Polska przeciwko Rosji w MMO?

Miejsce na lekkie, spamerskie tematy, testy, linki i obrazki.

Moderator: GvS

Post Reply
Windukind

Polska przeciwko Rosji w MMO?

Post by Windukind »

Wiem, że temat ten powinien być raczej w newsach, ale najwyżej później go przeniosę.

Komuś z twórców Age of Conan, wpadło do głowy, aby zagrać na narodowych zatargach. Wkrótce otworzony zostanie serwer PVP dla obydwu nacji (Polski i Rosji), które staną przeciwko sobie. Co więcej nie będzie to niekończąca się wojna tak jak w innych MMO. Pierwsza gildia, która zbuduje twierdze trzeciego poziomu może wysłać do króla prośbę o rozejm i tym samym wygrać dla swojej nacji konflikt.

Osobiście jestem pod wrażeniem marketingowego chwytu i siły z jaką gra na narodowych ambicjach oraz jakie fantazje pozwala spełnić. Myślicie, że to wypali? Czy ludzie będą grali dniami i nocami, aby wygrać? I czy powinno to być kopiowane?

Czekam na wasze opinie.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
roevean

Re: Polska przeciwko Rosji w MMO?

Post by roevean »

Hipotetyczna sytuacja. Przypuścmy, że Putin gra w AoC na tym właśnie serwerze i Rosjanie wciry dostaną od Polaków, to fantazje staną się rzeczywistością, ale zamiast zbindowanego na atak F1 będzie przycisk start.
Last edited by roevean on Mon Mar 23, 2009 10:02 pm, edited 2 times in total.
'cos im the definition of the worst kind of mean
so... are you rebel?
Rosomak

Post by Rosomak »

A jak Polacy wygrają to Ruscy w ramach rewanżu odetną nam gas.
Distant
Demokratyczny Moderator

Post by Distant »

AoC i tak sux, więc w zasadzie nobody cares :X.
Nothing is impossible
Crow

Post by Crow »

Sama idea konfliktów w wirtualnym świecie między graczami pochodzącymi z różnych krajów nie jest niczym nowym. Ot sami przecież prowadzilismy w RO nieustanne wojny z BRami czy właśnie Rosjanami. Mam tez znajomego, którego sojusz 'prawie' wygrał Czeski serwer Red Dragona, gdyby nie sieciowy patriotyzm naszych południowych sąsiadów. Po raz pierwszy oczywiście jest to inicjatywa odgórna, zaproponowana nam explicite przez wydawców gry. Pomysł może być kontrowersyjny, ale jestem przekonany że spotka się z bardzo dużym zainteresowaniem ze strony graczy. Przede wszystkim jednak tych nielicznych grających w AoC, gdyż gra ma wystarczająco słabą opinię, by zniechęcić nowych graczy do dołączenia do batalii. Swoją drogą ciekawe, czy taki dobór nacji jest spowodowany tym, że mają podobną ilość użytkowników z Polski jak z Rosji ?

Suma sumarum - świetny pomysł, szkoda, że do słabej gry.

PS. A topick nie w newsach a w dyskusjach powinien być.
Post Reply