Zjazd Letni 2014

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

Satsuki

Re: Zjazd Letni 2014

Post by Satsuki »

Bedziemy grali na skraju plazy z syrenimi ogonkami w morzu =^.^=
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
c914

Post by c914 »

Jeżeli będę mógł grać z mojego piaskowego fortu to też jestem za.
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
Mazoku

Post by Mazoku »

Sesja Crowa w Miszkolcu była świetna i do dziś żałuję, że pograliśmy tak krótko. Więc się piszę. Mogę siedzieć na krześle, na plaży, nawet w morzu jak będzie trzeba (choć podejrzewam, że w wodzie ciężko się turla kostkami).
Your favourite fearless hero.
Rosomak

Post by Rosomak »

Crow wrote:(którzy nie hejtują mojego stylu prowadzenia) ?
Nie znam twojego sposobu prowadzenia sesji, ale mogę zagrać (a potem hejtować :D). Jakiś konkretny system, czy luźne opowiadanie?
Last edited by Rosomak on Wed Mar 26, 2014 6:10 pm, edited 2 times in total.
Crow

Post by Crow »

Luźne opowiadanie, może z elementami jakiejś mechaniki, ale nic wymagającego studiowania podręcznika przed sesją. Myślę również o raczej gotowych postaciach.

EDIT: hehe odkopałem przy okazji szukania czegoś innego:
Image
USAGI

Post by USAGI »

Uwielbiam tą grafikę, jest taka prawdziwa ;D!
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Satsuki

Post by Satsuki »

Robaczki moje cudowne i najukochańsze.

Zajęłam się w KOŃCU sprawą naszych noclegów w Atenach (podziękujcie Cyferowi, rozpisał mi najsensowniejsze propozycje, dzięki temu miałam zdecydowanie mniej szukania).

Cyfer dał mi dwie propozycje:
1/. mieszkanie w centrum Aten, blisko Akropolu ale w "kiepskiej"* dzielnicy
2/. mieszkanie daleko centrum, blisko plaży i w dodatku w hotelu.

Osobiście uznałam, że mimo wszystko najlepsza jest propozycja 1. Poniżej rozpiszę wam dlaczego
- dużej grupy i tak nic nie ruszy
- większość hoteli/hosteli jest zlokalizowana w tej "gorszej" dzielnicy, blisko nosa mamy metro oraz dzielnicę "party hard"
- planujemy jednak Ateny w głównej mierze zwiedzać, więc dojeżdżanie do centrum z zadupia przez trzy dni jest chyba złym pomysłem.
- kasa kasa kasa.

Jeśli jednak uważacie, że moja ideologia jest zła i wolicie noclegi za 70-80zl/osoba to dajcie znać. Ja wolę tę kasę wydać na inne atrakcje a spać w tańszym hostelu.

W związku z wszystkimi powyższymi argumentami, zdecydowałam się napisać do trzech hosteli (wszystkie mają klimatyzację):

COSMOS HOTEL mapa
Cena? ~40zł/os (cena niepotwierdzona)
Wygląd: Bywało lepiej....
Bonusy: Brak

SOHO HOTEL mapa
Cena? ~45zł/os (cena niepotwierdzona)
Wygląd: Całkiem zajebiście!
Bonusy: Darmowa kawa i herbata

Athens International Youth Hostel mapa
Cena: 10 Euro/łóżko | 14 Euro/os pokój 2osobowy
Wygląd: Jak hostel.
Bonusy: Śniadanie 2 euro/os, zniżki na ferries.

Na samym początku chciałam napisać tylko do dwóch pierwszych hosteli, z czego SOHO HOTEL wydawał mi się najlepszą i najfajniejszą propozycją. Napisałam jeszcze do Internetional Youth z jednego jedynego powodu: na ich stronie znalazłam info, że mają zniżki na promy po wyspach greckich. Ponadto jak dotychczas tylko ten hostel odpisał mi na maila.
Bardzo miło mnie zaskoczyli. Potwierdzili, że mają zniżki na promy, zaproponowali także skorzystanie z ich partnera noclegowego w Thirze na Santorini oraz załatwienie busu do Tolo. Generalnie chcieli mi we wszystkim pomóc i prosili o numer telefonu :)
Na razie jeszcze nic im nie odpisałam (czekam na pozostałe dwa hostele no i oczywiście na wasze komentarze), ale Athens International zdobyło moje serce swoim podejściem "kochamy turystów". Oni także jako jedyni mają na stronie wpisane, że są hostelem. Szkoda, że śniadania są płatne :(

Jeśli chodzi o Santorini: będziemy tam jedną jedyną noc. Wyspa jest malutka i możemy rozważyć jedną noc w jakimś wyjebistym hotelu w pobliżu plaży zamiast gnieździć się gdzieś w centrum miasta. Obczajcie Santorini na mapie, jest miniaturowe...

Czekam na komentarze!
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Crow

Post by Crow »

Imho fakt, że odpisują szybko na maile i można się z nimi dogadać po Angielsku jest bardzo ważny. Pomoc w organizacji busu do Tolo proponowano nam też w miejscu zjazdu, więc to aż taka atrakcja nie jest. Jeśli jednak udałoby się z ich zniżką skorzystać z promu na Santorini byłoby fajnie. Wiele osób jednak dojeżdża nocą i najważniejsza jest lokalizacja względem komunikacji z lotniska.
Mazoku

Post by Mazoku »

Popieram mieszkanie w hostelu w centrum. Soho wygląda dla mnie najlepiej, ale ten AIYH też jest ok.

Nie miałbym też nic przeciwko spędzeniu jednej nocy w jakimś fajnym hotelu na Santorini. Przy wcześniejszej rezerwacji dla naszej grupy nie powinno być to aż tak drogie.
Your favourite fearless hero.
c914

Post by c914 »

W Atenach jest taki mały paradoks, że wszystko co tanie znajduje sie w niezbyc ciekawej okolicy. Z tego co czytałem w okolicach placu Omonias nocami nie jest zaciekawie, a w dzień straszą rzesze imigrantów. Do tego sama estetyka miejsca pozostawia wiele do zyczenia (śmieci, śmieeeeci, śmieeeeeci). Z racji tego że na beforku będziemy jednak spędzac w Atenach kilka dni wolałbym coś dalej i cos lepszego, moja propozycja:

MINAVRA HOTEL mapa
Cena? ~70zł/os (cena niepotwierdzona)
Lokalizacja: daleko od centrum ale pod nosem jest tramwaj który nas tam zabierze, dodatkowo z lotniska pod hotel jedzie jeden autobus X96.
Wygląd: Jest ok, jak to w hotelu
Bonusy: Plaża blisko i lepsze widoki niz centrum.

Na 1 nocke afterka ofcorz możemy posiedzieć np w Soho.

Santorini, jedna nocka w dobrym hotelu jestem za.
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
Post Reply