Kiedy będzie 1szy flamewar pomiedzy użytkownikami?

Miejsce na lekkie, spamerskie tematy, testy, linki i obrazki.

Moderator: GvS

Kiedy flamewar od dzis (08.01.09)

dzisiaj
2
18%
tydzień
4
36%
2 tygodnie
2
18%
miesiąc
1
9%
2 miesiące
0
No votes
3miesiące
0
No votes
Pół roku
1
9%
Nie będzie wojen ogniem i mieczem
1
9%

Total votes: 11

c914

Re: Kiedy będzie 1szy flamewar pomiedzy użytkownikami?

Post by c914 »

Szkooooodaaaa.... a już miałem tam zajrzeć i poczytać jak panowie obrzucają się wyszukanymi inwektywami.
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
Raven

Post by Raven »

Distant wrote:Naah, ja wyraziłem tylko swoje zdanie na poparcie twoich tez Crow. Nie interesuje mnie co myśli o tym Raven :X

Czyli nie włączam się do dyskusji dalej.
Jest takie stare chińskie przysłowie:
"Jeżeli nie interesuje cię, co myślą uczestnicy dyskusji, to STFU"
Distant
Demokratyczny Moderator

Post by Distant »

W zasadzie Twoja wiedza chińskich przysłów też mnie nie interesuje, po prostu nie muszę nic robić (patrz post Licha). :3
Nothing is impossible
Raven

Post by Raven »

Dyskusja, w moim odczuciu, powinna polegać na tym, że dwie lub więcej osób wymieniają się poglądami i poprzez zderzenie ich ze sobą, weryfikują je i w ten sposób ich postrzeganie świata ewoluuje.

Konflikt leży u samego podłoża dyskusji.

To, co ty zaprezentowałeś, to nie jest dyskusja, ale wymiana informacji, która jest mało interesująca sama w sobie. Mnie na przykład interesuje bardzo, co inni sądzą na niektóre tematy. Gdyż mogę to zderzyć z moimi poglądami i wyciągnąć wnioski

Irytuje mnie twoje podejście do dyskusji nie dlatego, że jest twoje, ale dlatego, że takie podejście to marnowanie zarówno mojego czasu, jak i czasu innych dyskutantów. Jeżeli nie zamierzasz uczestniczyć w dyskusji, a tylko rzucasz mniej lub bardziej logiczne argumenty, to traktujesz innych jako gorszych, a sam stawiasz się na piedestale wszystkowiedzącego.

Niechęć do zmiany własnych poglądów w toku dyskusji, czy brak szacunku i zainteresowania dla opinii innych dyskutantów jest charakterystyczny dla osób, o których mówi się, że mają coś z rycerza.

Czyli, w skrócie:
"Jak nie chcesz brać udziału w dyskusji, to STFU"

Gdyby Crow czy chociażby Irian zachowała się w taki sam sposób, jak ty, otrzymaliby ode mnie dokładnie taką samą odpowiedź. To nie o ciebie chodzi, ale o podejście, k?
Namakku

Post by Namakku »

Round 1

Fight!

?? :)
Św. Adolf Onanista - patron niespełnionych malarzy
Distant
Demokratyczny Moderator

Post by Distant »

Oj Nit, już na ring nas posyłasz. Nie biorę udziału w dyskusji. Stanowisko Ravena mnie kompletnie nie interesuje. Napisałem posta tylko z nostalgii za starą dobrą grą by podzielić się moimi odczuciami. Ucieszyło mnie, że również Crow i GvS je podzielają i dobrze wspominają czasy RO. Dlatego na flame'a tam nie licz. :3

A ktoś kontrowersyjny jest mi na rękę, bo generuje ruch na forum. Nie pamiętam kiedy lich napisał równie długiego posta. ;p
Nothing is impossible
Chimeria

Post by Chimeria »

Crow, nie podżegaj, bo prowokujesz co czegoś, co nie jest tego warte. Dyskusje - jak ta o RO - jak najbardziej, flame - gtfo.
Albo mam po prostu zły dzień, albo już mnie porządnie irytuje ten pęd do pierwszej kłótni, która pozornie miałaby się zrodzić z odmiennych poglądów nieokrzesanych osób, a sztucznie jest końcem kija popychana na siłę w kierunku potencjalnych flameowców lub spamerów. Założony dla zabawy i przekory temat, spoko, ale insynuacje i ciągłe "no dalej, dalej, flame! To ci, tamci tamtych od tyłu!" jest dla mnie już nie tylko nudne, ale i denerwujące. Jak taki wrzód na wiadomo-czym. Ciekawe, że ci co tak wyczekują, sami stricte flame'a nie zaczną. Załóżcie sobie temat o religii, gustach ludzi, o tym kogo z forum nie lubicie i flameujcie.
Disa nie obchodzi zdanie Rava, Rav ma swoje zdanie, więc spoko - obydwaj możecie iść i się STFU'nąć.
I wszyscy są szczęśliwi.
Ale spoko, może to tylko jednorazowy pogląd baby ze złym humorem. Hrmpf.
Raven

Post by Raven »

PMS?

Odmienne zdania nigdy nie były problemem, raczej sposób traktowania partnerów w dyskusji.
Saovine

Post by Saovine »

Bezczelny dupek z ciebie Rav, wiesz? W ogóle ciekawi mnie, co robisz na forum, na którym większość osób nie ma ochoty cię widzieć. Przekora?
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
Raven

Post by Raven »

Może dla tej mniejszości, która jednak ma? Co do bezczelnego dupka, to nie wiedziałem. Ale dzięki za szczerość.
Last edited by Raven on Tue Jan 20, 2009 5:10 pm, edited 1 time in total.
Locked