Kierunek Japonia?
Moderator: Chimeria
Re: Kierunek Japonia?
airbnb mnie zrobił w chuja. Ale to dalej daje nocleg w Akihabarze dużo tańszy niż w hotelu
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Mazoku wrote: http://www.booking.com/Share-nVZn7k na 26.09 i 27.09
3-gwiazdkowy hotel w centrum Akihabary, obok dworca, 2 pokoje dwuosobowe i jeden 1-osobowy, 67000 yenów za dwa dni
Czy to nie jest aby jedna noc spania? 26.IX przyjeżdżamy do Tokio a 28.IX jedziemy do Nikko (według rozpiski w arkuszu). To daje 2 noce w Tokio czyli 2 noclegi.
Edit.
Alternatywne propozycje Sat są spoko. Mogą być dla mnie jako alternatywa
Edit:
Rany co za masło maślane napisałem wyżej.
Wrzuciłem do arkusza trochę bardziej przejrzysty portfel (ile kasy trzeba zabrać)
zrobiłam edita mojego posta, jestem za wymianą hotelu w Akihabarze na moją tańszą alternatywę. Shibuya lepsza ta Mazoka.
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Ja myślałem, że w Tokyo będziemy spali w tanich hostelach, ale jeśli chcemy wyższy standard, to też może być.
Też tak myślałem. Crow co z rozliczeniami za opłacone noclegi?Crow wrote:Ja myślałem, że w Tokyo będziemy spali w tanich hostelach
Zarezerwowałem nocleg na ostatni dzień (9.10), w Naricie, zaraz obok terminala na lotnisku:
http://www.booking.com/Share-mqXRs4
pokój dwuosobowy i pokój trzyosobowy, 19246 yenów
Hotel kapsułowy, jak coś, wychodzi 200 zł drożej. Także myślę, że będzie spoko.
---
Co do apartamentu znalezionego przez Satsuki, to dla mnie ma on taki minus, że to jest - jeśli dobrze rozumiem opis na airbnb -
jeden nie za duży pokój. A to będzie nasz pierwszy nocleg, na jet-lagu, i możemy chcieć się lepiej wyspać.
---
Co do apartamentu znalezionego przez Satsuki, to dla mnie ma on taki minus, że to jest - jeśli dobrze rozumiem opis na airbnb -
jeden nie za duży pokój. A to będzie nasz pierwszy nocleg, na jet-lagu, i możemy chcieć się lepiej wyspać.
Your favourite fearless hero.
Wygląda super. Basen, sauna i siłka w cenie noclegu? :D Płatne na miejscu?Mazoku wrote:Zarezerwowałem nocleg na ostatni dzień (9.10), w Naricie, zaraz obok terminala na lotnisku:
To na pierwsze noce możemy mieć lepszą wersję noclegu by odreagować jet-laga. A na drugą cześć Tokio coś z taniej półki. Taka moja sugestia.Co do apartamentu znalezionego przez Satsuki, to dla mnie ma on taki minus, że to jest - jeśli dobrze rozumiem opis na airbnb -
Crow co z rozliczeniami za opłacone noclegi?
Płatne na miejscu. Wszystkie hotele przy lotnisku były takie i w bardzo podobnych cenach. Wziąłem najtańszy.Rosomak wrote:Wygląda super. Basen, sauna i siłka w cenie noclegu? :D Płatne na miejscu?
---
Apartament w Tokio (ten w Shibuyi) wysłał mi maila, że, o ile go nie anulujemy, sam sobie pobierze 7 dni przed terminem noclegu kasę z mojej karty kredytowej i wyśle kod do drzwi. Podejrzewam, że może być obsługiwany przez AI @@ Także usunąłem go z portfela płatności gotówkowych w master excelu.
---
Myślę też, że - przynajmniej tam, gdzie śpimy w hotelach - można będzie również spokojnie zapłacić kartą. I chyba lepiej tak zrobić i rozliczyć się później, niż wozić ze sobą tony gotówki.
Your favourite fearless hero.
Mi pomysł pasuje.Mazoku wrote:Myślę też, że - przynajmniej tam, gdzie śpimy w hotelach - można będzie również spokojnie zapłacić kartą. I chyba lepiej tak zrobić i rozliczyć się później, niż wozić ze sobą tony gotówki.
Osobiście IMO nie ma co panikować z kosztami tych noclegów, bo nam za osobodobe wychodzi nawet nieznacznie taniej niż Arii i ZizieAria wrote:Sat prosiła, żebym napisała tu do wglądu ile mnie i Zize wyniosła Japonia na 3 tygodnie.
To jest budżet I REGRET NOTHING
(...)
Mieszkania: 5487 zł
5487:21 = 261,28
My jedziemy na 2tyg z kawałkiem
3417:15 = 227,8
Wszystko pasuje do wstępnych szacunków, ja tam już bym tu za dużo nie kombinowała i została przy wybranych lokacjach.
Conquered, we conquer.