Teoria Wzrostu - Komentarze

Opinie i komentarze forumowiczów na temat prowadzonych wątków
Satsuki

Re: Teoria Wzrostu - Komentarze

Post by Satsuki »

Nie ruszyłam za bardzo do przodu bo czeka na podsta odpowiedź Xellas <3
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Lucjan

Post by Lucjan »

Zastanawia mnie jak Raflik zauważył lecącego orła kilometr od stolicy skoro znajduje się w niej. Zakładam, że nie ogląda panoramy miasta z najwyższego apartamentu, a porusza się raczej po jej dolnych poziomach (ulicach).

Czy ktoś znajdujący się np. w Nowym Yorku, Londynie lub nawet Warszawie zauważył by zbliżający się mały obiekt kilometr od niego (od miasta)?
Zwłaszcza, że to nie byle jakie miasto, ale największe na planecie. Stolica Coddar.
Z jej ulic widać pewnie tylko szczyty wieżowców.

Uważam, że sensowniej by to wyglądało jakby ktoś mu po prostu doniósł, że zobaczył dużego orła na niebie - co samo w sobie jest nie lada "ciekawą" informacją.

Po prostu ciekawość ;)
To, z czym umie się wal­czyć, nie jest już aż tak groźne.
Raflik

Post by Raflik »

1: Raflik to nie byle człowieczek, ale Pół-wampir z mieszanką lodowego demona. Myślę iż podśrubowanie wzroku dla takiej postaci to pestka.
2: W takiej warszawie masz co prawda centrum, gdzie jest pare wysokościowców, ale też są rozległe płaskie tereny z niezłą przejrzystością nieba. Raflik obraca się raczej wokół slumsów gdzie nie ma co blokować widoku nieba
Lucjan

Post by Lucjan »

Tylko czy lodowy demon reaguje tak na każdego mięsistego ptaka lub zwierzę ;) Jeśli tak to z moje strony wszystko w porządku.
To, z czym umie się wal­czyć, nie jest już aż tak groźne.
Windukind

Post by Windukind »

Up/\ Mam ciężkie warunki pisania, więc niedzielę opiszę w następnym poście.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Xellas
Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna

Post by Xellas »

Windu nie czytasz co jest napisane. Tam już wieki temu były podawane odtrutki.

Zaklepuję, ale nie zacznę pisać szybciej niż jutro po południu :/
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Caerth

Post by Caerth »

Windukind wrote:Up/\ Mam ciężkie warunki pisania, więc niedzielę opiszę w następnym poście.

Do zapamiętania - następnym razem wypalić lokalną zarazę napalmem.

Dwa razy.

Biedny ZCM.
My soul is still the same
But it has many names
Taii

Post by Taii »

Windu, znasz takie pojęcia jak antytoksyna, odtrutka, lekarstwo itd i jak działają? Stosowanie starej sztuczki, która już dawno została odparta robi się nudne... Wszyscy którzy byli pod wpływem trucizny zostali odtruci. Woda jest filtrowana przez mechanizmy wydobyte z głównej bazy. Sory, ale jeśli chcesz się tam bawić w mizianie ludu Faron i ZCM'u to proszę Cię rób to zgodnie z fabułą.
"Chłop kopiący ziemniaki, to proza realistyczna; chłop kopiący pomarańcze to fantastyka (lub schizofrenia); ziemniaki kopiące chłopa to Sci-Fi"
R. Kot
Windukind

Post by Windukind »

Ukmnęło mi to, sorki. Post poprawiony.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Crow

Post by Crow »

Jeszcze w kwestii posta Windu, żeby nie było nieporozumień - sam post jest (w tym zakresie) poprawny, bo Kurt może tego jeszcze nie wiedzieć, ale Domina kupiła tą kopalnie, której nie udało się kupić Kurtowi. I oczywiście to nie Psia Liga ją sprzedawała (sprzedała ją kiedy potrzebowała na szybko gotówki, gdy Windu wylatywał z planety - wtedy jak rozumiem też Kurt rozpuścił plotkę, by podbić cenę), tylko ktoś kto ją od PL wykupił.
Post Reply