Zjazd letni 2013 - dyskusje
Moderator: Chimeria
Re: Zjazd letni 2013 - dyskusje
@Sat
Wiem, dlatego planuje jechać wcześniejszym.
Wiem, dlatego planuje jechać wcześniejszym.
ok, sorki. Wolalam sie upewnic skoro podawales ten jako potenncjalny srodek transportu
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
misie pysie, szukam hostelu na cala nasza wesola, 9osobowa gromadke. Dajcie znac ile mozecie wydac za noc. Poki co hostele w centrum to koszt ok 60zł/osoba...
ale szukam dalej
ale szukam dalej
60 zł nie brzmi źle. Nie ma co przesadnie oszczędzać na hostelu ;)
Your favourite fearless hero.
Znalazlam hostel idealny dla mw :D maja cos takiego w opisie:
Musze spytac o cene.
EDIT:
Zdecydowana wiekszosc hosteli w budapeszcie nie serwuje sniadan ;/
TU mi powiedzieli 3450HUF (50zł) za noc, pokoj 9 osobowy, ofc bez sniadania, ale za to maja kuchnie i internet. Zdecydowanym ich plusem jest to, ze są przy samym dworcu kolejowym (minuta pieszo).
;DAlthough we do play drinking games every night and take everyone out to the coolest bars and parties around town, we also ask guests who decide not to go out with everyone keep noise to a minimum after 10 PM.
Also, Hi 5 is not for children or travelers over the age of 40.
Musze spytac o cene.
EDIT:
Zdecydowana wiekszosc hosteli w budapeszcie nie serwuje sniadan ;/
TU mi powiedzieli 3450HUF (50zł) za noc, pokoj 9 osobowy, ofc bez sniadania, ale za to maja kuchnie i internet. Zdecydowanym ich plusem jest to, ze są przy samym dworcu kolejowym (minuta pieszo).
Brzmi jak ten hostel Wanii, byłego boksera. Też byli 'przyjaźni' i mieli firanki zamiast drzwi...
@ Crow
Zgadzam się. Podobieństwo uderzające.
Przydatny link. Ceny rożnych produktów, stosunek PLN do Ft, Ile można zabrać kasy ze sobą.
http://budapeszt.miasta.org/t_ceny.html
Zgadzam się. Podobieństwo uderzające.
Przydatny link. Ceny rożnych produktów, stosunek PLN do Ft, Ile można zabrać kasy ze sobą.
http://budapeszt.miasta.org/t_ceny.html
okej. Dostałam już kilka maili zwrotnych. W moich mailach pytałam o dostępność 9osobowego pokoju. Oto, czego się dowiedziałam:
INTERFLAT:
pokój: 9 osobowy
cena: 3450 Huf/osoba/noc (~50zł/11,66euro)
plusy: minutę od dworca PKP
minusy: nie ma śniadania
HI 5:
pokój: pakują nas do pokoju 10 osobowego
cena: kretynka nie spytalam _^_'' Czekam na info zwrotne
plusy: mają śniadanie, w atrakcjach "drinking game", ok. kilometra od dworca
minusy: w atrakcjach "drinking game"
UNITY HOSTEL:
pokoj: chuj wie, mowia, ze: "mamy ciagle wolne lozka"
cena: 13 euro/osoba/noc (chyba najtansi ze wszystkich)
plusy: śniadanie, ścisłe centrum
minusy: niewiadomo jak z pokojem, bardzo pilnuja ciszy nocnej, nie pozwalaja Ci spac na wlasnej poduszce, bo "jakies bugi mogly sie w niej zalegnac a one nie placa za nocleg"
ASTORIA:
pokoj: dostaniemy 8osobowy z dostawką
cena: 14euro/noc, 126 euro total (mają też wolny pokój na drogę powrotną)
minusy: nie widzę D:
Aha, oczywiście wszędzie mają internet.
Ja bym rezerwowała albo w Interflacie (nie trzeba bedzie walizek ciągać w te i nazad) albo w Astorii (nie ma minusów). Czekam na uwagi, do wieczora chce im odpisać.
INTERFLAT:
pokój: 9 osobowy
cena: 3450 Huf/osoba/noc (~50zł/11,66euro)
plusy: minutę od dworca PKP
minusy: nie ma śniadania
HI 5:
pokój: pakują nas do pokoju 10 osobowego
cena: kretynka nie spytalam _^_'' Czekam na info zwrotne
plusy: mają śniadanie, w atrakcjach "drinking game", ok. kilometra od dworca
minusy: w atrakcjach "drinking game"
UNITY HOSTEL:
pokoj: chuj wie, mowia, ze: "mamy ciagle wolne lozka"
cena: 13 euro/osoba/noc (chyba najtansi ze wszystkich)
minusy: niewiadomo jak z pokojem, bardzo pilnuja ciszy nocnej, nie pozwalaja Ci spac na wlasnej poduszce, bo "jakies bugi mogly sie w niej zalegnac a one nie placa za nocleg"
ASTORIA:
pokoj: dostaniemy 8osobowy z dostawką
cena: 14euro/noc, 126 euro total (mają też wolny pokój na drogę powrotną)
minusy: nie widzę D:
Aha, oczywiście wszędzie mają internet.
Ja bym rezerwowała albo w Interflacie (nie trzeba bedzie walizek ciągać w te i nazad) albo w Astorii (nie ma minusów). Czekam na uwagi, do wieczora chce im odpisać.
Podobnie jak Mazoku czyli Interflat i Astoria. Ale osobiście wolę ten ze śniadaniem. W jakiej walucie się płaci? Ceny podane w euro, ale czy można zapłaci w lokalnej walucie? Po prostu branie 3 lub 4 różnych walut jest trochę niewygodne.
Z Bartem wpadliśmy na pomysł by się zrzucić w kilka osób na 1 bagaż rejsowy (podobno można jeszcze dokupić) i wrzucić tam rzeczy które nie mogą być w podręcznym (nożyczki do paznokci, większe szampony czy żele pod prysznic) albo coś co chciało by się zabrać (Maczer coś wspominał o aparacie) a nie zmieszczą się w podręcznym. Czy ktoś się na to pisze?
Z Bartem wpadliśmy na pomysł by się zrzucić w kilka osób na 1 bagaż rejsowy (podobno można jeszcze dokupić) i wrzucić tam rzeczy które nie mogą być w podręcznym (nożyczki do paznokci, większe szampony czy żele pod prysznic) albo coś co chciało by się zabrać (Maczer coś wspominał o aparacie) a nie zmieszczą się w podręcznym. Czy ktoś się na to pisze?
Last edited by Rosomak on Sat Jun 29, 2013 12:01 pm, edited 1 time in total.