W aktualnym systemie ludzie są w jakimś tam stopniu przekonani, że inni będą ich oceniać na podstawie tego, ile zarabiają, więc wolą nie podawać, ile zarabiają.
To jest jedna z przyczyn, dla której uważam, że aktualny system jest zły.
Ile zarabiasz [ankieta]
Moderator: Crow
Re: Ile zarabiasz [ankieta]
Mogę się zgodzić, że zjawisko jest złe i że jest to 'cecha systemu', ale sądzę, że tą cechę będzie posiadał każdy system, inny niż 'wszystkim po równo'...
Ale przecież (odliczając krasnoludy, G.I. Joe, poruczników Borewiczów i resztę krewnych i znajomych królika) obecny system oferuje wszystkim po równo, praca będzie do sześćdziesiątego siódmego roku życia.
'cos im the definition of the worst kind of mean
so... are you rebel?
so... are you rebel?
widze że klasa średnia u nas nie istnieje...dobrze, typowy system radzie....rosyjski ;)
Powiedziałbym, że cały przedział 5 - 10 tysięcy, to klasa średnia.
Ankieta jest anonimowa tylko dla nas - raczej nie dla osób administrujących stronę :P
A co do tego, co jej pojawienie się sprowokowało, to chciałam powiedzieć, że domki w cenie 20-40 zł/doba, to i tak dobra opcja, bo np. ja lubię z Wami spędzać czas w warunkach letniskowo/koczowniczych, a od spędzania wakacji w lepszych warunkach mam drugą część urlopu :P Chodzi o dostosowanie się tak czy inaczej do mniej finansowo urządzonych forumowiczów (czyt. studentów, bezrobotnych, etc.). kazdy z nas może znajdować się lub znajduje w takiej sytuacji i wyciąganie średniej z teog typu ankiety raczej niewiele da. Zawsze będzie jakiś poszkodowany. Moim zdaniem kluczem do wszystkiego jest negocjowanie jak najniższej ceny z jednostką wynajmującą nam przestrzeń na wakacyjne szaleństwa, bez ustalania, na co możemy sobie pozwolić, bo ta sytuacja zawsze będzie ruchoma. Dziś ktoś zarabia 4k, a jutro może być poszukującym pracy. Tak czy inaczej - głos odddany, bo 'niech wam będzie'.
A co do tego, co jej pojawienie się sprowokowało, to chciałam powiedzieć, że domki w cenie 20-40 zł/doba, to i tak dobra opcja, bo np. ja lubię z Wami spędzać czas w warunkach letniskowo/koczowniczych, a od spędzania wakacji w lepszych warunkach mam drugą część urlopu :P Chodzi o dostosowanie się tak czy inaczej do mniej finansowo urządzonych forumowiczów (czyt. studentów, bezrobotnych, etc.). kazdy z nas może znajdować się lub znajduje w takiej sytuacji i wyciąganie średniej z teog typu ankiety raczej niewiele da. Zawsze będzie jakiś poszkodowany. Moim zdaniem kluczem do wszystkiego jest negocjowanie jak najniższej ceny z jednostką wynajmującą nam przestrzeń na wakacyjne szaleństwa, bez ustalania, na co możemy sobie pozwolić, bo ta sytuacja zawsze będzie ruchoma. Dziś ktoś zarabia 4k, a jutro może być poszukującym pracy. Tak czy inaczej - głos odddany, bo 'niech wam będzie'.
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
>Powiedziałbym, że cały przedział 5 - 10 tysięcy, to klasa średnia.
No to polska klasa srednia zarabia grubo ponad srednia krajowa i jest niezwykle liczna.
No to polska klasa srednia zarabia grubo ponad srednia krajowa i jest niezwykle liczna.
give her the dick