Na co do kina?

Poważne dyskusje nad sensem życia, polityką jak i wyborem nowej karty graficznej.

Moderator: Crow

Norrdec

Re: Na co do kina?

Post by Norrdec »

Jednym z filmów na który czekam to:
http://www.ironsky.net/site/

Iron sky, nazi z księżyca... Czego jeszcze chcieć? ^^

Kolejnym jest Sin City 2, który może się kiedyś pojawi i będzie znowu można poczuć ten czarno biały obraz świata z domieszka żółtej krwi. <3

Czekam niestrudzenie też na kolejną część Spawn-a... Może jak dobije do 30stki to będzie.

No i się okazało, że doszedł właśnie do listy Potwory kontra Obcy _^_
< korm> O JEZU PANIE KURCZAKU NIECH PAN TEDY NIE WYCHODZI Q_Q
< korm> TAK UCZY JEZUS
GvS

Post by GvS »

A necromancer is just a really late healer.
Crow

Post by Crow »

Spirit, Duch Miasta, o którym była mowa wcześniej, jest tak na prawdę debiutem reżyserskim Franka Millera. Nastąpiła zmiana ról - 300 i Sin City były na podstawie jego komiksów. Teraz postanowił, że sam nakręci film, ale na podstawie komiksu kogoś innego - Willa Eisnera. Komiks jest 'kultowy' w Ameryce, choć pochodzi z lat czterdziestych. Ciekawe czy odgrzewanie wyszło Duchowi na dobre... Słyszałem, że jeśli ktoś lubi formułę komiksu w filmie, to Duch jest bardzo dobrze zrobiony.
Caibre

Post by Caibre »

norrdec wrote:Jednym z filmów na który czekam to:
http://www.ironsky.net/site/

Iron sky, nazi z księżyca... Czego jeszcze chcieć? ^^
Po Sky Caiptain nie sądziłem iż na jakikolwiek film będę tak czekał.
No, może na ekranizację Crimson Skies >P
A little overkill won't hurt anyoneImage
Przepakowane postacie, przepakowane organizacje, czary, technologie. I Caibre.
USAGI

Post by USAGI »

Tak, tak tak!!! Zapomniałam całkowicie o tym filmie O_O
Kuuurcze, to będzie film roku O: albo i więcej jak roku *_*
Ale jeszcze tyyyyyle czasu :< a i sie ne zdziwię jak skończą go na 2011 _-_
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
c914

Post by c914 »

Jeża Jerzego będę raczej omijał szerokim łukiem, nie wiem czy będę chciał się przebijać przez masę k**** żeby usłyszeć kilka ciekawych dialogów.
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
Namakku

Post by Namakku »

Twilight - pseudo Blade`owskie krwiossacze z domieszką "Wywiadu z wampirem" w dwóch miejscach. Ziewa się przez pierwsze 40 minut filmu, potem można przynajmniej obejrzeć jakąś akcje (spoiler: wampiry grające w baseball... priceless _^_). Film ogólnie do obejrzenia na jeden raz, nawet dla wielbicieli wampirów.
Św. Adolf Onanista - patron niespełnionych malarzy
Debart

Post by Debart »

Tak kwoli małego offtopa a propo wampirów, polecam pierwsze 3 minuty tego filmu:

http://pl.youtube.com/watch?v=F5fOHKOtU ... re=related

Batman vs. Joker-wampir. Klip pochodzi z pełnometrażowego Batman vs. Dracula. Film ogólnie 3ma poziom, w odróżnieniu od serialu na bazie które powstał, ale ta scena, którą prezentuje powyżej to czysty klimat.

Jeżeli to czytasz, zanim odpaliłeś/łaś linka, to dodam jedynie, że dwójka wspomnianych bohaterów walczy w dość mrocznym banku... krwi:> ENDZOJ!
Crow

Post by Crow »

Namakku wrote:Twilight - pseudo Blade`owskie krwiossacze z domieszką "Wywiadu z wampirem" w dwóch miejscach. Ziewa się przez pierwsze 40 minut filmu, potem można przynajmniej obejrzeć jakąś akcje. Film ogólnie do obejrzenia na jeden raz, nawet dla wielbicieli wampirów.
Jak zobaczyłem plakat to myślałem - fajnie, film o wampirach z jakąś fajną laską w roli głównej. Ale po obejrzeniu trailera stwierdziłem, że wampirzy Titanic to nie dla mnie, a film zdaje się być przede wszystkim skierowany do piętnastolatek. Skoro mówisz jednak, że da się to obejrzeć, to może się skuszę...
Windukind

Post by Windukind »

Woh, Crow wydawało mi się, że opinie iż Twilight to film dla czternastolatek można było już wywnioskować z traileru.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Post Reply