Kochani!
Mamy zarezerwowane domki w terminie 15-22.08 https://wyspabrzozowa.pl/o-wyspie/
Taki termin, bo od 15 zwalnia się duży domek. Jeszcze jestem na łączu czy nie da się od soboty.
Wyżywienie: Można wykupić sobie pakiet śniadanie+obiad w cenie 580zł za cały tydzień. Nie można kupić samych śniadań, ani samych obiadów. Śniadania są w formie bufetu, wydawane w godzinach 8-10. Obiady (nie obiadokolacje ostatecznie) są wydawane w godzinach 14-16, ewentualnie jeśli planujemy wycieczkę, to mogą nam przesunąć obiad na godzinę 17:00. Po 17:00 rusza bar, w którym jest ofc alko i "przekąski", którymi to są np: lokalnie lepione pierogi, naleśniki, czasem organizują dzień pizzy and stuff. Po 17:00 bar jest otwarty dla każdego gościa, nie tylko zadeklarowanych obiadojadów.
Menu jest uzależniane od dostępnego lokalnie towaru, ale takie dostałam przykładowe: https://www.dropbox.com/s/euxoiacjnpn83 ... r.pdf?dl=0
Niestety, liczbę chętnych na wykup pakietu żywieniowego muszę podać do najbliższego wtorku (1.06). Za te osoby trzeba zapłacić zadatek żywieniowy w wys. 30%.
Sklep
Na wyspie nie ma sklepu, tylko bar i kawiarnia. Najbliższy spożywczak jest 800 m w centrum Kretowin (11 min spacerkiem wg gugla), większy typu lidl biedronka miejscowość Morąg 6 km.
Domki
Domek nr 1 z 3 sypialniami - 2 pary i 1 singiel + dziecko (Ewcia) = 4500 pln (domek 5 os + dostawka na dziecko)
Houseboat = 4200 pln
Domek nr 13 z 3 sypialniami – 3 pary = domek 5 os + dostawka os dorosła 4700 pln
Domek nr 6 z 2 sypialniami - 4 single – domek 4 os – 3400 pln
Single/para o tyle istotne, że są łóżka połówki i małżeńskie.
Razem nocleg za 21 osób 7 dni =16800 pln
Zadatek od noclegu 30% - 5040 pln. Do wtorku (1.06) mamy go zapłacić (*uśmiech do Crowa*). Myslę, że podzielmy to na 20 osób i zróbmy Crowowi przelew zaliczkowy w wys. 252zł?
> Zastanawiające nas domki 6 osobowe, to są po prostu pięcioosobowe, które oni dostosowują do dodatkowej osoby i wtedy więcej osób dzieli ten sam koszt. Pani ponoć zrobiła nam yu-gi-oh, by wyszło ekonomiczniej.
Mapka wyspy;

===============================================================
Ukradłam Crowowi tabelkę sprzed roku, by zebrać info czy ktoś jest zainteresowany na zjazd letni 2021 i jeśli tak, to kiedy. Będę wdzięczna za wrzucenie kolorków, by zacząć szacować ilość slotów, pomysły oraz terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0
Idea imho podobna jak rok temu: wynajęcie kilku małych domków, by zachować pozory dystansu społecznego, okolice z jakąś infrastrukturą i atrakcjami, a nie kompletna głusza, najlepiej blisko zbiornika wodnego z plażą. Wyjazd za granicę raczej w tym roku odpada.
Macie pomysły jak taki stacjonarny zjazd spędzić? Kajaki były rok temu. Jakieś okolice bunkrów albo powtórka Extreme Day?;) Jeśli mamy tylko siedzieć, planszówkować i się chillować, to może wtedy zjazd krótszy i 7-dniowy? Albo 10? Na ostatnim JC padł pomysł, aby ruszyć w kierunku Kaszub, których nie znamy, a mają dużo do zaoferowania (ponoć). Co wy na to? Może macie lepsze pomysły?
Ja potrzebuje wody, nie jadę nigdzie gdzie nie można usadzić tyłka na plaży :) Górsko-leśny spacer też nie dla mnie, raczej jako event całodniowy dla koksów. Bardzo podobało mi się otoczenie ośrodka z zeszłego roku, jakby było coś podobnego to będę szczęśliwa (zwłaszcza z dodatkowym wodnymi atrakcjami).