Galerianki

Poważne dyskusje nad sensem życia, polityką jak i wyborem nowej karty graficznej.

Moderator: Crow

Windukind

Re: Galerianki

Post by Windukind »

Ale popłynęliście chłopaki. "dwa bataliony i załatwię sprawę", "zróbmy anarchię i będzie po sprawie" .... Już chciałem otworzyć osobny topic, bo nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, że anarchia jest najmniej efektywnym ze wszystkich systemów (tych bardzie znanych).

Wracając do Galerianek. Jest jeszcze coś. Rozumiem oczywiście, że żadna z dziewczyn na tym forum nie poszła by do łóżka z gościem, za jakąś sporo sumkę powiedzmy 500.000 zł. Kasa wystarczy na mieszkanie i samochód i parę innych zachcianek. A praca to nie całej półgodziny i powiedzmy, że facet jest w miarę przystojny. Więc półgodziny za rozwiązanie tylu problemów? Nikt z waszych znajomych nie musiałby o tym wiedzieć (zresztą i tak wszystkie zgrywacie succuby).
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Chimeria

Post by Chimeria »

Teraz to Ty poleciałeś. =]
Takie stawki to jakiś absurd. Człowiek, który może zaoferować 500k golda za seks może mieć za to 666 lasek w różnym wieku, więc nie wiem skąd idea, że miałby to poświęcić akurat tej jednej. I to jeszcze za pół godziny? Śmiechu warte!
Mówimy irl, więc sprowadzam na ziemię. Płace są o wiele niższe, lecz wciąż pociągające młode dziewczyny. Nie jestem tego pewna, ale galerianki chyba dostają prezenty już kupione, a nie żywą gotówkę.

Załóżmy jednak, że z jakiegoś powodu ktoś zaoferowałby mi takie pieniądze. Ciekawa sprawa. Pomijając kwestię satysfakcji, że ktoś jest gotów tyle zabulić, żeby mnie podotykać, trzeba by rozważyć okoliczności.
Gdybym miała problemy finansowe, brak pracy, długi, dzieci do wykarmienia i chorą matkę, której trzeba na operacje, a w lodówce byłyby zeszłoroczne podeszwy od butów, to zapewne poważnie bym się nad tym zastanowiła. Faktycznie rozwiązuje to wiele problemów, ale co z szacunkiem do samej siebie, z własnym honorem i poczuciem wartości?
Gdybym dziś otrzymała taką ofertę, to na pewno bym się nie zgodziła, bo mimo wszystko cenię się wyżej niż 500k (oh, wyjdzie na to, że próżna jestem ;'D).

Btw, czemu nie nagłaśnia się szmacenia chłopców? Oni też się puszczają i to najczęściej z podeszłymi paniami lub gejami. D:
Bru

Post by Bru »

Windu oczywiscie ze anarchia jest jednym z najgorszych wyjsc. Niestety... mimo iz jest dla mnie ciekawa i pociagajaca wiem ile ma minusow i wiem ze nigdy nie wyszłaby na dobre. Ale pospekulowac mozna zawsze dla przyjamnosci :)

Chi ma zdecydowana racje co do tych 500k... Nie grozi cos takiego. Raczej jak to powiedziala (napisala) te dziewoje dostaja prezenty ne pieniazki. Zreszta zazwyczaj apetyt rosnie w miare jedzenia. Jak to zawsze bywa.

Chi cio do panow o lekkich obyczajach. Tutaj w tym temacie rozmawiamy o filmie "galerianki". Zarzuć temat tudzierz film o takiej tematyce tylko w druga strone i zaloze sie ze wiekszosc ludzi z przyjemnoscia sie wypowie bo uwazam sam ze to tez ciekawy temat.
Crow

Post by Crow »

Haha, za 500k ja sam bym się zastanowił :D. Z tego co jednak rozumiem Galerianki traktują swoich partnerów nie jako klientów a raczej jako 'swoich facetów' czy kochanków. Ewentualnie sponsorów. Nie jestem przekonany, że traktują to w kategorii sprzedawania się. Ot po prostu mają starszego kochanka, który kupuje im prezenty (i przynajmniej na podstawie filmu - wręcza również gotówkę). Trzeba mieć szacunek
Caerth

Post by Caerth »

Chimeria wrote:Teraz to Ty poleciałeś. =]
Takie stawki to jakiś absurd. Człowiek, który może zaoferować 500k golda za seks może mieć za to 666 lasek w różnym wieku, więc nie wiem skąd idea, że miałby to poświęcić akurat tej jednej. I to jeszcze za pół godziny? Śmiechu warte!
Mówimy irl, więc sprowadzam na ziemię. Płace są o wiele niższe, lecz wciąż pociągające młode dziewczyny. Nie jestem tego pewna, ale galerianki chyba dostają prezenty już kupione, a nie żywą gotówkę.
Aż z ciekawoście mały research zrobiłem.

Ciekawostka - za noc dziewczyna z Wrocławia (reklamuje się jako ponętna studentka) woła średnio 1500 złotych.
Warszawa dla odmiany ceni się o stówę niżej.

Za noc. Osiem godzin, mniej więcej.

Mam wrażenie, iż 500k rzucone na ponętny grunt zniknęłyby naprawdę szybko. Próżny, kozaczkowy grunt....

ps o sypaniu za milion był nawet film jakiś.
My soul is still the same
But it has many names
Windukind

Post by Windukind »

Chimeria wrote:Teraz to Ty poleciałeś. =]
Takie stawki to jakiś absurd. Człowiek, który może zaoferować 500k golda za seks może mieć za to 666 lasek w różnym wieku.
Crow wrote: Haha, za 500k ja sam bym się zastanowił :D
Przypomnę w takim wypadku stary kawał.
Chłopak: prześpisz się ze mną za dwie stuwy.
Dziewczyna: Nie. Odwal się.
Ch: A za tysiaka?
Dz: Nie.
Ch: A za 50 tysięcy?
Dz: N..No dobra.
Ch: Az dwa tysiące.
Dz:Hej miało być 50 tysięcy, za kogo ty mnie masz.
Ch: Chciałem sprawdzić czy to tylko kwestia ceny, teraz możemy się targować.

Więc gołąbeczki rozumiecie, że nie chciało mi się podawać jakieś realnej sumy i sprawdzać jaka dziewczyna za ile. Chciałem się upewnić, że to tylko kwestia ceny : P. Nie gańmy innych, skoro też byśmy to zrobili tylko, że za wyższą kasę.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
korm

sage

Post by korm »

Już chciałem otworzyć osobny topic, bo nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, że anarchia jest najmniej efektywnym ze wszystkich systemów (tych bardzie znanych).
Ale bardzo chętnie i jestem obiema kończynami za. Tylko w tym momencie lepiej by było by thread był na odpowiednim poziomie tzn. na starcie zakładam znajomość tekstów choćby Malatesty (choć tu wiem, że jeden znajomy obrzuciłby korma różnymi przedmiotami za traktowanie M. jako punktu wyjściowego). Dlatego, że 'mi się widzi możemy ciągnać i tutaj'.

Innymi słowy zmiana jakości z
Przestepcy, zbrodniarze, czy osoby lekkich obyczajow zawsze byly i beda.

Tiaaa... Jednak wciąż wraca mi przed oczy co można było dostrzec w Pochwale Fordyzmu ('Brave New World').
na:
Ta kwestia wygląda inaczej jeśli uwzględnimy koncepcję panoptikonu Foucaulta
give her the dick
USAGI

Post by USAGI »

Bru wrote:(...) idac ulica wole sie usmiechac do ludzi (wbrew pozorom dziala i ludzie tez sie usmiechaja), wole komus pomoc nie majac profit w stylu podziekowania taj osoby niz zostawic ja na boku i stwierdzi "takie zycie". (...)
Całkiem racja ^^ Swego czasu też często uśmiechałam się do ludzi na ulicy :D Całkiem zacna sprawa. I stojąc na przystanku, gdy podjechał inny niż mój bus to uśmiechałam się do ludzi siedzącym w owym xD I powiem ,że ludzie często fajnie wtedy reagują, i banan im się na buzi pojawia, nawet jak zasmuceni byli ^__^
A i zwykłe drobne pomoce w stylu choć by przepuszczeniu w kolejce w markecie osoby co ma mniej rzeczy, czy pomaganie przy wnoszeniu wózka z dzieckiem lub pomaganie starszym w czytaniu rozkładu jazdy na przystankach >_> Mała rzecz, a cieszy obie strony. I świat staje się pikny HO! :D
Windu wrote:Rozumiem oczywiście, że żadna z dziewczyn na tym forum nie poszła by do łóżka z gościem, za jakąś sporo sumkę
Tu to co Chime napisała, wszystko zależy od okoliczności. Na chwilę obecną ne ma takiej opcji. Ale życie zmusza do różnych rzeczy /; Dziś jesteś zdrowy, a jutro masz jakiś wypadek i ne możesz pracować normalnie. I wtedy trzeb kombinować. Życie zmusza ludzi do czynów o których nigdy by nawet ne pomyśleli. Jednego dnia jesteś szefem firmy, a tydzień później lądujesz pod mostem bez wizji na przyszłość i żerujesz na śmietniku x_X Skrajne bo skrajne, ale jednak.
Ne cena, a okoliczności przyrody kierują takimi decyzjami (przynajmniej w jakiejś części przypadków...)
Chime wrote:Btw, czemu nie nagłaśnia się szmacenia chłopców? Oni też się puszczają i to najczęściej z podeszłymi paniami lub gejami. D:
Bo o tym było głośno z 5 lat temu O: Pamiętam bo w Uwadze mówili o tym chyba z trzy razy _-_ Tylko ten temat został szybko przemilczany... Widać jest to mniej kontrowersyjne x_X

Co do kawału.
Windu kuźwa... Chime napisała wyraźnie ,ze ne kwestią jest cena, a okoliczności _-_
OK, są laski co za piwo dają na imprezach (jak byłam w technikum to na przerwach między zajęciami chłopacy dośc głośno gadali (wytykając palcami) która dziewczyna daje za ile browarów, w której dyskotekowni). Są takie co same z siebie idą na imprezę i co noc wyrywają innego kolesia bo tak lubią x_X I czy wtedy są dziwkami i się szmacą, czy uprawiają oryginalny rodzaj sportu x_X? Mają hm dziwne hobby o_O? I często ne mają tych osiemnastu lat... Jedne się szmacą w galerii za nową bluzkę, inne w klubie bo lubią 4 free. Mają tyle samo lat, czy obie nazwiesz tak samo? Czy jedną wytłumaczysz - bo lubi - a drugą nazwiesz dziwką - bo czerpie z tego korzyści- ?
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
korm

Post by korm »

Są takie co same z siebie idą na imprezę i co noc wyrywają innego kolesia bo tak lubią x_X I czy wtedy są dziwkami i się szmacą, czy uprawiają oryginalny rodzaj sportu x_X? Mają hm dziwne hobby o_O?

uuuuch poczułem się jak na /a/. Stąd może standardowa odpowiedź: samce dość często kierują się podwójnymi standardami.

Samiec zdobywca = heros
Samica zdobywca = bitches and whores

Korm proponuje proste postępowanie - niezależnie od tego, czy to male bądź female whore pozostaje whore.
give her the dick
Chimeria

Post by Chimeria »

Więc gołąbeczki rozumiecie, że nie chciało mi się podawać jakieś realnej sumy i sprawdzać jaka dziewczyna za ile. Chciałem się upewnić, że to tylko kwestia ceny : P. Nie gańmy innych, skoro też byśmy to zrobili tylko, że za wyższą kasę.
Zaskakujesz mnie, nigdy bym cię nie posądziła za brak czytania ze zrozumieniem. P;
Tak jak Usi dokładnie dobiła, chodzi o okoliczności. Może być tak, że zdesperowana kobieta prześpi się i za 500zł byleby mieć za co żyć, inna dopiero za 500k, a będzie i taka która umrze z głodu, bo honor jej na to nie pozwoli. Różnie bywa.

Dalej, z tego co mi było wiadomo partnerzy galerianek nie są stali, więc niekoniecznie jest to związek ze starszym sponsorem, któremu od czasu do czasu trzeba dać dupy, a jednorazowe wizyty w toaletach i nockach w hotelach.
ps o sypaniu za milion był nawet film jakiś.
"Niemoralna propozycja" =]
Post Reply