Zjazd Letni 2014
Moderator: Chimeria
Re: Zjazd Letni 2014
Robaczki moje najsłodsze.
Dostałam już info z hostelu.
Mam zabookowane pokoje za 10 euro/osobonoc, możliwość zamówienia śniadań w cenie 2 euro/osoba.
28.08-01.09 - 2 osoby (Ada i GvS)
29.08-01.09 - 5 osób (Crow, Cyfer, Mat, Mazoku i Ja)
31.08-01.09 - 4 osoby (Aria, Chimeria, Raflik, Ziza)
Dowiedziałam się także jak wygląda sprawa z bookowaniem promu. Zniżka jest niestety praktycznie nieistniejąca tj. 37 euro zamiast 37,50 ale za to zajmują się tym za nas a mógłby być problem z kupieniem biletów bezpośrednio przed odpłynięciem (prom odpływa 7:25 z Piraeusu). Jeśli się na to zgadzamy to potrzebuję imion i nazwisk osób zainteresowanych promem.
Ponadto musimy zabookować jeden nocleg w Atenach na noc 8/9.09.2014 (10 osób?), dowiedziałam się, że możemy spokojnie zabookować nocleg w tym samym hostelu - rano wsiada się w metro (pod nosem) a potem jedzie nim pół godziny pod sam port. Koszt biletu na metro to podobno 1 euro.
Na pewno będziemy musieli zapłacić przynajmniej część kwoty od razu, nie dogadałam się dokładnie ile bo koleś uznał, że szczegóły mi podeśle jak dogadamy wszystko co możemy.
Polecili też swoich dwóch partnerów na Santorini: http://www.santorini-villapopi.gr/ http://www.hotelperissa.com/index_uk.htm niestety Greckie strony internetowe ssa i nic nie idzie na nich znalezc :D
Nie mam tyle kasy aby za wszystkich wyłożyć na noclegi, Crow będziesz mógł się tym zająć?
Czekam na komentarze/deklaracje
Dostałam już info z hostelu.
Mam zabookowane pokoje za 10 euro/osobonoc, możliwość zamówienia śniadań w cenie 2 euro/osoba.
28.08-01.09 - 2 osoby (Ada i GvS)
29.08-01.09 - 5 osób (Crow, Cyfer, Mat, Mazoku i Ja)
31.08-01.09 - 4 osoby (Aria, Chimeria, Raflik, Ziza)
Dowiedziałam się także jak wygląda sprawa z bookowaniem promu. Zniżka jest niestety praktycznie nieistniejąca tj. 37 euro zamiast 37,50 ale za to zajmują się tym za nas a mógłby być problem z kupieniem biletów bezpośrednio przed odpłynięciem (prom odpływa 7:25 z Piraeusu). Jeśli się na to zgadzamy to potrzebuję imion i nazwisk osób zainteresowanych promem.
Ponadto musimy zabookować jeden nocleg w Atenach na noc 8/9.09.2014 (10 osób?), dowiedziałam się, że możemy spokojnie zabookować nocleg w tym samym hostelu - rano wsiada się w metro (pod nosem) a potem jedzie nim pół godziny pod sam port. Koszt biletu na metro to podobno 1 euro.
Na pewno będziemy musieli zapłacić przynajmniej część kwoty od razu, nie dogadałam się dokładnie ile bo koleś uznał, że szczegóły mi podeśle jak dogadamy wszystko co możemy.
Polecili też swoich dwóch partnerów na Santorini: http://www.santorini-villapopi.gr/ http://www.hotelperissa.com/index_uk.htm niestety Greckie strony internetowe ssa i nic nie idzie na nich znalezc :D
Nie mam tyle kasy aby za wszystkich wyłożyć na noclegi, Crow będziesz mógł się tym zająć?
Czekam na komentarze/deklaracje
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
+2, prom jest osom choć godzina jest szatańska. Plan brzmi dobrze, po co spać jeśli tam jest tyle do zobaczenia.
Hotel generalnie wolę tańszy, bo już wiem, że będę opuszczać to miejsce z wielkim bólem serca, a jesienna Polska dostarczy tylko depresji, ale hotel Perrisa jest... jak z bajki. Totalnie ma mój głos.
Hotel generalnie wolę tańszy, bo już wiem, że będę opuszczać to miejsce z wielkim bólem serca, a jesienna Polska dostarczy tylko depresji, ale hotel Perrisa jest... jak z bajki. Totalnie ma mój głos.
Rozpisałam prosy i minusy dwoch polecanych lokacji ale są to info z booking.com
Na Santorini jest bardzo dobra komunikacja autobusowa po całej wyspie. Dałam linki w topicu organizacyjnym.
Zgadzam się z Chimerią, że Perissa wygląda awsum. Nie wiem czy jest sens szukać alternatywnych lokacji @@
Villa Popi na booking.com
Cena: ok. 80zł/osoba
+Blisko miasteczko architektoniczne
+Śniadanie w Cenie
+Transport z lotniska/portu w cenie
+Dobre miejsce wypadowe na całą wyspę (z Thiry jeżdż autobusy do całej reszty wyspy)
-Plaża daleko ale łatwy dojazd jednym autobusem
Hotel Perissa na booking.com
Cena: ok. 60zł/osoba
+Blisko plaża / w komentarzach pisza, ze daleko, musze potwierdzic ;/
+Trzeba się dostać do Thiry żeby zwiedzić większość wyspy
+Drugie największe miasto po Thirze
?Dowóz z promu/lotniska ale nie wiem czy w cenie
?Jest info o śniadaniach ale chyba odpłatnych.
Na Santorini jest bardzo dobra komunikacja autobusowa po całej wyspie. Dałam linki w topicu organizacyjnym.
Zgadzam się z Chimerią, że Perissa wygląda awsum. Nie wiem czy jest sens szukać alternatywnych lokacji @@
Villa Popi na booking.com
Cena: ok. 80zł/osoba
+Śniadanie w Cenie
+Dobre miejsce wypadowe na całą wyspę (z Thiry jeżdż autobusy do całej reszty wyspy)
-Plaża daleko ale łatwy dojazd jednym autobusem
Hotel Perissa na booking.com
Cena: ok. 60zł/osoba
+Blisko plaża / w komentarzach pisza, ze daleko, musze potwierdzic ;/
+Trzeba się dostać do Thiry żeby zwiedzić większość wyspy
+Drugie największe miasto po Thirze
?Dowóz z promu/lotniska ale nie wiem czy w cenie
?Jest info o śniadaniach ale chyba odpłatnych.
True... najbardziej santoriński hotel na Santorini, i w fotach nie prezentują buły z serem i szynką więc jest pusik :Dale hotel Perrisa jest... jak z bajki. Totalnie ma mój głos
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
Dobra, jebłam zupełnie. Czytam sobie o transporcie na Santorini. Na jednej stronce sa dokładnie bus routy opisane. Takie zdanie rzucili apropos transportu Z PORTU:
Dla wszystkich jadacych na Santorini: to jedyna droga prowadzaca z Portu do reszty świata - bedziemy tmtedy jechac :D Ewentualnie na ośle :)Then find your bus to where you want to go give them some cash and get ready for a ride of your life up the side of the caldera. A good insurance policy here for scary people is keep your eyes closed until reach the top but don’t worry its worse coming back down.
Musimy sie nad santoeini jednak jeszcze zastanowic. Thira to najlepsze miejsce wypadowe na wyspie :(
Prom? A nie mieliśmy lecieć samolotem? Czy prom jest na wsypę a samolot na powrót?
Prom na wyspe i samolot z powrotem, uzgodnilismy to juz dobry miesiac temu..... teraz pytam czy bilety kupujemy u tego goscia od hostelu czy sami......
ok, niech kazdy promowy sprawdzi czy nie pojebalam jego nazwiska (kolejnosc Alfabetyczna po nickach)
Agata Droga-Bazan
Łukasz Wrona
Marcin Tokarski
Adriana Lipa
Tomasz Jama
Mateusz Radomski
Dariusz Starzyński
Rafał Bazan
Joanna Połońska
Kalina Szuba
Agata Droga-Bazan
Łukasz Wrona
Marcin Tokarski
Adriana Lipa
Tomasz Jama
Mateusz Radomski
Dariusz Starzyński
Rafał Bazan
Joanna Połońska
Kalina Szuba