Yellow Line - Komentarze v2
Re: Yellow Line - Komentarze v2
A może po pierwszym OSie będzie coś jak by "przerwa" na naprawy i odpoczynek rajdowców, można by wtedy jakieś interakcje między kierowcami wprowadzić, czy próby eliminacji przed kontynuacją wyścigu ^^
"Chłop kopiący ziemniaki, to proza realistyczna; chłop kopiący pomarańcze to fantastyka (lub schizofrenia); ziemniaki kopiące chłopa to Sci-Fi"
R. Kot
R. Kot
W Kwestii następnego OS - zanim do niego dotrzecie znowu jest odcinek po Shiroue. Zakładam, że można go przejechać w obrębie jednego posta, jednak opis pojawi się, gdy pierwszy kierowca wjedzie w portal (lub będzie blisko).
Na zakończenie questa mamy cztery tygodnie, więc niezbyt jest czas na 'przerwę'. Niemniej - w kolejnym OS będzie okazja na interakcję między kierowcami ;p.
Status wyścigu:
Względna pozycja graczy:
--- Wewnątrz pierwszego OS ---
1) Satsuki
2) Wells
3) Tarieth (Na pojeździe Maczera, więc teoretycznie 'przed nim')
4) Maczer
---- Jeszcze przed OS ----
5) Raflik
6) Caibre
- Pierwszy portal był na szczycie góry, opis OS tutaj: viewtopic.php?p=16801#p16801 . Teraz protal pozostaje aktywny w niewielkiej komorze przysypanej grubą warstwą głazów. Do komory można dostać się przez krater na szczycie.
- Większość robotów-pułapek zniszczona, ale może zostały jakieś niedobitki
- Wszyscy uczestnicy wyścigu chwilowo oślepieni przez Przeziębienie (w OS również)
- Satsuki: Samochód trochę poobijany od kamieni. Rozpoczęła Próbę Posejdona. Status OK.
- Wells: Pewne uszkodzenia wewnętrzne po ataku robotów. działko EMP zniszczone, działko szczura zniszczone, po trafieniu działkiem EMP. Zmieniony w Tryb Robota Bojowego. Pod obstrzałem Satsuki, wali się za nim most.
- Tarieth: Status OK.
- Maczer: Pojazd Tarietha na dachu. Status OK.
- Raflik: Pojazd spalony, przechodzi jakąś transformację.
- Caibre: Samochód na dnie górskiego jeziorka.
Na zakończenie questa mamy cztery tygodnie, więc niezbyt jest czas na 'przerwę'. Niemniej - w kolejnym OS będzie okazja na interakcję między kierowcami ;p.
Status wyścigu:
Względna pozycja graczy:
--- Wewnątrz pierwszego OS ---
1) Satsuki
2) Wells
3) Tarieth (Na pojeździe Maczera, więc teoretycznie 'przed nim')
4) Maczer
---- Jeszcze przed OS ----
5) Raflik
6) Caibre
- Pierwszy portal był na szczycie góry, opis OS tutaj: viewtopic.php?p=16801#p16801 . Teraz protal pozostaje aktywny w niewielkiej komorze przysypanej grubą warstwą głazów. Do komory można dostać się przez krater na szczycie.
- Większość robotów-pułapek zniszczona, ale może zostały jakieś niedobitki
- Wszyscy uczestnicy wyścigu chwilowo oślepieni przez Przeziębienie (w OS również)
- Satsuki: Samochód trochę poobijany od kamieni. Rozpoczęła Próbę Posejdona. Status OK.
- Wells: Pewne uszkodzenia wewnętrzne po ataku robotów. działko EMP zniszczone, działko szczura zniszczone, po trafieniu działkiem EMP. Zmieniony w Tryb Robota Bojowego. Pod obstrzałem Satsuki, wali się za nim most.
- Tarieth: Status OK.
- Maczer: Pojazd Tarietha na dachu. Status OK.
- Raflik: Pojazd spalony, przechodzi jakąś transformację.
- Caibre: Samochód na dnie górskiego jeziorka.
Żeby nie było, że naciągam fakty w ostatnim poście ;P zakładałem, że mam do Sat stratę ok 30s. Standardowy Viper porusza się z prędkością maksymalną 303km/h dodając do tego kilka km/h (z racji ulepszeń maszyny) wyszło mi, że Sat w tym czasie wyprzedziła mnie o ok 2km. W czasie 13s jadąc na booście z prędkością ok 520km/h zrobiłem 1,8km czyli się znacznie zbliżyłem.
"Chłop kopiący ziemniaki, to proza realistyczna; chłop kopiący pomarańcze to fantastyka (lub schizofrenia); ziemniaki kopiące chłopa to Sci-Fi"
R. Kot
R. Kot
Sounds legit. Przyjrzyjmy się, jak poradzicie sobie z Próbą.
Rezerwuję posta na próbę Posejdona. Cała reszta o ile do tego Posejdona nie dojedzie może sobie pisać śmiało <3
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
To ja jak Sat, tylko po niej ;)
Crow, takie pytanie, próba Posejdona będzie się odbywać w czasie naszej jazdy mostem, czy przy portalu? Mógł byś coś wiecęj o tym napisać? ;P
Crow, takie pytanie, próba Posejdona będzie się odbywać w czasie naszej jazdy mostem, czy przy portalu? Mógł byś coś wiecęj o tym napisać? ;P
R. Kot
R. Kot
Próba moim zdaniem odbywa się w trakcie jazdy. Dokładny jej wygląd pozostawiam oczywiście Waszej intencji, ale w którymś momencie musicie zaadresować problem naruszania terytorium i spokoju potężnego morskiego bóstwa. W przeciwnym razie sztorm, tsunami, lewiatan, lub inny pomysł na przedwczesne ukończenie wyścigu. Nie mam wątpliwości, że puszczenie Rocka na środku morza zostanie odebrane przez Posejdona nie tylko jako naruszenie jego spokoju, ale wręcz bezpośredni taunt...
Ja mam pomysl na posta wlasnie zwiazany z darciem mordy u Taiia i wybudzaniem Posejdona dlatego rezerwowalam kolejeczke <3
Sat, czy Ty uważasz, że paniczne popiskiwanie szczura jest głośniejsze od ryku naszych silników? xP
Cant wait ^^
Cant wait ^^
R. Kot
R. Kot
Jeśli chodzi o aktualny OS: W mojej głowie pierwszy OS był wielką jaskinią, która zaczynała się od labiryntu. Następnie kilka mostów nad przepaścią (coś jak w kopalni Morii) prowadzi do ronda z minotaurem, na którym znowu jest labirynt. Za labiryntem kończy się jaskinia i zaczyna następna, tym razem wielka jak morze Egejskie i wypełniona słoną wodą, rybkami, muszelkami i jednym Posejdonem. Na końcu jaskini znajduje się portal z powrotem na Shiroue.
Do portalu można dojechać przy pomocy 6 mostów. Most główny jest wygodny i szeroki, mosty poboczne bardzo wąskie ale dalej doable dla przeciętnego pojazdu.
Satsuki jechała mostem najbardziej z lewej, Wells jednym z środkowych.
Do portalu można dojechać przy pomocy 6 mostów. Most główny jest wygodny i szeroki, mosty poboczne bardzo wąskie ale dalej doable dla przeciętnego pojazdu.
Satsuki jechała mostem najbardziej z lewej, Wells jednym z środkowych.