Zjazd letni 2013 - dyskusje
Moderator: Chimeria
Re: Zjazd letni 2013 - dyskusje
Drodzy Państwo. Uprzejmie zawiadamiam, że bilety powrotne w Ryanair na dzień 2 września podrożały właśnie do zabójczej kwoty 130 zł. Równocześnie pragnę także poinformować Państwa, że zwiększenie cen biletów w okresie weekendowym jest często spotykane i istnieje cień szansy, że w poniedziałek wrócą do swoich cen z zeszłego poniedziałku.
Dziękuję za uwagę!
Macie jeszcze fajnego linka: http://natemat.pl/19667,jak-kupic-tanie ... te-do-oslo
EDIT:
Sprawdzilam szczegoly tych biletow: wczesniej bilet kosztowal 79 zl a teraz kosztuje 51 tylko ma jeszcze oplate administracyjna i oplate za odprawe (oba po 30zl) i kilka pierdol. Jest szansa, ze te bilety jeszcze potanieja. polecam czatowac od poniedzialku
Dziękuję za uwagę!
Macie jeszcze fajnego linka: http://natemat.pl/19667,jak-kupic-tanie ... te-do-oslo
EDIT:
Sprawdzilam szczegoly tych biletow: wczesniej bilet kosztowal 79 zl a teraz kosztuje 51 tylko ma jeszcze oplate administracyjna i oplate za odprawe (oba po 30zl) i kilka pierdol. Jest szansa, ze te bilety jeszcze potanieja. polecam czatowac od poniedzialku
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Możliwe, że pojadę samochodem D: Acz wychodzi na to, że będę wracać 30stego, wiec jak ktoś chce jechać to tylko w jedną stronę albo wraca ze mną 30stego ;)
Jednocześnie mile widziana osoba z prawkiem, która w razie czego będzie chętna do prowadzenia xD Dokłądnie co i jak pewnie wyklaruje się w ciągu miesiąca >_>
Cyfff, zrobiłeś Ty to prawko już czy dalej się obijasz z egzaminem :V ?
Jednocześnie mile widziana osoba z prawkiem, która w razie czego będzie chętna do prowadzenia xD Dokłądnie co i jak pewnie wyklaruje się w ciągu miesiąca >_>
Cyfff, zrobiłeś Ty to prawko już czy dalej się obijasz z egzaminem :V ?
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Nie zrobil ;D Chce wam sie wszystkim tam autkiem ganiac wte i nazad? Usa auto, Morgana auto, Ch4os auto. Najzabawniej bedzie jak trzy samochody z wroclawia pojada...
Usa: dopisałam Cie do listy na "tak" w temin 23-30, dobrze?
I takie pytanie: Nie opłaca wam się dogadać z Morganą, żeby grupą jechać jednak jednym samochodem a ten, kto musi wczesniej wracac skorzysta z pociagu/busa/samolotu/whatever? (samolot chyba dalej najtaniej, Usa moglabys miec lot 29 albo 31 sierpnia)
Usa: dopisałam Cie do listy na "tak" w temin 23-30, dobrze?
I takie pytanie: Nie opłaca wam się dogadać z Morganą, żeby grupą jechać jednak jednym samochodem a ten, kto musi wczesniej wracac skorzysta z pociagu/busa/samolotu/whatever? (samolot chyba dalej najtaniej, Usa moglabys miec lot 29 albo 31 sierpnia)
Btw. Brać sylwestrowe kalambury? :D
Zamiast ubezpieczenia podroznego moze warto poswiecic czas na wyrobienie tego:
http://www.ubezpieczeniaonline.pl/a/jak ... go/10.html
Zamiast ubezpieczenia podroznego moze warto poswiecic czas na wyrobienie tego:
http://www.ubezpieczeniaonline.pl/a/jak ... go/10.html
Jeśli chodzi o EKUZ, to to jest fajna rzecz i znam osoby, które nieźle na posiadaniu tej karty posiadały. Sama wyrabiałam ją parę razy. Z racji niedawnego wyjazdu zagranicznego posiadam taką kartę i teraz, na szczęście nadal jest ważna do października 8) REnowi też taką wyrobię. To jest prosta sprawa i jeśli nie trafi się na straszne kolejki, to można wyrobić od ręki w NFZ. Są też oczywiście opcje wyrabiania on-line z wysyłką karty pod wskazany adres. Co ważne, wyróbka jest bezpłatna.
Jeszcze nawiążę do topicu organizacyjnego: na pkp.pl nie wypluwa mi pociągu o 20.00 z Wawy wg rozpiski Satsi. Widzę za to TLK o 20.47, który w Budzie jest 8.35. Nie znam jego ceny, ale kursuje codziennie.
Co do zaliczki dla Crowa, to ja mogę zapłacić najwcześniej za 2 tygodnie. Muszę jeszcze z REnem pogadać, na ile jedziemy, bo pojechać chcemy, choć nie wiem jeszcze, co z jego urlopem i co z naszymi własnymi planami (ja już mam urlop zaklepany). Damy znać. Póki co nastawiamy się na pociąg, bo z samolotem koniec końców jest więcej zabawy, ograniczeń i kombinowania, choć oczywiście nie twierdzę, że jest to zła opcja - to po prostu opcja dla cierpliwych i zdecydowanych 8)
Od razu daję znać, że nie biorę maty do DDRa w tym roku, bo po Sylwestrze ona mi strasznie szwankuje.
Jeszcze nawiążę do topicu organizacyjnego: na pkp.pl nie wypluwa mi pociągu o 20.00 z Wawy wg rozpiski Satsi. Widzę za to TLK o 20.47, który w Budzie jest 8.35. Nie znam jego ceny, ale kursuje codziennie.
Co do zaliczki dla Crowa, to ja mogę zapłacić najwcześniej za 2 tygodnie. Muszę jeszcze z REnem pogadać, na ile jedziemy, bo pojechać chcemy, choć nie wiem jeszcze, co z jego urlopem i co z naszymi własnymi planami (ja już mam urlop zaklepany). Damy znać. Póki co nastawiamy się na pociąg, bo z samolotem koniec końców jest więcej zabawy, ograniczeń i kombinowania, choć oczywiście nie twierdzę, że jest to zła opcja - to po prostu opcja dla cierpliwych i zdecydowanych 8)
Od razu daję znać, że nie biorę maty do DDRa w tym roku, bo po Sylwestrze ona mi strasznie szwankuje.
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
For you
For you
For you
ciekawe czy ktos zabierze w ogole laptopa :D Mamy tyle planow wycieczkowych, ze chyba nie bedzie czasu na nudzenie sie w domku ^^.
Sao: rozumiem, ze moge Cie wpisac na czesc zjazdu?
EDIT:
Masz racje z tymi pociagami. Jak robilam organizacyjny to na PKP nie wypluwalo mi zadnych bezposrednich pociagow (tylko takie z 8+ przesiadkami, lol) wiec dane wzielam z jakiejs innej strony
Sao: rozumiem, ze moge Cie wpisac na czesc zjazdu?
EDIT:
Masz racje z tymi pociagami. Jak robilam organizacyjny to na PKP nie wypluwalo mi zadnych bezposrednich pociagow (tylko takie z 8+ przesiadkami, lol) wiec dane wzielam z jakiejs innej strony
Satsi, wpisz proszę nas oboje. No ja myślę, że fajnie będzie wykorzystać ten czas jak najlepiej, ale coś czuję, że laptopy i tak się pojawią - chociaż ten jeden.
Co do pociągów, to pewnie też już zauważyłaś, że jest jeszcze jakiś ICek o 10.15 i też jest bezpośredni.
Co do pociągów, to pewnie też już zauważyłaś, że jest jeszcze jakiś ICek o 10.15 i też jest bezpośredni.
My boy builds coffins, he makes them all day
For you
For you
For you
For you
For you
For you
czuje sie czesciowo wytlumaczona, podalam linka do IC z jakimis info dotyczacymi tych pociagow. Jak ktos czytal dokladnie to mogl sobie kliknac <3
ok, bilety do budapesztu 22 wrzesnia kosztuja juz 130zl
Ja coś czuję, że osoby lecące samolotem polecą bez lapków :P Z racji ograniczenia bagażu.
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.