Co robić?

Poważne dyskusje nad sensem życia, polityką jak i wyborem nowej karty graficznej.

Moderator: Crow

Windukind

Re: Co robić?

Post by Windukind »

Hm widzę, że przedstawiacie mi filozofie życiowe.. A ja się pytam, co warto zrobić w życiu mamy sporo czasu, ale on mija. I teraz póki jestem młody chciałbym nie przeoczyć czegoś fajnego, wartego spróbowania. Więc jak macie pomysły piszcie. Ostatnio osobiście myślałem trochę o wolontariacie....
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
ryuzok

Post by ryuzok »

proponuje,zacząć zarabiać...kasa zawsze sie przyda...
wolontariat?ehh...do czego to w tym kraju doszlo:/
przezyc cos fajnego? join osama then... Al-Kaida proponuje rozrywki w pelnym wymiarze godzin, atrakcyjne szkolenia, zakwaterowanie w milym klimacie, a takze poznanie nowych ciekawych znajomosci, na koran tez cie nawroci!:P
a na pwoaznie...pomysl to sem cos wymyslisz
Caerth

Post by Caerth »

Legia cudzoziemska.
A poważnie, zrób coś, co zostawi po Tobie ślad jakiś. Albo w umysłach ludzkich, albo na powierzchni materii jakiej.
Przeżyj jak najwięcej. Odwiedzaj nowe miejsca. Poznawaj ludzi. Czytaj książki.
Skoki ze spadochronem. Bungee. Szybowce. Żeglarstwo pełnomorskie. Wyprawa na biegun. Wspinaczka.
I wiele innych..
My soul is still the same
But it has many names
USAGI

Post by USAGI »

Zwiedzaj świat i poznawał go z każdej strony, różnymi zmysłami [;
Poznawaj ludzi i ich historię, bo każdy ma w swoim życiu jakieś ciekawe momenty którymi może podzielić się z innymi w opowieści zacnej.
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Windukind

Post by Windukind »

A coś co sami spróbowaliście i byście polecili?
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
ryuzok

Post by ryuzok »

airsoft, wxtremalne puszczanie bakow, ogladanie filmow roznej masci w duzych ilosciach:P
Distant
Demokratyczny Moderator

Post by Distant »

Ja bym ci polecił to co robię i planuję każdego dnia.
Spróbuj podbić świat. =]
Nothing is impossible
Saovine

Post by Saovine »

Wolontariat to fajna sprawa. To taki egoizm w formie bardzo pozytywnej. W pewien sposób wzbogaca, rozwija, ale też uczłowiecza. Jestem wolontariuszką od hmm prawie dwóch lat i wcale nie żałuję poświęconego na wolontariat czasu. Grunt to znaleźć coś, co naprawdę przyniesie innym korzyść, a nam i korzyść i satysfakcję.

Poza tym wolontariat daje wiele możliwości i można poznać fajnych ludzi x)
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
Windukind

Post by Windukind »

Nareszcie dobra, opinia. Już myślałem, że będę jednak musiał wstąpić do Al Quaidy. Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? A Sao podzielisz się jakimiś protipami, skoro to już dwa lata levelowania?
We do not sow

Saovine

Post by Saovine »

To zależy jakie masz priorytety, Dynio. Znam osoby, które są wolontariuszami u nas w mbU, chociaż zawodowo zajmują się czymś kompletnie niezwiązanym z celami statutowymi stowarzyszenia (zajmujemy się osobami starszymi - odwiedziny, spotkania, wycieczki etc.). Mamy tu np. poważnego urzędasa z ministerstwa spraw zagranicznych, wykładowcę i szefową działu logistycznego w jakiejś firmie w jednym, panią protetyk, studentów architektury (XD). To jest imho bardzo zdrowe i pożyteczne, bo robi się coś innego niż zazwyczaj, ale trzeba się zaangażować. Są i tacy, którzy celują w coś związanego z zawodowym rozwojem. Przez stowarzyszenie przewijają się studenci pedagogiki, pracy socjalnej i inne takie żuczki. Oni traktują wolontariat bardziej jako staż/praktyki/metodę na wypełnienie CV, czego Ty raczej nie potrzebujesz, bo to masz w pewnym sensie za sobą (chyba że się mylę). Organizacje pożytku publicznego są zawsze otwarte na ludzi, więc na pewno znajdziesz coś dla siebie. Zasada jest bardzo prosta. Nie ładuj się w coś, co będzie dla ciebie udręką, bo i tak ci za to nie zapłacą ;]
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
Post Reply