http://mtgsalvation.com/magic-2010-m10- ... oiler.html - a tu jest kilka kart z nowego dodatku. Co do Alary Reborn to mnie ten dodatek zawiódł. Nic ciekawego w nim nie ma. Przedrukowali tylko stary hicior czyli Medlling Mage, czy jak się to tam zwało ;p
Dawno dawno temu zrobiłem zestaw kart o nazwie MW the Suffering umieszczając w nim interesującego Legendarnego stworka. A raczej stworkinię. Nie miałem wówczas pojęcia że Wizardzi pójdą za moim tokiem rozumowania i regułę z niej wprowadzą do ogólnego obiegu.
Uwaga:
Od wejścia edycji M10 manaburn w przyrodzie już nie występuje.
Karty takie jak np Wake thrasher stały się nagle o wiele lepsze, bo można bezkarnie tapować landy i pompować crity do niebotycznych rozmiarów.
Co wy na to?
Musi być stąd jakieś wyjście. - Powiedział Błazen do Złodzieja. - Jest za duże zamieszanie. Nie mogę znaleźć ukojenia.
Yup. Tak właśnie krzyczał Ilidan konfratrze.Masz rację stuprocentową. A i mi dobrze ciebie widzieć w dobrym zdrowiu, z gardziołkiem zdolnym werbalizować w tak cudnych karmazynach. ;]
Zaś z newsów i zapowiedzi, karta Sao zostaje tweaknięta i poprawiona. Pojawi się nowy abil i nowy flavor.
Prawdopodobnie pojawi się także coś w rodzaju Roego. Stay tuned mates!
Musi być stąd jakieś wyjście. - Powiedział Błazen do Złodzieja. - Jest za duże zamieszanie. Nie mogę znaleźć ukojenia.
Szukam:
flagstone of trokair x 3
jotun grunt x3
knight of holy nimbus x 3
mask of memory x 1
umezawa's jitte x 1
---------------------------------------------------------------------------
Wyrzucili mana burna....... : <
Nie cierpię upraszczania gier, tylko dlatego, że jakieś noobki nie mogą zrozumieć zasad. Gra straci na tym dużo, od roleplaya (bo motyw z nadmierną ilością many wypalającą maga był zarąbisty), a po drugie odpadnie kilkanaście strategi, co czyni grę uboższą, a co za tym idzie, gorszą.
O wyrzuceniu staków damage-a, bo gracze nie mogli go zrozumieć mam takie same zdanie. Czemu od razu nie zamienimy magica na wojnę. Prawie każdy ją rozumie.
Sic.
We do not sow
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Wiem, że to u mnie nic nowego, ale po prostu uwielbiam tą minę przeciwnika, kiedy mówię mu, że możemy wyrzucić wszystkie lądy na cmentarz, a on jeszcze myśli jak ratować swój dobytek.
We do not sow
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.