Wypad leśno górski V3 - 2016
Moderator: Chimeria
Wypad leśno górski V3 - 2016
Jako że sporo osób narzekało ostatnio na datę, zaczynam temat i prosił bym osoby chętne na wybranie się o informacje odnośnie pasującej im daty.
Pomysły na trasy obecnie są dwa, i finalny wybór zmontuję na podstawie ilości osób wybierających się.
Dodatkowo zastanawiam się też nad bardzo krótkim i szybkim wypadem wstępnym (pewnie kwietniu) do Doliny Bolechowickiej, więc jak trafi się ktoś kto będzie przed wyjazdem wolał się sprawdzić, to taka możliwość też będzie.
Pomysły na trasy obecnie są dwa, i finalny wybór zmontuję na podstawie ilości osób wybierających się.
Dodatkowo zastanawiam się też nad bardzo krótkim i szybkim wypadem wstępnym (pewnie kwietniu) do Doliny Bolechowickiej, więc jak trafi się ktoś kto będzie przed wyjazdem wolał się sprawdzić, to taka możliwość też będzie.
Re: Wypad leśno górski V3 - 2016
podstawowa zasada:
JEDNA
E
D
N
A
osoba trzyma mape.
JEDNA
E
D
N
A
osoba trzyma mape.
give her the dick
To akurat mr. Korm poza dyskusją, mapa jest jednoosobowa i tyle :)
TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK!!korm wrote:podstawowa zasada:
JEDNA
E
D
N
A
osoba trzyma mape.
Ja ne podam daty, ja praca, ja mudzin ;< ja się dostosować ;< ja może w 2 osoby jak 2gie ja będzie na tak P:
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
hym, czyli potrzebna więcej niż jedna mapa...
Ryjku, trzeba będzie zabrać maczetę....Crow wrote:hym, czyli potrzebna więcej niż jedna mapa...
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Boże Ciało wypada w przyszłym roku w Dzień Matki, czyli 26.05. Nie jest to czerwiec, ale nam wstępnie pasuje. Mamie kwiatka da się wcześniej lub później.
Co do mapy, to może ją trzymać jedna osoba i nią zawiadować, o ile wcześniej zostanie trasa możliwie skonsultowana na forum i pod uwagę wzięte różne stany kondycyjne. Chodzi o to, żeby nikt nie umierał, jak w tym roku i żeby nikomu po drodze nie odpadły stopy i nie musiał kupować loda 8)
Popadanie ze skrajności (wszyscy czytają mapę i mają rację) w skrajność (eine Landkarte, ein Mensch, ein Fuhrer) nie jest może do końca dobrym pomysłem, ale może okaże się dla nas mędrków górskich zbawienne. Grunt, żeby trzymacz mapy nie był *ujowym przewodnikiem ^^
Mnie się tak na dobrą sprawę kalendarz wyklaruje na początku roku, więc się na kwietniowe przedbiegi na razie nie deklaruję.
Kuwa, muszę kupić buty....
Co do mapy, to może ją trzymać jedna osoba i nią zawiadować, o ile wcześniej zostanie trasa możliwie skonsultowana na forum i pod uwagę wzięte różne stany kondycyjne. Chodzi o to, żeby nikt nie umierał, jak w tym roku i żeby nikomu po drodze nie odpadły stopy i nie musiał kupować loda 8)
Popadanie ze skrajności (wszyscy czytają mapę i mają rację) w skrajność (eine Landkarte, ein Mensch, ein Fuhrer) nie jest może do końca dobrym pomysłem, ale może okaże się dla nas mędrków górskich zbawienne. Grunt, żeby trzymacz mapy nie był *ujowym przewodnikiem ^^
Mnie się tak na dobrą sprawę kalendarz wyklaruje na początku roku, więc się na kwietniowe przedbiegi na razie nie deklaruję.
Kuwa, muszę kupić buty....
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
For you
For you
For you
Hej Wszyscy!
W tym temacie, a zarówno w temacie zjazdu letniego chcialbym poddac pod dyskusje nastepujaca opcje:
Parodniowa wedrówka z namiotami przez Szkockie (lub Walijskie) góry.
Plusy:
- Bilety lotnicze kupione z wyprzedzeniem beda tanie jak kartofle
- Przy odpowiednim planowaniu mozna sie rozbijac na dziko (wystarczy wiedziec gdzie)
- Piekne widoki (daje glowe ze lepsze niz w Rumunii!)
- Whiskey i smieszny szkocki akcent
- Edynburg i Glasgow sa miastami wartymi zwiedzenia po drodze (któres z nich bylo pare lat temu Swiatowa Stolica Kultury, tylko nie pamietam które)
Minusy:
- Pogoda moze byc troche randomowa (dlatego tez podaje Walie jako alternatywe - tam jest ona znacznie pewniejsza)
Pozdro!
W tym temacie, a zarówno w temacie zjazdu letniego chcialbym poddac pod dyskusje nastepujaca opcje:
Parodniowa wedrówka z namiotami przez Szkockie (lub Walijskie) góry.
Plusy:
- Bilety lotnicze kupione z wyprzedzeniem beda tanie jak kartofle
- Przy odpowiednim planowaniu mozna sie rozbijac na dziko (wystarczy wiedziec gdzie)
- Piekne widoki (daje glowe ze lepsze niz w Rumunii!)
- Whiskey i smieszny szkocki akcent
- Edynburg i Glasgow sa miastami wartymi zwiedzenia po drodze (któres z nich bylo pare lat temu Swiatowa Stolica Kultury, tylko nie pamietam które)
Minusy:
- Pogoda moze byc troche randomowa (dlatego tez podaje Walie jako alternatywe - tam jest ona znacznie pewniejsza)
Pozdro!
"You are trying to understand madness with logic. This is not unlike searching for darkness with a torch."
Nie żebym hejtowała, ale trzymam team polskie góry...
My boy builds coffins, he makes them all day
For you
For you
For you
For you
For you
For you
Kenji - wypady górskie są na razie krótkimi spotkaniami na które mamy cztery dni, wraz z dojazdami. Obawiam się, że wyprawa za granicę wiąże się z przekroczeniem ram czasowych:<