Wow,wow,wow... Chwila moment :D Tego, że *tylko* na centralnym kontynencie jest cywilizacja nikt nie wspominał. To że pozostałe są mniej bezpieczne to nie musi znaczyć, że ludzie nie mają po co tam się osiedlać. Tj. Nie samym spaczeniem człowiek żyje, prawda? Tacy Japończycy ropy nie mają. Mają za to trzęsienia ziemi, wyciekające reaktory jądrowe, Godzillę, Gamerę, Mothrę i wiele wiele innych a jakoś się uparli na te wyspy.Crow wrote:@Raflik – Ale Psia Liga (jako jedyna) rozbiła się właśnie na innym kontynencie, niż cywilizacja. Centralny kontynent jest stosunkowo duży (może jak Afryka? Nikt tego jeszcze nie opisał) i jest na nim tak miejsce na cywilizację, jak plemiona.
Teoria Wzrostu - Komentarze
Re: Teoria Wzrostu - Komentarze
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
Wow wow wow, mam to samo uczucie co Macz. Po co budowali ten most skoro nie ma cywilizacji na innych kontynentach? Skąd to się w ogóle wzięło, nigdzie nie widziałem takie opisu. Crow myślę, że powinieneś tak jak Maczer sugerował wyhamować z byciem game masterem.
Druga rzecz jeśli kryształy utrzymują porządek, to w miejscach występowania ładu np.: środowisko naturalne, cywilizowane społeczności powinny wywoływać chaos. A chaos jest niebezpieczny. Ergo właściwie w sporej części świata powinno dochodzić do chaotycznych wydarzeń.
Druga rzecz jeśli kryształy utrzymują porządek, to w miejscach występowania ładu np.: środowisko naturalne, cywilizowane społeczności powinny wywoływać chaos. A chaos jest niebezpieczny. Ergo właściwie w sporej części świata powinno dochodzić do chaotycznych wydarzeń.
We do not sow
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Tak, macie rację, nie pisałem o całkowitym braku cywilizacji, tylko odległość od Khartum. W tej dyskusji nie GMuję, tylko uczestniczę w dyskusji czy bardziej prawdopodobny jest wariant opisany przeze mnie w OP, czy zaproponowany przez Windu.
Drugiej części posta Windu nie rozumiem, więc pominę ją na razie.
Czekam niecierpliwie na rozwinięcie kolejki. Tyle chętnych do postowania @@
Drugiej części posta Windu nie rozumiem, więc pominę ją na razie.
Czekam niecierpliwie na rozwinięcie kolejki. Tyle chętnych do postowania @@
- Xellas
- Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna
Chłopaki, do licha no! Zaczynacie czepiać się słówek=='
Crow ja to zrozumiałam; komentarz był dla Windu i innych, zanim stwierdzą, że nikt poza Psią Ligą nic nie odkrył.@Xell, Caibre – Tak, ‘wyczucie kryształów’ było skrótem myślowym. Miałem na myśli zaobserwowanie przez ekspedycję CA efektu który może oznaczać bliskość kryształów.
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki
"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Satsuki
"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Złoża Stablinum nie są niebezpieczne. Wprost przeciwnie – ich pobliże jest najbezpieczniejszym miejscem na planecie.
Co, biorąc pod uwagę, iż wyglądają one stosunkowo "normalnie" w porównaniu do reszty multiwersum oznacza iż reszta tej planety to jedno wielkie kłębowisko chaosu i szaleństwa.
No ojej normalnie..
My soul is still the same
But it has many names
But it has many names
Xell a tak btw. z jakiej odległości wyczuwasz blokadę magii? Możesz robić skan z orbity, czy raczej tak tylko 10 000 km? : D
Crow
Tak jak zrozumiał to Caibre.
Poniższe zdanie, jest więc dziwne, bo w takim wypadku kryształy powinny wprowadzać chaos, który z sam siebie może być niebezpieczny.
Crow
Tak jak zrozumiał to Caibre.
Właściwie mówisz tu o porządku, który jest synonimem ładu, więc zgaduję, że raczej chodzi Ci o równowagę. W takim wypadku zakładam, że wprowadzają one chaos w miejscach gdzie panuje ład i na odwrót. Co czyni je niebezpiecznymi, ponieważ ład występuję w dużej mierze w środowisku naturalnym, jak i cywilizowanych społeczeństwach, czyli na sporym obszarze planety.No i zgodnie z zasadą brzytwy Ockhama - kryształy reprezentują porządek, nie trzeba tłumaczyć, czemu niby raz wywołują Chaos a raz Ład.
Poniższe zdanie, jest więc dziwne, bo w takim wypadku kryształy powinny wprowadzać chaos, który z sam siebie może być niebezpieczny.
Złoża Stablinum nie są niebezpieczne. Wprost przeciwnie – ich pobliże jest najbezpieczniejszym miejscem na planecie
We do not sow
@Windu
Może się wetnę w akcję z Fiolet i Stephano jak będzie możliwość.
Może się wetnę w akcję z Fiolet i Stephano jak będzie możliwość.
Jasne, wbijaj się kiedy chcesz.
We do not sow
Opis postaci jak znajdę trochę czasu i chęci. Jak co moja postać ma normalnie czarne oczy (błękitne jak się wkurzy).
Post Statsuki w kwestii geografii trochę mnie skonfundował. ‘Kontynent Centralny’ był jedynie nazwą roboczą pojawiającą się w komentarzach i nigdy nie został dokładnie opisany i nazwany. Jeśli jednak jest Wielkim Okręgiem to gdzie jest jego „lewy brzeg” na którym znajduje się Khartum? W przeciwieństwie do kontynentu centralnego nazwa Kontynent Wschodni została wprowadzona w queście przez Maczera. Do tej pory naturalnie zakładałem, że kontynent ów znajduje się na wschód od centralnego. Ale gdzie leży w takim razie kontynent wschodni, jeśli ‘kontynent centralny’ rozciąga się na całą strefę międzyzwrotnikową planety? Nie wiem, czy Satsuki przy gromadzeniu informacji nie wypiła trochę za dużo zielonego piwa @@.
Post Taiia – z tego co pamiętam Caibre opuścił szeregi CA w którymś momencie (http://multiworld.pl/forum/viewtopic.ph ... 209&#p7209) i nie było chyba informacji, żeby później powrócił do organizacji. Jeśli Caibre Greyblade powrócił do organizacji, łamiąc przy tym dane słowo, to chętnie przeczytałbym jakiegoś side-posta opisującego to wydarzenie.
Działanie kryształów jest opisane w pierwszym poście questa. Wszystkie określenia alternatywne używane w komentarzach pozwalają unikać przydługiego opisu, ale nie powinny być traktowane jako alternatywny sposób działania kryształów. Ład w zacytowanym przykładzie oznacza brak wydarzeń o niskim prawdopodobieństwie wystąpienia. W pobliżu kryształów rzucona moneta nigdy nie wyląduje na kancie. Rozwój cywilizacji jest pewnie opóźniony (jabłko nigdy nie spadło Newtonowi na głowę :D), ale nie widzę powodu, dla którego kryształy miałyby wprowadzać chaos w jej pobliżu. Na tym etapie nie wiem, czy karmię trolla czepiającego się słówek, czy naprawdę opis w OP był dla Ciebie niezrozumiały. W kwestii miejsc na planecie gdzie nie było kryształów – pozostają do odkrycia. Myślę, że tak jak proponuje Cai a opisowo przedstawił to Maczer – są tam trzęsienia ziemi, Godzilla, Gamera, Mothra, Ebirah, Hedora, Gigan… no, trochę się zapędziłem. Są to niebezpieczne, choć zamieszkane przez cywilizowanych ludzi, ziemie.
I pytanie do Mata jeszcze – czy postać w queście to Twój awatar, czy jakiś NPC?
Post Taiia – z tego co pamiętam Caibre opuścił szeregi CA w którymś momencie (http://multiworld.pl/forum/viewtopic.ph ... 209&#p7209) i nie było chyba informacji, żeby później powrócił do organizacji. Jeśli Caibre Greyblade powrócił do organizacji, łamiąc przy tym dane słowo, to chętnie przeczytałbym jakiegoś side-posta opisującego to wydarzenie.
Działanie kryształów jest opisane w pierwszym poście questa. Wszystkie określenia alternatywne używane w komentarzach pozwalają unikać przydługiego opisu, ale nie powinny być traktowane jako alternatywny sposób działania kryształów. Ład w zacytowanym przykładzie oznacza brak wydarzeń o niskim prawdopodobieństwie wystąpienia. W pobliżu kryształów rzucona moneta nigdy nie wyląduje na kancie. Rozwój cywilizacji jest pewnie opóźniony (jabłko nigdy nie spadło Newtonowi na głowę :D), ale nie widzę powodu, dla którego kryształy miałyby wprowadzać chaos w jej pobliżu. Na tym etapie nie wiem, czy karmię trolla czepiającego się słówek, czy naprawdę opis w OP był dla Ciebie niezrozumiały. W kwestii miejsc na planecie gdzie nie było kryształów – pozostają do odkrycia. Myślę, że tak jak proponuje Cai a opisowo przedstawił to Maczer – są tam trzęsienia ziemi, Godzilla, Gamera, Mothra, Ebirah, Hedora, Gigan… no, trochę się zapędziłem. Są to niebezpieczne, choć zamieszkane przez cywilizowanych ludzi, ziemie.
I pytanie do Mata jeszcze – czy postać w queście to Twój awatar, czy jakiś NPC?