Teoria Wzrostu - Komentarze
Re: Teoria Wzrostu - Komentarze
Cai w zasadzie jest w Sojuszu wciąż.
Ehren w CA nie jest. Tak dla porządku przyszłego backstabowania.
Ehren w CA nie jest. Tak dla porządku przyszłego backstabowania.
My soul is still the same
But it has many names
But it has many names
@Crow
Dołączam jako avatar.
Dołączam jako avatar.
Co do rezerwacji:
Myśle, że powinna odbywac sie jedynie na zasadzie:
Bo póki co to jest duzy zapal, a IMHO takie czekanie bardzo go studzi ^^'
Czyli post powinien sie pojawic max do 2h godzin od rezerwacji, jesli ktos ma długie rozbudowane opisy.Własnie piszę posta, rezerwuje.
Conquered, we conquer.
@Windu
Mam wrażenie, że się zrobił plot hole między twoim postem a moim.
Mam wrażenie, że się zrobił plot hole między twoim postem a moim.
@Mat
Wydaje mi się, że na tym poziomie rozwoju wydarzeń nie ma to znaczenia. Ludzie z resztą i tak co chwila Cofają się w czasie.
Mimo kataklizmów myślę, że stać mieszkańców Corad na przynajmniej 10km mostu. Bo 200 metrów to masz prawdopodobnie z domu do przystanku :D
A na koniec dodaję szkic mapy. To oczywiście materiał do dyskusji a nie zobowiązująca część questa. Nie poradziłem sobie z kwestią
Proszę łagodnie wytykać wszelkie przeoczenia :D

Sauce
Wydaje mi się, że na tym poziomie rozwoju wydarzeń nie ma to znaczenia. Ludzie z resztą i tak co chwila Cofają się w czasie.
Jeśli musimy już scharakteryzować ten most to pozwolę sobie zarzucić linka do wikipedi z najdłuższymi mostami w prawdziwym świecie. Najdłuższy most ma 164 km. Drogowy ma 54km a cała lista zamyka się koło 2km. Dodatkowo najstarszy drogowy most z tej listy ma ponad 7.5 km i jest z 1928 roku.Crow wrote:- Wschodni kontynent jest połączony z centralnym najdłuższym na planecie mostem (około 200 m).
Mimo kataklizmów myślę, że stać mieszkańców Corad na przynajmniej 10km mostu. Bo 200 metrów to masz prawdopodobnie z domu do przystanku :D
A na koniec dodaję szkic mapy. To oczywiście materiał do dyskusji a nie zobowiązująca część questa. Nie poradziłem sobie z kwestią
Która zarówno wyklucza istnienie "wschodniego kontynentu" jak i możliwość zaistnienia "lewego brzegu" przy którym Sat w tym samym poście umiejscowiła Khartum.Sat wrote:Centralnym Kontynencie – który to kontynent zajmuje największą część planety, oraz ciągnie wzdłuż całego równika (czasami dla żartu nazywano go Wielkim Okręgiem).
Proszę łagodnie wytykać wszelkie przeoczenia :D

Sauce
Last edited by Maczer on Fri Feb 22, 2013 3:14 pm, edited 1 time in total.
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
Edit:
Zrobić z zarazy Australię na jakimś morzu wewnętrznym?
Od siebie bym prosił łańcuch górski między Khartum a pustynią. Można zgłaszać insze poprawki i można prosić Mistrza Gry o przepięcie mapy do postów startowych?
Nie poradziłem sobie z kwestią
Zrobić z zarazy Australię na jakimś morzu wewnętrznym?
Od siebie bym prosił łańcuch górski między Khartum a pustynią. Można zgłaszać insze poprawki i można prosić Mistrza Gry o przepięcie mapy do postów startowych?
Amen.Noire wrote:Co do rezerwacji:
Czyli post powinien sie pojawic max do 2h godzin od rezerwacji, jesli ktos ma długie rozbudowane opisy.Własnie piszę posta, rezerwuje.
Last edited by Caerth on Fri Feb 22, 2013 3:58 pm, edited 2 times in total.
My soul is still the same
But it has many names
But it has many names
Ffs Mat masz racje sorki w pracy zerknalem na posta i myslalem, ze chcesz jechac dalej z Fioleta. Chcezz latac za Stephano?
We do not sow
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Poprawie moja niescislosc z opisem.jak tylko wroce do domu, ale co sie w koncu dzieje ze Stephano ? Nie wiem kied sie pojawil w roju i nie wiem kiedy znienacka z migów wylazl...
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
No cóż. ja już zdążyłem napisać dwa posty w wordzie, jednakże z powodu głupiej rezerwuarki będe zmuszony zamieścić je razem, więc przrygotujta się na wall of text Muhahaha
Stephano przywiózł swoje 'prawdziwe' zergi i nie ma kontaktu z mizergami na razie.
Maczer zaproponował (w komentarzach), że Wschodni kontynent jest oddzielony od centralnego czymś na kształt Kanału Sueskiego. Oznacza to co prawda, że 'najdłuższy most na planecie' ma około 200 metrów długości, ale uwiarygadnia podaną przez Windu odległość kopalni od bazy(półtora kilometra). Zastanawiam się też z jaką prędkością porusza się konwój Psiej Ligi. 'Półtora dnia drogi' to pewnie jakieś 2000 km? Umieszczenie Khartum na zachodnim brzegu uczyniłoby w takim wypadku nasz kontynent stosunkowo wąskim - mniej więcej jak Ameryka Południowa na wysokości Argentyny. Chyba, że konwój Psiej Ligi porusza się po bezdrożach z dużo większą prędkością ?
PS. Ja też mam już gotowego posta, ale chcę go przypostować dopiero po Koranonie. Sat, Taii - możecie naszkicować co chcecie zawrzeć w swoich postach? Może przeskoczycie na koniec kolejki, skoro my z Raflikiem jesteśmy gotowi?
PS2. Nie widziałem ninja-edita Maczera pisząc o odległościach.200m mostu wzięło się z potównania do Kanału Sueskiego, który tyle ma w najszerszym miejscu w/g wiki.
Maczer zaproponował (w komentarzach), że Wschodni kontynent jest oddzielony od centralnego czymś na kształt Kanału Sueskiego. Oznacza to co prawda, że 'najdłuższy most na planecie' ma około 200 metrów długości, ale uwiarygadnia podaną przez Windu odległość kopalni od bazy(półtora kilometra). Zastanawiam się też z jaką prędkością porusza się konwój Psiej Ligi. 'Półtora dnia drogi' to pewnie jakieś 2000 km? Umieszczenie Khartum na zachodnim brzegu uczyniłoby w takim wypadku nasz kontynent stosunkowo wąskim - mniej więcej jak Ameryka Południowa na wysokości Argentyny. Chyba, że konwój Psiej Ligi porusza się po bezdrożach z dużo większą prędkością ?
PS. Ja też mam już gotowego posta, ale chcę go przypostować dopiero po Koranonie. Sat, Taii - możecie naszkicować co chcecie zawrzeć w swoich postach? Może przeskoczycie na koniec kolejki, skoro my z Raflikiem jesteśmy gotowi?
PS2. Nie widziałem ninja-edita Maczera pisząc o odległościach.200m mostu wzięło się z potównania do Kanału Sueskiego, który tyle ma w najszerszym miejscu w/g wiki.