topik izraelski
Moderator: Crow
Re: topik izraelski
Właśnie zauważyłem... do terminu końcowego topik ledwo zipał, teraz nagle wszyscy się rozpisali. Oh well, następna obserwacja do kolekcji :). Napisze o co w tym wszystkim mi chodziło kiedy będę miał ochotę, której w chwili obecnej nie mam zupełnie (piwo jest złe!... pewnie dlatego tak je lubimy :])
Św. Adolf Onanista - patron niespełnionych malarzy
Jak z nam Nita z czystej i przekornej złośliwości tego nie zrobi, po co ma sobie odbierać przyjemność z czytania naszych postów z żądaniami, prośbami i groźbami :PNitu, bądź człowiekiem. Odpowiedz
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
http://www.youtube.com/watch?v=i9x_R0poLVQ
I zadanie dodatkowe dla Faroo - kraj/formacja do każdego zdjęcia.
I zadanie dodatkowe dla Faroo - kraj/formacja do każdego zdjęcia.
Ohoho, czuję się, jakby ktoś mnie skopał po nerkach - rozpoznałem tylko kilkanaście zdjęć. Najbardziej mnie załamały te w galowych mundurach - zupełnie się na nich nie znam - oraz te w oliwkowych, na których nie było widać kieszeni, tam nie było po czym rozpoznać. Pomimo to zamieszczam swoje skromne rezultaty i odchodzę pohańbiony...
1. Emki, oliwkowe mundury, dziwne hełmy... No clue.
2. J/w
3. Kałasznikow w dłoniach kazał mi szukać wśród krajów byłego Układu Warszawskiego, jednak nie udało mi się odnaleźć tego maskowania, jednak podejrzewam Ukrainę.
4, 5. Galowy...
6. Masz Ci los! Znów nie za bardzo jest się o co zaczepić, ale po oliwkowych mundurach stawiałbym na jakiś kraj Ameryki Środkowej bądź Azji, w innych rejonach raczej wychodzą z użycia.
7. J/w, za mało danych. Karabin to M82, zapewne w A1, jednak ghillie zidentyfikować nie mogę, a sam karabin to zbyt mało - używają go sił wojskowe i policyjne ponad 30 krajów.
8. -
9. Na tym zdjęciu AKS-74 i godło na bobie nie pozostawiają miejsca na pomyłkę - Federacja Rosyjska. Albo jakiś kraik z bardzo podobnym godłem ;)
10. Kamuflaż M/90 wskazuje na Łotwę
11. Korea Płd, Singapur, Japonia? Trudno mi stwierdzić, znów galówka!
12. Zdaje mi się, że to ChRL, u ich żołnierzy widziałem takie czerwone ozdobniki. Aczkolwiek to nie jest pewniak.
13. -
14. Włochy
15. -
... dobrze, miałem pisać dalej, ale właśnie zgubiłem rachubę i przestaje ^^' Jestem przy pani w brązowym galowym siedzącej pod drzewem - zapewne ChRL. Ah, te pagony przypominające amerykańskie lotniskowce ;>
1. Emki, oliwkowe mundury, dziwne hełmy... No clue.
2. J/w
3. Kałasznikow w dłoniach kazał mi szukać wśród krajów byłego Układu Warszawskiego, jednak nie udało mi się odnaleźć tego maskowania, jednak podejrzewam Ukrainę.
4, 5. Galowy...
6. Masz Ci los! Znów nie za bardzo jest się o co zaczepić, ale po oliwkowych mundurach stawiałbym na jakiś kraj Ameryki Środkowej bądź Azji, w innych rejonach raczej wychodzą z użycia.
7. J/w, za mało danych. Karabin to M82, zapewne w A1, jednak ghillie zidentyfikować nie mogę, a sam karabin to zbyt mało - używają go sił wojskowe i policyjne ponad 30 krajów.
8. -
9. Na tym zdjęciu AKS-74 i godło na bobie nie pozostawiają miejsca na pomyłkę - Federacja Rosyjska. Albo jakiś kraik z bardzo podobnym godłem ;)
10. Kamuflaż M/90 wskazuje na Łotwę
11. Korea Płd, Singapur, Japonia? Trudno mi stwierdzić, znów galówka!
12. Zdaje mi się, że to ChRL, u ich żołnierzy widziałem takie czerwone ozdobniki. Aczkolwiek to nie jest pewniak.
13. -
14. Włochy
15. -
... dobrze, miałem pisać dalej, ale właśnie zgubiłem rachubę i przestaje ^^' Jestem przy pani w brązowym galowym siedzącej pod drzewem - zapewne ChRL. Ah, te pagony przypominające amerykańskie lotniskowce ;>
Można indeksować czasem w filmie. Poza tym przyznaje, że nie wiem, czy część z tych zdjęć to nie są po prostu modelki...
Oliwkowe mundury i emki to Izrael.