Ile zarabiasz [ankieta]

Poważne dyskusje nad sensem życia, polityką jak i wyborem nowej karty graficznej.

Moderator: Crow

Ile zarabiasz miesięcznie (brutto)

10.000 zł lub więcej
0
No votes
9000 - 9999
1
6%
8000 - 8999 zł
0
No votes
7000 - 7999 zł
1
6%
6000 - 6999 zł
1
6%
5000 - 5999 zł
0
No votes
4000 - 4999 zł
0
No votes
3000 - 3999 zł
3
18%
2000 - 2999 zł
1
6%
1000 - 1999 zł
5
29%
Do 1000 zł
0
No votes
Uczę się / studiuję
3
18%
Jestem bezrobotny(a)
2
12%

Total votes: 17

Crow

Ile zarabiasz [ankieta]

Post by Crow »

Z jednej strony w związku z przeprowadzanymi przeze mnie ostatnio dyskusjami n/t sprawdzania się obecnego ustroju gospodarczego, z drugiej na zarzuty iż zjazd można by organizować w jakichś bardziej cywilizowanych warunkach, niż w domkach 25 zł od osoby, chciałbym przeprowadzić anonimowe badanie sytuacji materialnej naszych forowiczów.

Interesują mnie zarobki osób, które zakończyły już proces nauki. Jeśli nadal studiujesz i dorabiasz sobie na boku, lub dostajesz stypendium, zaznacz proszę opcję 'uczę się / studiuję'. Część osób na forum reprezentuje wolne zawody. W takiej sytuacji możecie uśrednić swoje zarobki z kilku ostatnich miesięcy.

Zachęcam do udziału w ankiecie. Ja swój głos oddam za jakiś czas, gdy nie będzie już oczywiste, że pierwszy wynik jest mój.
Maczer

Re: Ile zarabiasz [ankieta]

Post by Maczer »

W temacie sprawdzania się obecnego ustroju gospodarczego powiem, że opcja "jestem bezrobotny" Powinna być niezależna od wybranej opcji dochodów
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
korm

Post by korm »

Jestes pewien Cai, ze to anonimowe :----)? Bo mam wrazenie, ze niektore wyniki beda przewidywalne.

edit:

lol pomylilem Crowa z Caiem przez tego avatara!
give her the dick
Crow

Post by Crow »

Avatara zrobił mi kiedyś Caibre, zgadza się. Może nowy jest w drodze :D

Z punktu widzenia użytkownika ankieta jest anonimowa. Myślę, że próba będzie na tyle duża, że nie będzie tak łatwo zidentyfikować 'kto jest kto'.

@Maczer - jeśli ktoś pracuje na czarno, to w sumie bardziej interesują mnie też jego zarobki, niż to, że oficjalnie zarejestrowany jest jako bezrobotny. Co prawda wynik będzie trochę niemiarodajny, gdyż porównujemy zarobki brutto (więc osoby pracujące na czarno powinny swoją pensję przemnożyć przez 3/2), ale trudno. Ilu z nas pracuje legalnie, a ile nie to też ciekawy temat
USAGI

Post by USAGI »

korm wrote:lol pomylilem Crowa z Caiem przez tego avatara!
lol ja za pierwszym razem też ich pomyliłam xD Później w sumie też p;

Ja teraz pracuje ne czarno i studiuje o_O Acz ne jestem w stanie oszacować ile mi miesięcznie wychodzi zarobków.
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Rosomak

Post by Rosomak »

Ankieta ciekawa. Nie ma to jak wprowadzanie ludzi w kompleksy patrząc na wyniki.
zjazd można by organizować w jakichś bardziej cywilizowanych warunkach, niż w domkach 25 zł od osoby
Pewnie, że można zrobić w cywilizowanych warunkach. Tylko ile osób zapłaci, powiedzmy 2000zł za 2 tygodnie, nawet jak będzie miał na to pieniądze. Sądzę, że zaraz poniesie się wrzawa, że drogo nawet jak będzie to 5 gwiazdkowy hotel. Jesteśmy Polakami i chyba mamy w naturze narzekanie na wysokie ceny i niskie zarobki, niezależnie od zasobności portfeli.

Jakbym miał przeznaczyć więcej kasy na zjazd, to wolałbym jakiś wypad zagranice.

Ps. w ankiecie nie głosuje bo:
1. nie wasza sprawa ile zarabiam (i nie ważne, że anonimowa)
2. nie wiem ile zarabiam
c914

Post by c914 »

Ankieta ciekawa. Nie ma to jak wprowadzanie ludzi w kompleksy patrząc na wyniki.
Dla poprawy nastroju odejmnij ok 1/3 całości zarobków, kwota netto powinna nardziej nas interesować.

Własnie Crow czemu akurat brutto? Liczy sie tylko to co wpływa Ci na konto, a nie abstrakcyjna kwota której nigdy na własne oczy nie zobaczysz (chyba że masz firmę wtedy jest jeszcze gożej sam wszystko gdzecznie oddajesz chlip chlip :( ). Zarobki brutto to jedna z tych pieknych sentecji która ma się ni jak do rzeczywistości.

PS: Czy mógłbym prosić o wyjaśnienie jak można nie wiedzieć ile się zarabia?
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
Crow

Post by Crow »

@Cyfer - pownna być kwota netto, ale przyznaję, że wpisałem brutto bez zastanowienia (swoje zarobki zazwyczaj brutto wszędzie podaję) i nie chcę zmieniać ankiety po tym, jak już część osób zagłosowała.
Rosomak

Post by Rosomak »

c914 wrote: PS: Czy mógłbym prosić o wyjaśnienie jak można nie wiedzieć ile się zarabia?
Ależ proszę bardzo.Moje zarobki zależą od ilości zleceń i projektów. Im więcej ich mamy tym większa wypłata.
GvS

Post by GvS »

To znaczy że jednak wiesz ile zarabiasz. Z pierwszego posta:
W takiej sytuacji możecie uśrednić swoje zarobki z kilku ostatnich miesięcy.
A necromancer is just a really late healer.
Post Reply