Battlefield: Play 4 Free

Dyskusje o grach i prowadzone sesje gier PBF

Moderator: Crow

Post Reply
Crow

Battlefield: Play 4 Free

Post by Crow »

Pragnąc nadrobić moje karygodne zaległości względem pozostałych forowiczów z zakresu umiejętności FPS postanowiłem sięgnąć po ten tytuł. Słyszałem już głosy krytyki, iż gra jest zbyt prosta, chociażby w stosunku do pozostałych tytułów z serii Battlefield, ale jak na moje potrzeby sprawdza się idealnie. Zawiera wiele usprawnień które pojawiły się w grach FPS od czasu Quake I który był ostatnim FPSem w którego potrafiłem dobrze grać, a jednocześnie nie jest zbyt trudny do opanowania. W porównaniu do BF2BS przynajmniej widać wszystko ładnie i wyraźnie.

Moim mainem jest oczywiście Medic i na razie nie gram innymi klasami. Jeśli też czasem gracie, to dodajcie mnie do friendlisty - zawsze miło pograć ze znajomymi. Nie trenuję może zbyt często ale raz czy dwa razy w tygodniu można mnie w grze złapać. Moja postać nazywa się (bardzo oryginalnie) drCrow.

http://battlefield.play4free.com/
Maczer

Re: Battlefield: Play 4 Free

Post by Maczer »

Jedną z największych problemów tej gry jest to, że nie ma server browsera. Przyłączenie nawet małej grupy do gry jest uciążliwe a zebranie się w jedną drużynę niemal niemożliwe. Ale przyznaję, że 'lajtowość' BFp4f ma swoje plusy i pewnie poświęcę jej więcej czasu jak tylko wprowadzą nowe mapy albo wprowadzą trzeci tier skilli

nick Maczer
class Engineer
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
Crow

Post by Crow »

Nowa mapa jest już na PTE, zdaje się że development ogłosił, że tier 3 skilli będzie 'w przeciągu kilku tygodni', co pewnie trzeba czytać jako miesiące...
Windukind

Post by Windukind »

Oho ja też gram medykiem.

Nick: 2914

Z chęcią bym pograł razem, fajnie byłoby też korzystać z komunikatorów głosowych, znacznie podnoszą poziom rozgrywki.

BFBC2 dokonało znacznego skoku od BF2. Mimo ograniczeń konsoli (tylko 32 graczy), prawie w pełni destrukcyjne plansze zupełnie zmieniły obraz gry. Teraz trzeba mieć świadomość, że nie ukryjemy się w budynku przed czołgiem, a gracze mogą przeskoczyć z dachu na dach, lub z drugiego piętra do innego budynku, a wystarczy, że tylko wywalą dziurę w ścianie. Trzeba pozostawać w ruchu i myśleć, gdzie się biegnie. Doświadczenie jest niezbędne, ale wciąż wolę grać w gry, które odsłaniają przede mną swe piekno nawet po wielu spędzonych godzinach. No i tryb rush jest jednym z lepszych, które widziałem. Tak czy siak w listopadzie wychodzi Battlefield 3, który jest must buy, pod warunkiem, że komp wytrzyma.
http://www.youtube.com/watch?v=TfrrAp1b ... ure=relmfu

A BFP4F ma niestety moim zdaniem zbyt duże plansze w porównaniu do liczby graczy.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Crow

Post by Crow »

Na moim laptopie niestety bf3 na pewno nie pójdzie a na upgrade nie ma w najbliższych latach szans. Co do wielkości map w bfp4f - tylko jedna może się wydawać 'za duża', na pozostałych jest ok a czasem nawet za tłoczno.

Zazwyczaj w czasie gry jestem też na vencie MW.
Windukind

Post by Windukind »

Dobra po tych dwóch dniach gry....

Przerzućmy się!!! Rozumiem, że BFBC2 może być zbyt wymagająca sprzętowo, ale co powiecie na oryginalną BF2 deluxe? EA udostępniło wszystkie pozostałe dodatki za darmo.

Grafika jest niewiele gorsza, a są świetne mapy, jest więcej graczy (64), więcej opcji (kładzenie się, wybieranie flagi, na której się respawnujemy, ważne wybieranie drużyny!!!! --- nie musielibyśmy się szukać po planszy, a na dowódcy drużyny też można się respawnować :D, różne tryby ognia, dowódca, zrzuty, artyleria,) Poza tym więcej nacji. Myślę, że na prawdę warto, a BF 2 pewne teraz kosztuje jakieś grosze. Obecnie powinno być jeszcze 10 tys. ludzi na serwerach 24h.

Bo uczciwie z każdą chwilą grania wersje free, czuję, że to nie to. Tylko jakaś biedna maszynka do robienia kasy, gorsza od innych darmowych shooterów.

Co myślicie?
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Namakku

Post by Namakku »

Okrojony BF2 z tak perfidnymi "dotacjami" że prywatne serwery L2 nastawione na trzepanie kasy od brazoli się chowają. Pograłem jeden dzień, ale odpuszczam.
Św. Adolf Onanista - patron niespełnionych malarzy
Windukind

Post by Windukind »

To ty jesteś onlygodcanjudgeme ?

Niestety mam w pełni się zgadzam : (.
We do not sow

Namakku

Post by Namakku »

Nope, zbyt leniwy jestem żeby nowe nicki wymyślać. Wpisałem nick z MW i poganiałem snajpem.
Św. Adolf Onanista - patron niespełnionych malarzy
Post Reply