Hawy/Łonty czyli MTGowy stadion XX-lecia

Poważne dyskusje nad sensem życia, polityką jak i wyborem nowej karty graficznej.

Moderator: Crow

Farmazon

Hawy/Łonty czyli MTGowy stadion XX-lecia

Post by Farmazon »

Image

Witajcie moi mili. Dzisiejszego dnia po kilku daremnych próbach zakupienia porzebnych mi do T2 kart poszedłem po rozum do głowy. Zasępiłem się, brodę podparłem i zstąpiłem w zakątki gdzie dawno nikt nie odkurzał a pająki urosły do rangi Szeloby. Na półce w najbardziej zakurzonym pokoju umysłu, za szkiełkiem kryło się pudełko z napisem - "Pomysł. W razie potrzeby zbić szybkę". Brzdęk! <kichnięcie od kurzu> <efekt dźwiękowy uchylania starego skrzypiącego wieka kufra>

-O, to niezłe nawet.-rzekłem. - Urządźmy sobie prywatny wątek giełdowy. Wielu z forumowiczów gra/grało/zna grających i pewnie gdzieś w kazamatach ich legowisk kryją się jakieś zapomniane karty. Jak pokazał ostatnio przykład Harrow (które dostałem od kogoś za 10 gr i chciałem właśnie wyrzucić), karty mało oczekiwane wracają do typu i stają się podstawami decku. Kto wie- może ktoś z nas ma nawet Power9 schowane w pawlaczu albo używa Moxów jako podstawek pod szklanki?

Postujcie swoje listy Have/Want z dopiskiem S - Sprzedam, Z- zamienię.
Niech każdy wstawia tylko jednego posta i edytuje go z czasem, tak żebyśmy się nie pogubili. Wolno shamelessly bumpować czyli pisać post informacyjny na dole tematu w stylu "Nowa aktualizacja listy" aby wyróżnić wątek na liście aktywnych tematów.

Ja zacznę:

Want:

Blue:

Kwestie finansowe do ustalenia.
Last edited by Farmazon on Mon Mar 29, 2010 11:47 am, edited 1 time in total.
Musi być stąd jakieś wyjście. - Powiedział Błazen do Złodzieja. - Jest za duże zamieszanie. Nie mogę znaleźć ukojenia.
Windukind

Re: Hawy/Łonty czyli MTGowy stadion XX-lecia

Post by Windukind »

Szukam:

Knight of the holy nimus x 3
flagstone of trokair x2

Mam
tysiąc bezużytecznych kart.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Farmazon

Post by Farmazon »

Jednego Nimbusa mogę ci puścić. Przywiozę na Sylwestra ok?
Musi być stąd jakieś wyjście. - Powiedział Błazen do Złodzieja. - Jest za duże zamieszanie. Nie mogę znaleźć ukojenia.
Windukind

Post by Windukind »

Dzięki, ciężko ich zdobyc, a swietnie sie lacza z armagedeonami.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Crow

Post by Crow »

Wanty:
1x Loyal Retainers
4x Bayou
1x Plateau
4x Savannah
2x Thoughtseize
4x Price of Progress
2x Vexing Susher
4x Chain Lightning
1x Rift Bolt
2x Sylvan Library
2x Doran, the Siege Tower
1x Rough/Tumble
2x Kitchen Finks
4x Veteran Explorer
4x Natural Order (Visions!)

Update: 27.I.2010
Farmazon

Post by Farmazon »

Crow, kolega o którym mówiłem w innym temacie, ten który znalazł Timetwister w boosterach Zendikaaru, ma komplet Arid Messa i może mi go sprzedać w cenie discountowej. Ile chcesz zapłacić/co jesteś w stanie wymienić?
Crow

Post by Crow »

Poszukuję karty 'Loyal Retainers' z dodatku Portal Three Kingdoms. Dodatek ukazał się w roku 1999 i głównie na rynku Azjatyckim (po Japońsku, w uproszczonym i w tradycyjnym Chińskim), ale był też drukowany po Angielsku. Mnie interesuje przede wszystkim karta w wersji anglojęzycznej, ale nawet 'skośne' są trudno dostępne. Jeśli macie kontakt ze znajomymi którzy grają lub kiedyś grali w MTG podpytajcie proszę - może mają gdzieś tą kartę w klaserze?

Image
Windukind

Post by Windukind »

Ten azjatycki dodatek to było lizanie tyłka. Historia jest oparta na chińskiej powieści Trzy Królestwa, a postacie mają jakieś zupełnie nieużywanie nigdzie indziej umiejętności jak horsemastery.
We do not sow

Crow

Post by Crow »

Owszem, dodatek był utworzony z myślą o rynku Azjatyckim. Nawet wszystkie obrazki na kartach z tego dodatku zostały wykonane przez Chińskich artystów. W większości dodatków pojawia się jedno czy dwa słowa kluczowe, które używane są raz a później raczej nie powracają.
Farmazon

Post by Farmazon »

W związku z budowaniem decków w formacie Pauper poszukuję pewnych commonów.

Bru, z tego co pamiętam miałeś kiedyś zombie- Twisted Abomination. Jeżeli ich nie używasz, chciałbym je odkupić.
Chaos, podczas zjazdu wakacyjnego widziałem u ciebie kilka Ravenous Rats, Dross Golem i Last Gasp. Byłbyś w stanie się z nimi rozstać?

Całościowo szukam:

stare karty

z nowszych

Będę wdzięczny za każdą pomoc. ^_^

EDIT: Zdobyłem wszystkie karty ^^
Last edited by Farmazon on Mon May 17, 2010 10:35 pm, edited 1 time in total.
Post Reply