Teoria Wzrostu - Komentarze

Opinie i komentarze forumowiczów na temat prowadzonych wątków
Windukind

Re: Teoria Wzrostu - Komentarze

Post by Windukind »

Nie widzę gdzie jest to napisane. Jeśli przedstawiał to głośno, to może w prywatnej rozmowie z Tobą.

Btw. ja też jestem w Khartum może się spotkamy?
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Satsuki

Post by Satsuki »

dalam Ci cytaty z pierwszego posta w quescie
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Xellas
Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna

Post by Xellas »

W miarę wyczerpywania się pieniędzy, potomkowie górników przemieszczają się z dzielnic willowych w stronę slumsów. W końcu powracają do górniczych wiosek, w nadziei odnalezienia kolejnego kryształu.
Jak dla mnie, ten konkretny fragment sugeruje, że kryształy są na tym kontynencie. Wioski górnicze rozsiane są gdzieś po całym kontynencie, a jak coś znajdą to ludzie od razu lecą do miasta. Kasa się kończy wracają z powrotem do wiosek szukać znowu.
Poza tym, myślę, że i Rada nie wybudowałaby sobie siedziby z daleka od złóż tak istotnego surowca.
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Satsuki

Post by Satsuki »

dzieki Xellas <333333 Moze Twoje tlumaczenie zrozumie :D
Windukind

Post by Windukind »

Xelas odpowiedź jest 5 postów wcześniej (przed Twoim). Fragment może sugeruje wam coś dziwnego, ale mi na przykład sugeruje coś odwrotnego.
-Nie budujesz stolicy w środku terenów wydobywczych, bo są to miejsca niekomfortowe do zamieszkania dla wyższych sfer (hałas, zatrucie atmosfery, biedota na ulicach).
-Tym bardziej że kryształy zakłócają działanie technologii, a przecież stolica jest najbardziej rozwiniętym miastem na planecie, raczej powinna być położona możliwie miejscu gdzie nie są wydobywane, ani nawet przetwarzane.
-Tak samo kryształy mogłyby zakłócać działanie portu i przybywających statków. (Tak jak włączenie komórki na pokładzie samolotu)
Last edited by Windukind on Thu Feb 21, 2013 12:49 pm, edited 1 time in total.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Crow

Post by Crow »

Windu, większość osób zgadza się, że Khartum znajduje się na kontynencie centralnym, więc zostańmy przy tym. Jasne, że miasto nie stoi na kopalni, ale to jest kontynent a nie wysepka...
Windukind

Post by Windukind »

Rozumiem, że jeśli ludzie się zgadzają to zmienia to fakty?
We do not sow

Maczer

Post by Maczer »

Podane przez Sat cytaty nie definiują na którym kontynencie występują kryształy. Ograniczają tylko pole do strefy podzwrotnikowej czyli zarówno może być to centralny jak i wschodni.
Ja w zasadzie założyłem, że jest to jednak centralny i to, że Windu nie rozumie mojego zagrania, to bardziej jego problem niż mój. Ale, że jego wersja jest mi też na korzyść to nie wiedzę powodów aby nie poprzeć jego teorii.
Mam jednak nadzieję, że obejdzie się w tej dyskusji bez flameów i nadmiernego hate-a :D
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
Windukind

Post by Windukind »

Właściwie rozumiem: mieszkać jak najdalej od chodzących bomb jądrowych: P Ale czas nas goni Macz, ryzykujemy : D
We do not sow

Satsuki

Post by Satsuki »

Windukind wrote:Xelas odpowiedź jest 5 postów wcześniej (przed Twoim). Fragment może sugeruje wam coś dziwnego, ale mi na przykład sugeruje coś odwrotnego.
-Nie budujesz stolicy w środku terenów wydobywczych, bo są to miejsca niekomfortowe do zamieszkania dla wyższych sfer (hałas, zatrucie atmosfery, biedota na ulicach).
-Tym bardziej że kryształy zakłócają działanie technologii, a przecież stolica jest najbardziej rozwiniętym miastem na planecie, raczej powinna być położona możliwie miejscu gdzie nie są wydobywane, ani nawet przetwarzane.
-Tak samo kryształy mogłyby zakłócać działanie portu i przybywających statków. (Tak jak włączenie komórki na pokładzie samolotu)

Powiedz to samo ludziom ze śląska, na pewno będą zachwyceni.
Nikt poza Tobą nie mial problemów z interpretacja tego opisu więc raczej nie będzie to zmieniane dla jednej osoby .
Przynajmniej ja jestem przeciwko tej dziwnej zmianie
Post Reply