Teoria Wzrostu - Komentarze

Opinie i komentarze forumowiczów na temat prowadzonych wątków
Crow

Re: Teoria Wzrostu - Komentarze

Post by Crow »

@Macz - No, to słucham tej złej wiadomości. Mi ciężko odbierać postać, która każe robić facetowi przebranemu za Raflika 'Slap, Slap' na poważnie. I rozumiem, że dla wielu osób 50 Shades of Grey to śmiertelnie poważna opowieść, ale mam niejasne wrażenie, że dla większości osób na forum niekoniecznie.

@Xellas - Elfy. Dokładnie. W kanonie fantasy, do którego się odwołujesz, określenie 'odrealnieni psychole' idealnie do elfów pasuje.

Back on topic - mam do napisania posta około 19-20 dnia, jak już wątki nadgonią. Będzie m/in o bramie, więc o ile nie bedzie miał bezpośredniego wplywu na postaci o tyle postarajcie się nie uciec za bardzo do przodu.
Xellas
Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna

Post by Xellas »

50 Shades of Grey
Powinnam wiedzieć o co chodzi? Do mojej jaskini nie dociera większość informacji.

Skoro nikt nie czeka z timeline, to przypominam o Dominice, jak wróci z pracy to zapostuje. Więc proszę się uprzejmie trzymać z dala.
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Satsuki

Post by Satsuki »

No kurwa. Człowiek idzie na dwie godziny spać a tu tyle dram, że nawet nie wiem od ktorej zacząć >_______<
Maczer wrote:Moim zdaniem dopisanie Shirley jej słabości nie jest sprzeczne z jej charakterem ale jeśli ktoś jeszcze uważa, że lepiej zachować tę postać jako biedną, pokrzywdzoną dziewczynkę do przytulenia, tak aby wszyscy mogli łączyć się w bólu nad jej niezasłużonym losem, to mogę wyciąć mój jakże nieistotny w ogóle dla questa kawałek o niej. =]
SŁABOŚĆ? Słabością to może być strach przed ciemnością a nie fetysze na poziomie FIFTY SHADES OF GRAY.

Xellas wrote:A co do samej postaci. To nie jest biedna pokrzywdzona dziewczynka, polecam jako lekturę wywiady z założycielkami instytucji pomagającym ofiarom przemocy. One nie potrzebują 'przytulenia i łączenia się w bólu', jak już wyjdą z traumy, to są babki ze stali. Takim stwierdzeniem, wykazujesz się niezwykle szowinistycznym, a wręcz nawet mizoginicznym podejściem.
tu 100% zgadzam sie z Xell.

Crow wrote:Zaproponowany przez Maczera rozwój postaci Ashley Shirley Hole nie przypadł mi do gustu. Zmienia ciekawie zarysowaną postać silnej kobiety po przejściach w postać komiczną. Dodanie jakiejś nutki syndromu Sztokholmskiego byłoby jak najbardziej na miejscu, ale scena opisana przez Maczera, pojawiająca się w tym miejscu tekstu, czyli zaraz po przedstawieniu Shirley i opisana w tak silny sposób definiuje całą postać. Spłyca ją do roli szalonej fetyszystki. Po przeczytaniu tego paragrafu postać stała się dla mnie od razu mniej interesująca.
THANK YOU! Ponadto po opisie Maczera zaczynam mieć odczucia, ze robi z tej postaci jakas socjopatke.
W 100% zgadzam się też z Crowem w opisie Orkadis. To miasto psycholi, ale psycholi bezpiecznych dla otoczenia. Mieszkaja w wielkiej utopii, ktora kiedys im sie rozwali albo nie. Podoba mi sie jak dobrze miasto zostalo opisane i tym bardziej wkurza mnie, ze chlopaki z Psiej Ligi bardzo staraja sie je zmienic, chociaz w teorii Xellas nie zostawiła im na to żadnej furtki (dzięki swojemu DOKŁADNEMU OPISOWI).

ps. chociaz na to skojarzenie z bialym kamieniem sama bym nie wpadla..

A kto moglby sie utozsamiac z ta postacia? Gwalcona przez meza kobiete. HMM???!!!!!!!!!
Maczer wrote:Rozumiem ideę miasta. Budujemy mury i trzymamy się w swojej enklawie bo nie chcemy mieć kontaktu z innym, gorszym, światem. Mamy teraz głośno o podobnym przypadku: Korei Północnej. Oni też mają szlachetne pobudki.
Nie wydaje mi sie, zeby to porownanie pasowalo
Maczer wrote:Jedyną osobą piszącą o dziewczynach wzdychających na sam widok kwiecistych sukieneczek jest Sat.
JA? A kto kurwa zaczal od slodkich idiotek potrafiacych myslec tylko o swoich paznokciach? Bo chyba nie ja. Kto od X postow probuje przejac czarnymi zagrywkami cale miasto? Na pewno nie ja i na pewno nie Raflik JAKO JEDYNY. Zastosowałam coś bardzo prostego - kobieta z wyzszych sfer pojawia sie w duzym i dosyc zamknietym na reszte WSZECHSWIATA miescie. Moda byla tam zawsze bardzo ograniczona, wiec wszystkie "nowinki" robia tam furore. Jak reaguje na to Windu? "sory, to kurwa, nie bedziemy sie na niej wzorowac", a pozniej nie zgadza sie na jednopostowe odparcie jego TRZECIEJ proby podtruwania ludzi. Seriously?

afk. dokoncze posta jak wroce
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Windukind

Post by Windukind »

Windukind wrote:Jaka to komiczna postac radnej. Dokladnie w momencie, kiedy w empiku bestsellerem nr 1 jest ' 50 shades of Grey'.
Tego nawet nie chce mi sie komentować.
Sat może zacznij sobie stawiać trochę łatwiejsze cele : P.

Moją część historii już jest!
Last edited by Windukind on Thu Apr 11, 2013 9:04 pm, edited 1 time in total.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Lucjan

Post by Lucjan »

Chciałbym się wtrącić do dyskusji i wyrazić swoje zdanie, które brzmi:
Uważam, że opis Xlellas i Maczera doskonale ukazuje portret osoby jaką jest Ashley. Z jednej strony twarda kobieta, która przezwyciężyła przeciwności losu i powstała jako tytanka (myślę, że można tak o niej powiedzieć), a z drugiej strony osoba przeciwna, lubująca się w pewnego rodzaju rozrywkach. Nie wiedzę tutaj żadnych podtekstów fetyszystycznych, ale tylko ciekawą drogę rozwoju postaci ukazującą jej "drugą" stronę.

Nie stawając po żadnej ze stron, myślę że druga natura Ashley Shirley Hole nie ujmuje jej jako kobiecie twardej i nie zależnej jaką jest, a wzajemne opisy tworzą ciekawą postać..
To, z czym umie się wal­czyć, nie jest już aż tak groźne.
Caerth

Post by Caerth »

a ja taki wniosek racjonalizatorski chciałem wprowadzić.... <niesmiało podnosi rękę> Mogę?

Czy wszyscy uczestnicy mogliby bardzo proszę pokrótce opisać swoich enpeców w komentarzach w formie Imię - opis - rola; tak by można to było w formie bestiariusza w pierwszym poście wkleić? Z racji nadganiania fabuły czytam psoty z Khartum i powoli zaczynam gubić wątek. So?
My soul is still the same
But it has many names
Xellas
Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna

Post by Xellas »

Windu, masz okres?

Ja wam nie chciałam napisać, że macie burdel, ale skoro tak stawiasz sprawę, to jak uważasz.
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Windukind

Post by Windukind »

Myślę, że to kwestia oceny. Dowódcy PL mają w tym wypadku o wiele wyższe wymagania od przeciętnej. Burdelem też są niepoukładane dokumenty oraz rzeczy, która nie mają użytku w danej lokacji. Ergonomia pracy przede wszystkim.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Caerth

Post by Caerth »

Maczer wrote:
Rozumiem ideę miasta. Budujemy mury i trzymamy się w swojej enklawie bo nie chcemy mieć kontaktu z innym, gorszym, światem. Mamy teraz głośno o podobnym przypadku: Korei Północnej. Oni też mają szlachetne pobudki.

I głowice atomowe ze środkami przenoszenia. Yeah...
My soul is still the same
But it has many names
Satsuki

Post by Satsuki »

Drogi Irenicusie!

Na wstępie chciałabym Cię SZCZERZE przeprosić za to, że śmiałam porownać się do Windukunda. Gość pewnie i jest sfrustrowany swoim nowym zyciem w GRUDZIADZU ale Twoje najgorsze posty nie moga równać się z failowatością jego wypowiedzi. Od Twoich czasów nie widziałam tak zapatrzonego w siebie, przekonanego o wlasnej zajebistosci, bardzo przecietnego faceta, ktory rownoczesnie swoimi FAIL-postami probuje zwiekszyc swojego e-penisa.

Drogi Irenicusie, Ty na szczescie zmieniles plec i stales sie normalna osoba, moze Windukindowi powinnismy zaproponowac role forumowego eunucha?

Z pozdrowieniami,
Satsuki
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Post Reply