Kogo zawiadamiać o ślubie?

Poważne dyskusje nad sensem życia, polityką jak i wyborem nowej karty graficznej.

Moderator: Crow

Saovine

Kogo zawiadamiać o ślubie?

Post by Saovine »

Kongratzy! Jesteście bardzo odważni, pisząc o tym na forum ;D
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
Satsuki

Re: Zakladamy Norrdanie, kraj z miodu i fraga slynacy.

Post by Satsuki »

why? To wlasnie oznaka kultury i szacunku do nas, że oficjalnie mówią o terminie i "miejscu". To tylko zaproszenie na ślub a nie na imprę roku, gdzie tu odwaga? @@ Więcej kwiatków dostaną ;D
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Saovine

Post by Saovine »

Sat, nie wiem jak Ty, ale ja nie wszystkie osoby zarejestrowane na forum znam osobiście i nie wiem, czy chciałabym, żeby na tak ważny dzień przyszedł mi na nie complete stranger albo ktoś, kto ciągle opowiada anegdotki, if you know what I mean. Na szczęście godziny i miejsca nie podali, więc jest nadzieja ;D
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
Noire

Post by Noire »

Gratuluje i wszystkiego najlepszego :D Cieszę się, że impra będzie na wybrzeżu.
Jesteście odważni, bo maj nie ma literki 'r'..................................................

Szczerze, to ja nie widzę tutaj żadnego problemu :D Zwłaszcza, że nawet jak zaprasza się całę rodzinę to też można trafić na kompletnych randomów (nowy partner z więzienia ciotki Jadzi, którą to z kolei widziało się raz w życiu na pogrzebie kuzyna Stefana). Państwo młodzi i tak nie mają życia i jak porozmawiają z jednym gościem 10 minut to jest cud, więc wątpie aby zauważyli anegdotki :D
Conquered, we conquer.
Satsuki

Post by Satsuki »

Zreszta nawet najwiekszy troll nie bedzie w kosciele opowiadac anegdotek (ok, moze poza kormem, ale on nie wejdzie do kościoła, problem solved). A jak bedzie opowiadal po kosciele? Wtedy wszyscy opowiadaja creepy anegdotki, zleje sie z tłumem.
Noire

Post by Noire »

I tak zawsze sie znajdzie random bezdomny, który Ci wbije na ślub z siatką pełna chleba i zacznie zaczepiać gości :'D
Conquered, we conquer.
Satsuki

Post by Satsuki »

Noire wrote:I tak zawsze sie znajdzie random bezdomny, który Ci wbije na ślub z siatką pełna chleba i zacznie zaczepiać gości :'D
:) Wtedy nie liczcie na to, że korm go zatrzyma! Ale może za to jakiś miły Pan z anegdotka...?
Chimeria

Post by Chimeria »

Co wy tam wiecie, do dziś słyszę uwagi od części rodziny, bo jacyś nasi znajomi całowali się w kościele i 'oburzenie oburzenie jaktakmożna'. :D
Ja na forum nie pisałam o ślubie i podobnie jak Sao uważam, że to odważne. Jest dużo czasu, aby ewentualne trolle wymyśliły coś niefajnego (dlatego Boklera informowałam późno a i tak zdążył przynieść miotłę).

Na pohybel literkom w miesiącach!
To wlasnie oznaka kultury i szacunku do nas, że oficjalnie mówią o terminie i "miejscu".
Not really, forum nie rodzina, a i rodzina nie musi wiedzieć wszystkiego. Na pewno jest to miłe, ale nie mieszajmy w to szacunku. :P
Satsuki

Post by Satsuki »

Chimeria wrote:
To wlasnie oznaka kultury i szacunku do nas, że oficjalnie mówią o terminie i "miejscu".
Not really, forum nie rodzina, a i rodzina nie musi wiedzieć wszystkiego. Na pewno jest to miłe, ale nie mieszajmy w to szacunku. :P
Nie chce mi się już kłóćić, skoro wiadomo, że mamy krańcowo różne podejście do ślubów i wesel (tak, dla mnie to nie jest jedno i to samo).

Przypominam tylko, że kiedys sie w gazetach wysylalo ogloszenie, ze para taka i taka bierze slub dnia tego i tego w kosciele tym i tym.
Noire

Post by Noire »

U mnie w rodzinie, kiedy ktoś bierze ślub wszyscy o tym wiedzą i są zaproszeni na mszę (niekoniecznie wesele, ale z kwestii pieniężnej). Zawsze to była dla mnie najnormalniejsza rzecz na świecie i przez myśl by mi nie przeszło, żeby zatajać to przed innymi w obawie 'bo może być troll'. Nie wiem, może to też jest kwestia zaufania i wiary w innych. Ja tam zawsze uważałam, że forum jest czymś w rodzaju 'rodziny', nawet jeśli niekoniecznie muszę się ze wszystkimi lubić i troche to przykre jak się czyta 'forum to nie rodzina', 'nie chcialabym jakichś randomów na slubie'.
Conquered, we conquer.
Post Reply