Gra o Tron (serial)
Moderator: Crow
Gra o Tron (serial)
W okół serialowej ekranizacji Gry o Tron powstało bardzo dużo szumu. Na pewno przyczyniła się do tego dość spora jak na Polski rynek serialowy kampania reklamowa, ale wielu z Nas miał/ma bardzo duże oczekiwania w stosunku do tego serialu. Czy ktoś z drogich forowiczów widział już pierwszy odcinek serii? Czy przypadł Wam do gustu?
Re: Gra o Tron (serial)
Charakteryzacja jest super, poki co zapowiada się nieźle i może byc kawałek dobrego serialu.
A ponadto karzełek jebaka z dużym chujem ftw :D
A ponadto karzełek jebaka z dużym chujem ftw :D
Conquered, we conquer.
Imp jest świetny.
A poza tym serial jest zajebisty tak jak każdy serial o intrygach, ruchaniu i polityce. Zobaczymy jak się rozwinie :)
A poza tym serial jest zajebisty tak jak każdy serial o intrygach, ruchaniu i polityce. Zobaczymy jak się rozwinie :)
Nothing is impossible
Bierze głęboki wdech. Awesome.
Kostiumy, sceneria, rekwizyty.
Miałem poważne obawy, że nie wyrobią. I cóż jest parę kostiumów, które wyglądają słabo (kredka pod oczami khala wtf, jeden z rycerzy króla miał za mały hełm :O), ale ogółem, więcej niż bym się spodziewał po serialu. Dodatkowo widać, że nie mieli fajnego zamku dla Winterfell. Jakoś słabo wygląda zamek bez podgrodzia, jakiś osób pasących owce, czy czegokolwiek w tym stylu. Kiedy jednak zobaczyłem direwolfa przebaczyłem wszystkie dziwadła. Jeśli zwłoki wyglądają dobrze, to nie może być źle : D
Fabuła
Nie kopiują wiernie książki. Co pokazuje pierwsza scena w lesie, jednakże wszystko jest mniej więcej na swoim miejscu . Plusem są teksty i riposty, wiele trafnych, śmiesznych, a czasem głębokich.
Postacie
Rozczarowanie: Lady Catelyn Stark - miała mieć scenę rozbieraną w sypialni, ale wybrali za starą aktorkę T___T,
Viserys Targaryen - wygląda, jak gej, zupełnie nietrafiony
Khal Drogo - (mam nadzieję, że brak gry wstępnej ze strony khala nie świadczy, że zrobią z niego zwykłego barbarzyńce) i ta kredka
Pozytyw - Lord Stark (dzięki Hbo za Sean Beana) Tyrion Lanister (trafiony aktor,, świetna mimika), Arya (ah, ah ), Jaime Lanister (taki, jakiego kochają laski) i jego siostra.
Podsumowanie: Najważniejsze jest to, że mimo przeczytania książki, nie mogę się doczekać następnego odcinka.
Kostiumy, sceneria, rekwizyty.
Miałem poważne obawy, że nie wyrobią. I cóż jest parę kostiumów, które wyglądają słabo (kredka pod oczami khala wtf, jeden z rycerzy króla miał za mały hełm :O), ale ogółem, więcej niż bym się spodziewał po serialu. Dodatkowo widać, że nie mieli fajnego zamku dla Winterfell. Jakoś słabo wygląda zamek bez podgrodzia, jakiś osób pasących owce, czy czegokolwiek w tym stylu. Kiedy jednak zobaczyłem direwolfa przebaczyłem wszystkie dziwadła. Jeśli zwłoki wyglądają dobrze, to nie może być źle : D
Fabuła
Nie kopiują wiernie książki. Co pokazuje pierwsza scena w lesie, jednakże wszystko jest mniej więcej na swoim miejscu . Plusem są teksty i riposty, wiele trafnych, śmiesznych, a czasem głębokich.
Postacie
Rozczarowanie: Lady Catelyn Stark - miała mieć scenę rozbieraną w sypialni, ale wybrali za starą aktorkę T___T,
Viserys Targaryen - wygląda, jak gej, zupełnie nietrafiony
Khal Drogo - (mam nadzieję, że brak gry wstępnej ze strony khala nie świadczy, że zrobią z niego zwykłego barbarzyńce) i ta kredka
Pozytyw - Lord Stark (dzięki Hbo za Sean Beana) Tyrion Lanister (trafiony aktor,, świetna mimika), Arya (ah, ah ), Jaime Lanister (taki, jakiego kochają laski) i jego siostra.
Podsumowanie: Najważniejsze jest to, że mimo przeczytania książki, nie mogę się doczekać następnego odcinka.
We do not sow
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Jaki brak gry wstępnej? Dał jej jebanego, BIAŁEGO konia i wziął ją na romantyczną plażę podczas zachodu słońca :DWindukind wrote:
Khal Drogo - (mam nadzieję, że brak gry wstępnej ze strony khala nie świadczy, że zrobią z niego zwykłego barbarzyńce)
Conquered, we conquer.
__^__ Rzeczywiście... to może działać na kobiety.
We do not sow
Musisz przyznac, ze odstępuje to od tradycyjnego paląco-gwałcącego barbarzyńcy :D
Conquered, we conquer.
Po obejrzeniu pierwszego odcinka stwierdziłem, że przeczytam książki. Od pół tygodnia czytam kolejne części po angielsku. Fakt, że przez 4 dni przebiłem się do 4 tomu chyba dowodzi, że bardzo ale to bardzo mi się spodobały. Westeros jest równie realistyczne i okrutne jak rzeczywistość. Owszem świat ma swoją magię, ale ta nie narzuca się. Pozostaje w cieniu akcji zachowując swój mistycyzm. Poza tym to piękne uczucie gdy kolejne spiski i knowania dochodzą do skutku tylko po to, aby nasz aktualny główny bohater dostał kopa w dupę.
Jakby ktoś był zainteresowany pdfami to niech to mnie napisze.
A czy mówiłem już, że Imp jest zajebisty?
Jakby ktoś był zainteresowany pdfami to niech to mnie napisze.
A czy mówiłem już, że Imp jest zajebisty?
Nothing is impossible
Co do książki zgadzam się zupełnie. Brutalność świata jest tym, co działa i przyciąga.
Ale, że doszedłeś do 4 tomu w cztery dni? Przecież te książki mają po 800 stron, czy ty nie masz pracy, albo życia, albo gier komputerowych? : O
Ale, że doszedłeś do 4 tomu w cztery dni? Przecież te książki mają po 800 stron, czy ty nie masz pracy, albo życia, albo gier komputerowych? : O
We do not sow
Niektóre mają i po 1000. Mam urlop do 5 maja, ale sądzę, że skończę 4 tom dziś/jutro. A tak poza tym Windu to nie wiesz nic. Potrafię naprawdę szybko czytać, nie tylko w swoim języku :)
Nothing is impossible