Kierunek Japonia?

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

USAGI

Re: Kierunek Japonia?

Post by USAGI »

Popieram Licha, upalne miesiace to zły pomysł :/
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Aria

Post by Aria »

Crow

Post by Crow »

Planując wyjazd myślałem o jesieni. Na wiosnę jest Sakura ... a co za tym idzie dzikie tłumy, które tą Sakurę chcą obejrzeć. Myślę, że dużo więcej skorzystamy przyjeżdżając w odrobinę mniej obleganym terminie.
Windukind

Post by Windukind »

Mnie i Jian proszę dodać do listy zainteresowanych. Zbiegiem okoliczności planowaliśmy odwiedzić Japonię w 2017.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Aria

Post by Aria »

Dobra zrzucam tu leżące mi na sercu linki dotyczce Japonii.

https://www.tsunagujapan.com/ fajny blog gdzie wszystko jest przedstawione w formie listy TOP 50. Duże zdjęcia, krótkie opisy.

http://wsjj.pl/najlepszy-czas/ artukuł kiedy warto jechać oraz blog Pani co tam często przebywa, do tego po polsku. Artykułów jest mało ale bardzo są fajne i dużo z nich wyniosłam.

https://www.odigo.travel/ platforma, która powstała dla tych, którzy chcą zaplanować wycieczkę w Japonii. Zaznaczasz ile dni chcesz podróżowć, skąd zaczynasz, pojawia ci sie mapa ze znacznikami zdjęciami i opisami. Mega pro. Tylko chwilkę sie pobawiłam, ale myślę, że warto z tego korzystać. Dodatkowo wyświetlają sie noclegi, restauracje i opinie zwiedzających czy warto gdzieś iść czy miejsce nie jest warte oglądania mimo pompy.
Z tego co słyszałam to są tam też plany innych osób, więc można bezczelnie je skopiować i samemu wyruszyć tym samym szlakiem.

http://www.wakacyjnipiraci.pl/search?term=japonia podejrzanie tanie wyjazdy gdzie albo ci sie opłaci albo zabiorą ci nerkę a twoją kobietę odddzą do burdelu dla gaijinów
USAGI

Post by USAGI »

Taki wyjazd trzeba zacząć planował już z rok wcześniej, więc chyba czas zacząć D: Generalnie to może być problem żeby zsynchronizować bilety lotnicze na ten sam samolot i noclegi dla np. 10ciu osób. Takoż tym bardziej trzeba by zacząć planować już teraz myślę. Najpierw chyba cza wybrać termin ; ) Crow wspominał jesień żeby uniknąć tłumów, mi tam termin obojętny, chcę jechać ale ne wiem czy dam radę, więc i tak się dostosuje. Takoż proszę wpisać mnie na listę 50%, fundujesz już zaczęłam odkładać do „skarbonki”, mam nadzieję wskoczę na listę osób jadących na 100% a przynajmniej będę się starać.
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Debart

Post by Debart »

Patrząc na topic szykuje się epicka zabawa i genialny wyjazd, który trochę kontruje mój osobisty brak zainteresowania Japonią. Niemniej w tym czasie na pewno będziemy z Anią wyrywać sobie włosy z głów by dopiąć lub odpocząć po ślubie, więc mogę jedynie prosić o przywiezienie jakiejś epickiej figurki Goku za którą oddam kasę:)
Rosomak

Post by Rosomak »

Debart wrote: dopiąć lub odpocząć po ślubie
Podróż poślubna z MW do Japonii. Gwarancja niezapominanych przeżyć i wrażeń. Nie odpowiadamy za zdrowie psychiczne osób uczestniczących.
KptKenji

Post by KptKenji »

Nie widze w tym topicu zadnych nowych postów :(

Zeby poleciec na taka wycieczke w przyszlym roku, to juz jest teraz half to fakap zeby zaczac to ogarniac.
"You are trying to understand madness with logic. This is not unlike searching for darkness with a torch."
roevean

Post by roevean »

Kpt Breakfast wrote:Nie widze w tym topicu zadnych nowych postów :(

Zeby poleciec na taka wycieczke w przyszlym roku, to juz jest teraz half to fakap zeby zaczac to ogarniac.
Na początek zaznaczam, że mi temat japonii wisi i powiewa, ale...

raz) z doświadczenia wiem, że pośpieszanie kogokolwiek na tym forum do niczego dobrego nie prowadzi,
dwa) nie wiem skąd się urwałeś, czy z jakiego pudełka żeś wylazł, ale szczerze mówiąc nikt nagle nie rzuci swoich obowiązków, tylko dlatego, że JUŻ NALEŻY PLANOWAĆ... jakby to był jedyny cel, dla którego się urodził czy urodziła,
trzy) czy Ty przypadkiem nie opowiadasz również anegdot?

HOWGH, Roe out.
'cos im the definition of the worst kind of mean
so... are you rebel?
Post Reply