Reklamy na Youtube

Poważne dyskusje nad sensem życia, polityką jak i wyborem nowej karty graficznej.

Moderator: Crow

Post Reply
Crow

Reklamy na Youtube

Post by Crow »

Rage topick. W pracy często puszczam sobie w tle muzykę z Youtube. Jakże niemiłe było moje zaskoczenie dziś, gdy przed wyświetlaniem niektórych filmów włączały się znane z innych portali nieprzewijalne filmiki reklamowe wyświetlane przed uruchomieniem filmu właściwego. Na szczęście dzieje się to stosunkowo rzadko (raz na kilkanaście uruchomień?), ale mam nadzieję, iż YT szybko wycofa się z tej formy reklamy...
Windukind

Re: Reklamy na Youtube

Post by Windukind »

A ty byś się chciał wycofać z zarabiania pieniędzy?
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Distant
Demokratyczny Moderator

Post by Distant »

Well Windu, jeszcze żaden biznes internetowy nie utrzymał się z samych reklam, więc po co truć użytkownikom dupę? Pewnie to kolejny genialny pomysł kogoś z biznesu, kto nie ma pojęcia o realiach internetu ;/
Nothing is impossible
Windukind

Post by Windukind »

Hm.... a Facebook, Twitter? To niby jak zarabiają? Zresztą lepiej nie męczyć użytkowników reklamami niż zarobić kilkanaście milionów?
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Distant
Demokratyczny Moderator

Post by Distant »

Facebook - znajdź mi inwazyjną reklamę tam (taka która zabiera czas/uwagę użytkownika). Podobnie na twitterze. I jak najbardziej nie należy użytkowników męczyć reklamami. Istnienie takich addonow jak Flashblock, Adblock jest w prostej linii wynikiem istnienia inwazyjnych reklam.
Nothing is impossible
Crow

Post by Crow »

Dokładnie. Reklamy na YT były i będą. Te popupy które zasłaniały część filmu dało się jeszcze wytrzymać i zamknąć. Ale 15 sekund reklamy którą trzeba obejrze przed odtwarzaniem właściwego filmu, to już przesada...
USAGI

Post by USAGI »

Ja na szczęście jeszcze na te reklamy na trafiłam p;

Ale prawda taka ,ze jak ktoś będzie chciał coś na YT zobaczyć i ne będzie miał innej równie szybkiej alternatywy, to wytrzyma te 15sekund reklam... Będzie się denerwować ale mus to mus.
W kolejce w markecie też stoisz, choć kas piętnaście a działają tylko czteryyyy.... Zawsze możesz iść na osiedle do spożywczaka gdzie kolejek brak przeca [;
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Faroo

Post by Faroo »

Cóż... Wrzuta.pl? Albo torrenty i mp3 z nich. Reklamy nich mnie ucałują w moje włochate, zołnierskie dupsko.
Post Reply