Zbuduj LEPSZY burn deck
Moderator: Crow
Re: Zbuduj LEPSZY burn deck
Zgadzam się z Crowem. Jako wielbiciel White Weenie, nie ma szans aby twoje karty pojawiły się na stole. Może nie każdy używa Armagedonów, ale kithini czy soldiersi na pewno nie pozwolą ci pożyć więcej niż do pięciu sześciu many z ich przyrostem obrażeń co turę.
We do not sow
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Oto moja lista na dzień dzisiejszy:
// Lands
4 [OD] Barbarian Ring
17 [GUR] Mountain
// Creatures
4 [M10] Ball Lightning
4 [CFX] Hellspark Elemental
4 [ALA] Hell's Thunder
4 [SHM] Demigod of Revenge
// Spells
4 [CHK] Lava Spike
4 [M10] Lightning Bolt
4 [LG] Chain Lightning
4 [VI] Fireblast
3 [EX] Price of Progress
4 [CFX] Volcanic Fallout
// Sideboard
SB: 3 [GP] Shattering Spree
SB: 3 [4E] Red Elemental Blast
SB: 3 [5E] Pyroblast
SB: 3 [SHM] Everlasting Torment
SB: 3 [DK] Tormod's Crypt
Jak widać - zrezygnowałem z Suspendowanych Rift Boltów na rzecz Demigoda. Jakby na niego nie patrzeć to triggerowalny powrót critów z grejwa. Przydatne w moim najgorszym match-upie z kontrolą. Dodatkowo, wzmocniłem hate wobec Blue w sajdzie. (bo oni zawsze mają Daze! XD)
Zapraszam do eksperymentowanie Crowie.
Panie Mace Windu, wiem że w T2 karty zapostowane mają ograniczoną a w T1.5 niewielką użyteczność. Jednak... they becon me *_* The redness.... The flameness... RAWR
// Lands
4 [OD] Barbarian Ring
17 [GUR] Mountain
// Creatures
4 [M10] Ball Lightning
4 [CFX] Hellspark Elemental
4 [ALA] Hell's Thunder
4 [SHM] Demigod of Revenge
// Spells
4 [CHK] Lava Spike
4 [M10] Lightning Bolt
4 [LG] Chain Lightning
4 [VI] Fireblast
3 [EX] Price of Progress
4 [CFX] Volcanic Fallout
// Sideboard
SB: 3 [GP] Shattering Spree
SB: 3 [4E] Red Elemental Blast
SB: 3 [5E] Pyroblast
SB: 3 [SHM] Everlasting Torment
SB: 3 [DK] Tormod's Crypt
Jak widać - zrezygnowałem z Suspendowanych Rift Boltów na rzecz Demigoda. Jakby na niego nie patrzeć to triggerowalny powrót critów z grejwa. Przydatne w moim najgorszym match-upie z kontrolą. Dodatkowo, wzmocniłem hate wobec Blue w sajdzie. (bo oni zawsze mają Daze! XD)
Zapraszam do eksperymentowanie Crowie.
Panie Mace Windu, wiem że w T2 karty zapostowane mają ograniczoną a w T1.5 niewielką użyteczność. Jednak... they becon me *_* The redness.... The flameness... RAWR
Last edited by Farmazon on Wed Sep 16, 2009 1:53 pm, edited 1 time in total.
Musi być stąd jakieś wyjście. - Powiedział Błazen do Złodzieja. - Jest za duże zamieszanie. Nie mogę znaleźć ukojenia.
Jak przedłużyć życie burna. Oto pomysł :

We do not sow
Pomysł fajny jednakże Burn zamyka się na około 4 landach na dobre 6-7 tur. Właśnie testuję wpływ takiej ilości landów na grywalność Demigoda. Myślę że musiałbym podbić mana curve do 22-23 landów aby ten artefakt wyszedł. I też raczej trzymałbym go w sajdzie, bo w match-upie z kontrolką raczej nie uda się go wystawić (Daze- dopłać jeden...arg).
Problem to, jak zawsze- co wywalić?
Problem to, jak zawsze- co wywalić?
Musi być stąd jakieś wyjście. - Powiedział Błazen do Złodzieja. - Jest za duże zamieszanie. Nie mogę znaleźć ukojenia.
- Szarodziej
To może ci się spodobać, nah?
- Attachments
-
- tgb66g8aqd_EN.jpg (66.56 KiB) Viewed 6045 times
Zdaje mi się, że jeśli gra przeciągnęła sie do 6-7 tury, to burn już prawie na pewno przegrał...Sam wrote:Pomysł fajny jednakże Burn zamyka się na około 4 landach na dobre 6-7 tur.
Podobny argument, co powyżej. Zanim uzbierasz dwa quest countery gra jest już prawie skończona.Szarodziej wrote: To może ci się spodobać, nah?
- Szarodziej
Karty wymagające discarda? Bardzo dużo szczęścia? Kurna...Podobny argument, co powyżej. Zanim uzbierasz dwa quest countery gra jest już prawie skończona.
Niedawno zetknąłem się z dekiem grającym na Wzniesieniu Piromanty. To była jakaś mutacja grixisu używająca powracarek na rękę takich jak remand i boomerang oraz cruel ultimatum jako finishera. W sumie nienajgorszy deck ale dalece odmienny od idei burnu.
Jedyne co doszło, ewentualnie, do burnu w worldwake to
Searing Blaze
Instant RR
Searing Blaze deals 1 damage to target player and 1 damage to target creature that player controls.
Landfall - If you had a land enter the battlefield under your control this turn, Searing Blaze deals 3 damage to that player and 3 damage to that creature instead.
A i tak wolę Needle drop, albo Lash Out z clashem.
Jedyne co doszło, ewentualnie, do burnu w worldwake to
Searing Blaze
Instant RR
Searing Blaze deals 1 damage to target player and 1 damage to target creature that player controls.
Landfall - If you had a land enter the battlefield under your control this turn, Searing Blaze deals 3 damage to that player and 3 damage to that creature instead.
A i tak wolę Needle drop, albo Lash Out z clashem.
Searing Blaze to bardzo fajna karta do SB. W mainie trochę za dużo talii jest w których nie można go użyć (musisz mieć legalny cel), ale jeśli jest w co uderzyć to ta karta to pure CA, dwa lightning bolty w jednym. Oczywiście pod warunkiem, że chcemy w ogóle marnować manę na zabijanie stworków, ale przeciwko taliom, które mogą być szybsze od nas (Zoo, Sligh) albo wystawiają niebezpieczne stworki jak najbardziej warto.