Well... nikt też nie napisał, że te dwa dni minęły więc nie bardzo rozumiem skąd takie obostrzenia pokroju "sorry, too late" :D Chyba, że zakładamy, że faktycznie wszystkie posty dzieją się w dokładnie jednym continuum czasowym i jeśli ktoś pomiędzy dialogiem dwóch osób napisze swojego posta, że przez tydzień kopie dołki to przerwany dialog faktycznie trwa cały tydzień.
Nie chcę się tu jakoś specjalnie o cokolwiek wykłócać bo nawet jeszcze nie ma o co ale mam nadzieję, że nie utknę w queście tylko dla tego, że nikt nie pisze postów fabularnych :D Inaczej będę musiał poprosić kogoś o napisanie posta składającego się z "minęło pięć minut." Albo w ogóle tylko kropki. Niech zdrowy rozsądek zatriumfuje~!
Teoria Wzrostu - Komentarze
Re: Teoria Wzrostu - Komentarze
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
Może zróbmy to w ten sposób, że każdy pisany post na początku ma odwołanie czasowe do czegoś. Wówczas łatwiej się będzie można połapać co i kiedy.
"Chłop kopiący ziemniaki, to proza realistyczna; chłop kopiący pomarańcze to fantastyka (lub schizofrenia); ziemniaki kopiące chłopa to Sci-Fi"
R. Kot
R. Kot
- Xellas
- Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna
Nie zgodzę się z Tobą Crow, z opisów czasu jakie występują w postach wychodzi mi:
Ja i Cai ok 6-7 dnia, to zależy, którego dnia spotyka się z Taiiem, czy jeszcze tego samego, czy już następnego.
PL: Maczer - 5 dnia znalazł kryształ, bo według postów o działaniach martetindowych Windu, 5 dnia od ich przybycia jest emitowany serial, a w swoim poście zaznaczasz, że Crow wyłączył telewizor i tego dnia wieczorem znaleziono kryształ u Maczera w kopalni.
Raflik trzyma się tej wersji czasowej i 5 dnia spotyka ninja.
Agenda nie sprecyzowała, założyłabym, że są na 2 dniu.
Stephano co ciekawe też prawdopodobnie 5 dnia znajduje kryształ, bo tak rozumiałabym te posty.
Taii najbardziej precyzuje czas, ale wychodzi mi, że 6 dnia dostaje info o zergach, a później mają spotkanie z Caiem
P.S. Wiiii mój setny post :D
Ja i Cai ok 6-7 dnia, to zależy, którego dnia spotyka się z Taiiem, czy jeszcze tego samego, czy już następnego.
PL: Maczer - 5 dnia znalazł kryształ, bo według postów o działaniach martetindowych Windu, 5 dnia od ich przybycia jest emitowany serial, a w swoim poście zaznaczasz, że Crow wyłączył telewizor i tego dnia wieczorem znaleziono kryształ u Maczera w kopalni.
Raflik trzyma się tej wersji czasowej i 5 dnia spotyka ninja.
Agenda nie sprecyzowała, założyłabym, że są na 2 dniu.
Stephano co ciekawe też prawdopodobnie 5 dnia znajduje kryształ, bo tak rozumiałabym te posty.
Taii najbardziej precyzuje czas, ale wychodzi mi, że 6 dnia dostaje info o zergach, a później mają spotkanie z Caiem
P.S. Wiiii mój setny post :D
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki
"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Satsuki
Korm
Również zakładałem iż oscylujemy wokół plus minus tygodnia. Przyspieszenie wydarzeń i przeskoczenie o kolejne kilka dni w przyszłość nie przeszkadza mi zbytnio, ino faktycznie nie trzyma się kupy. I odwracając kota ogonem wprzód, chcecie mi wmówić iż negocjacje handlowe na najwyższym szczeblu z totalnie obcymi sobie stronami zamkną się w ciągu tygodnia? To równie nierealna wartość jak te co Taii podaje przy rozwoju technologicznym. Nie czepiam, się, zauważam. Z zergami na pokładzie pośpiech jest oczywiście jak najbardziej wskazany, ke ke ke..
My soul is still the same
But it has many names
But it has many names
- Xellas
Crow z niechęcią, ale jednak zwracam Ci honor.
Namotałam trochę, policzyłam to jeszcze raz i rozpisałam sobie to i wychodzi mi jednak inaczej. Za to w sumie dobrze czasowo dla całości questa.
1 dnia questu przybywamy Cai, James i ja lądujemy pod wieczór, bo zaraz musimy rozbić obóz. Widzimy lądowanie Sat więc ona przybywa jeszcze później ale jeszcze tego samego dnia. Sat pije, później jest wzmianka o 2 godzinach później, a następnie kopalnia Zły Wujek i wschodzące słońce. Zakładam więc, że jest to początek następnego dnia. Agenda na pewno działa mega szybko.
I teraz jest tak, Maczer wspomniał, że kilka przejść zdestabilizowało bramę. Zrobiło to CA i Agenda, więc przybywa po nas. Nie wiem jak te przejścia działają, dla mnie jest to techno bełkot, soooorrrrry:) Więc albo przybywa późnym wieczorem, albo jak bardziej prawdopodobne - przy tym jak rozumiem działanie tej bramy - następnego dnia, czyli już 2. Windu pojawia się w tym samym monecie.
Maczer trafia do swojej kopalni po 2 dniach, a więc 4 dnia questu.
Taii u siebie wspomina, że od czasu incydentu z Agendą, przelowty mają kontrole, przybywa więc w okolicach dnia 2, nie wiem czy przed czy po PL.
My do Farron mieliśmy 2h drogi więc po pobudce, idziemy tam i spuszczamy wpierdziel plemionom. Do drogi szykujemy się 3 dni najwyraźniej. Czyli dla nas jest 5 dzień questu kiedy idziemy do pociągu.
Stephano, przybył na planetę ...hugon wie kiedy, zakładam, że 1dnia, bo przewiózł zergi więc jeszcze nie były sprawdzane transporty. Windu wspomina tak:
Mat w ogóle nie wiem co robi, wspominają o wybuchu statku więc, chyba przed Taiiem, bo on wspominał o możliwych wybuchach. Zakładam więc ok 2 dnia.
Teraz mam tak:
Czyli wystąpienie na Uniwersytecie jest 7 dnia questu. W międzyczasie przybywa Raflik, widzi info o tym spotkaniu czyli przybył przed nim - 6 dnia questu? Porywac się to będzie
Taii mówi co się dzieje u niego od lądowania, przebudowa trwa kilka godzin i jakiś inny technobełkot, którego nie rozumiem:)
czyli Taii w tym momencie ciągle jest czasowo z tyłu. Czyli to wciąż jest zakładany przeze mnie 2 dzień questa.
Następnego dnia po ataku czyli 7 dnia questu, ZCM ma od nas pozdrowienia, Xell idzie szukać kotków, a zamiast tego znajduje jeńców. Czuje się zawiedziona...
Tego samego dnia jest jest występ na uniwersytecie i wzmianka o
Stephano znajduje kryształ wychodziłoby, że już po akcjach Raflika, więc są to okolice 7-8dnia questu.
Mat, WTF? Zaginął w okolicach Stephano, nie wiadomo czy przed znalezieniem kryształu czy po, określenie o mazi nic mi nie mówi - jeśli w ogóle ma coś mówić, dla odmiany biotechnobełkot:)
Teraz Taii wspomina, że opisuje czas
Tutaj się przemieszcza, a do kopalni wpada Urzu. -> popraw mnie jeśli to trwa więcej niż dzień, jak tylko mój wzrok pada na opis jednostek bojowych to nie mogę się skupić na czytaniu i przelatuje przez to^^' Chociaż czasowo dla questa się zgadza.
Cai i Taii pić mogą albo 7 albo 8 dnia questu.
9 dnia questu mamy więc serial, spotkanie Raflika z ninja, a także Maczer znajduje kryształ.
Poprawcie mnie jeśli czegoś nie zauważyłam, przeoczyłam, albo się nie zgadzacie.
Musiałam założyć, że nasza przesiadka na pociąg potrwała jeden dzień dłużej, aby wiadomość o Koranorze i jeńcach, opisane przez Crowa miały uzasadnienie w linii czasowej, bez tego niestety się rozmijały, więc innych też proszę o względne założenie ewentualnych przesunięć, na korzyść dla questa:)
Namotałam trochę, policzyłam to jeszcze raz i rozpisałam sobie to i wychodzi mi jednak inaczej. Za to w sumie dobrze czasowo dla całości questa.
1 dnia questu przybywamy Cai, James i ja lądujemy pod wieczór, bo zaraz musimy rozbić obóz. Widzimy lądowanie Sat więc ona przybywa jeszcze później ale jeszcze tego samego dnia. Sat pije, później jest wzmianka o 2 godzinach później, a następnie kopalnia Zły Wujek i wschodzące słońce. Zakładam więc, że jest to początek następnego dnia. Agenda na pewno działa mega szybko.
I teraz jest tak, Maczer wspomniał, że kilka przejść zdestabilizowało bramę. Zrobiło to CA i Agenda, więc przybywa po nas. Nie wiem jak te przejścia działają, dla mnie jest to techno bełkot, soooorrrrry:) Więc albo przybywa późnym wieczorem, albo jak bardziej prawdopodobne - przy tym jak rozumiem działanie tej bramy - następnego dnia, czyli już 2. Windu pojawia się w tym samym monecie.
Maczer trafia do swojej kopalni po 2 dniach, a więc 4 dnia questu.
Taii u siebie wspomina, że od czasu incydentu z Agendą, przelowty mają kontrole, przybywa więc w okolicach dnia 2, nie wiem czy przed czy po PL.
My do Farron mieliśmy 2h drogi więc po pobudce, idziemy tam i spuszczamy wpierdziel plemionom. Do drogi szykujemy się 3 dni najwyraźniej. Czyli dla nas jest 5 dzień questu kiedy idziemy do pociągu.
Stephano, przybył na planetę ...hugon wie kiedy, zakładam, że 1dnia, bo przewiózł zergi więc jeszcze nie były sprawdzane transporty. Windu wspomina tak:
więc jest to 4 dzień questa.kiedy po trzech dniach inne organizacje męczyły się założeniem pierwszych kopalni
Mat w ogóle nie wiem co robi, wspominają o wybuchu statku więc, chyba przed Taiiem, bo on wspominał o możliwych wybuchach. Zakładam więc ok 2 dnia.
Teraz mam tak:
Windu wrote:Dziękuję. Mamy już harmonogram spotkań na ten tydzień. Na jutro zaplanowaliśmy wystąpienia na Uniwersytecie i Politechnice Khartum, pojutrze odbędzie się konferenecja z przedstawicielami biznesu i występ na prestiżowej akademii ekonomicznej. Planujemy jeszcze trzeci dzień, ale wciąż dużo może się wydarzyć.
A Crow dowiaduje się tego już po przybyciu Koranony, która ląduje u nas jak jesteśmy 1dzien w pociągu, czyli założyłabym, że jest to 6 dzień questu z rana, co się dość pokrywałoby z naszą linią czasową, bo jeszcze tego samego dnia w nocy mamy atak na pociąg.Crow wrote:- Jutro na naszej uczelni Psia Liga będzie miała swoje wystąpienie. – Zarówno Uniwersytet jak Politechnika Khartum były prowadzone przez Akademię.
Czyli wystąpienie na Uniwersytecie jest 7 dnia questu. W międzyczasie przybywa Raflik, widzi info o tym spotkaniu czyli przybył przed nim - 6 dnia questu? Porywac się to będzie
. Buntuje ludzi o czym wzmiankę ma później Macz u siebie.Raflik wrote:Pomimo upłynięcia trzech dni od postawienia stopy na powierzchni planety
Taii mówi co się dzieje u niego od lądowania, przebudowa trwa kilka godzin i jakiś inny technobełkot, którego nie rozumiem:)
czyli Taii w tym momencie ciągle jest czasowo z tyłu. Czyli to wciąż jest zakładany przeze mnie 2 dzień questa.
Następnego dnia po ataku czyli 7 dnia questu, ZCM ma od nas pozdrowienia, Xell idzie szukać kotków, a zamiast tego znajduje jeńców. Czuje się zawiedziona...
Tego samego dnia jest jest występ na uniwersytecie i wzmianka o
Czyli film będzie puszczany 9 dnia questu.dobiegły końca targi w sprawie kupna stacji, a na dwa dni później zaplanowano puszczenie serialu dokumentalnego opisującego największych zbrodniarzy Uniwersum.
Stephano znajduje kryształ wychodziłoby, że już po akcjach Raflika, więc są to okolice 7-8dnia questu.
Mat, WTF? Zaginął w okolicach Stephano, nie wiadomo czy przed znalezieniem kryształu czy po, określenie o mazi nic mi nie mówi - jeśli w ogóle ma coś mówić, dla odmiany biotechnobełkot:)
Teraz Taii wspomina, że opisuje czas
czyli dzień 7 questa.Pięć dni od lądowania.
Tutaj się przemieszcza, a do kopalni wpada Urzu. -> popraw mnie jeśli to trwa więcej niż dzień, jak tylko mój wzrok pada na opis jednostek bojowych to nie mogę się skupić na czytaniu i przelatuje przez to^^' Chociaż czasowo dla questa się zgadza.
Cai i Taii pić mogą albo 7 albo 8 dnia questu.
9 dnia questu mamy więc serial, spotkanie Raflika z ninja, a także Maczer znajduje kryształ.
Poprawcie mnie jeśli czegoś nie zauważyłam, przeoczyłam, albo się nie zgadzacie.
Musiałam założyć, że nasza przesiadka na pociąg potrwała jeden dzień dłużej, aby wiadomość o Koranorze i jeńcach, opisane przez Crowa miały uzasadnienie w linii czasowej, bez tego niestety się rozmijały, więc innych też proszę o względne założenie ewentualnych przesunięć, na korzyść dla questa:)
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki
Korm
Satsuki
Korm
Wow, ja podałem szacunkowy czas trwania questa, a tu takie wyliczenia. Nieźle, nieźle... Zakładałem, że upływ części czasu nie musi być dokładnie udokumentowana i w niektóre dni po prostu wszyscy robią to co do tej pory - PL negocjuje, CA jedzie po pustyni, ZCM buduje reaktor nuklearne. Jeśli liczyć za początek questa 19.II, to widzę, że mój szacunek okazał się całkiem trafny. Dzięki raz jeszcze za oficjalny timeline.
Wow.. też jestem pod wrażeniem Xelii że ktoś próbóje to ogarnąć.
Imho tak długo jak nikt nie wpadnie na pomysł : *dwa miesiące później* będzie dobrze.
Aczkolwiek teraz chciałbym trochę spowolnienia akcji questa, gdyż zależy mi na podźganiu Maczera aka kryształu Psiej Ligi...
hmm.. a jakby tak nakarmić anioła kamieniem... ciekawe czy też zby zmutował jak zergi *_*
Imho tak długo jak nikt nie wpadnie na pomysł : *dwa miesiące później* będzie dobrze.
Aczkolwiek teraz chciałbym trochę spowolnienia akcji questa, gdyż zależy mi na podźganiu Maczera aka kryształu Psiej Ligi...
hmm.. a jakby tak nakarmić anioła kamieniem... ciekawe czy też zby zmutował jak zergi *_*
- Xellas
Mnie się wydawało, tak jak napisałam w pierwszym podejściu, że to okolice 5-6 dni jest, a później do mnie dotarło, że przecież organizacje nie startowały razem tego samego dnia.
Więc sobie to ułożyłam, trochę jak puzzle, a jak wiecie uwielbiam układanki <3
Jestem jak najbardziej za wszelkimi określeniami czasu bardziej, bo do tej pory jakimś cudem się udało - jesteśmy zajebiści:D
Najbardziej czasu pilnuje Raflik i Taii, Crow Ty się starasz, ale właśnie było widać, że są to raczej przypuszczenia:) Maczer w ogóle się nie przejmuje - siedzi w tej kopalni więc to nie jest taki problem, Windu strzela dniami jak z karabinu.
My się staramy, trzymać w granicach, a że w timelinie i tak jesteśmy do tyłu więc to nie problem.
Więc sobie to ułożyłam, trochę jak puzzle, a jak wiecie uwielbiam układanki <3
Jestem jak najbardziej za wszelkimi określeniami czasu bardziej, bo do tej pory jakimś cudem się udało - jesteśmy zajebiści:D
Najbardziej czasu pilnuje Raflik i Taii, Crow Ty się starasz, ale właśnie było widać, że są to raczej przypuszczenia:) Maczer w ogóle się nie przejmuje - siedzi w tej kopalni więc to nie jest taki problem, Windu strzela dniami jak z karabinu.
My się staramy, trzymać w granicach, a że w timelinie i tak jesteśmy do tyłu więc to nie problem.
Może ewoluuje? Jak Pokemony:Dhmm.. a jakby tak nakarmić anioła kamieniem... ciekawe czy też zby zmutował jak zergi *_*
Satsuki
Korm
Satsuki
Korm
Xell idealnie to zebrałaś ^^
Skoro już mamy timeline, to niech wszyscy się odnoszą do jakichś wydarzeń z niego. Proponowal bym też Crow, aby wrzucić ten timeline (nawet w uproszczonej formie) do pierwszego posta, żeby nie trzeba go było później szukać.
Skoro już mamy timeline, to niech wszyscy się odnoszą do jakichś wydarzeń z niego. Proponowal bym też Crow, aby wrzucić ten timeline (nawet w uproszczonej formie) do pierwszego posta, żeby nie trzeba go było później szukać.
"Chłop kopiący ziemniaki, to proza realistyczna; chłop kopiący pomarańcze to fantastyka (lub schizofrenia); ziemniaki kopiące chłopa to Sci-Fi"
R. Kot
R. Kot
Postaram się jutro zrobić to wraz z update statusu.