Easy there.
Oh gawd, rozwaliło mnie to =D Podpisuję się pod tym zde-cy-do-wa-nie.Zmieniać coś na świecie zamiast tylko pisać? A co ja niby nananananananananana BAT - MAN! jestem żeby walczyć o miłość i sprawiedliwość?
Również jeśli chodzi o podsumowanie dotyczące płacenia podatków na to. Pominę już dość szeroki temat opłacania z naszej kieszeni recydywy i tego wszystkiego co ma trzy posiłki dziennie, ciepło, tv i xboxa w więzieniach.
Kolejna dobra uwaga. Galeriankom brak autorytetów (nie liczmy Dody ani niczego takiego, ok?), a nikt inny do nich nie przemówi. Dziecka zbić nie wolno, rozmowa nic nie da, ucięcie kieszonkowego? 'Sama zarobie mamo'. Nie mamy żadnej mocy by to zmienić.A poważnie, jak miałbym niby taką małolatę z sianem we łbie, wybaczcie uproszczenie, przekonać? Zasugerować zmianę trybu życia? Kościół to robi, z jakimiś tam efektami, jednak nadal mało skutecznie. Fundacje też istnieją.
Chciałabym zobaczyć wasze buźki jakby was zamordyzm złapał. =]Wiecie co? Jestem miłośnikiem wolności, ale "zamordyzm" też ma swoje zalety.
Nie mówię przy tym, że nie ma wad.
Srututu kawał drutu.Można zmienić wszytsko, trzeba tylko bardzo chcieć i starac się.
Wybaczcie, nie mogłam się powstrzymać! Przepraszam! Już nie będę! Oczywiście są wyjątki.
Co do filmu jako filmu - dobrze, że się pojawił, bo temat szybko znalazł się na językach opinii publicznej, a umówmy się - nie wszyscy wiedzieli, że coś takiego istnieje, mimo, że wcześniej pojawiały się artykuły na ten temat. Ekranizacja była czymś w stylu głośnego "Hej, mamy problem!". Oddźwięk jakiś będzie. A to matki porozmawiają z córkami czy wiedzą o czymś takim, postarają się wybadać czy kochane potomstwo samo nie należy do grupy białych kozaczków i wzmoży czujność, może zacznie się interesować gdzie dziecko przebywa poza szkołą. Całkowitej kontroli nie będzie, jasne, ale przynajmniej utrudni to im życie. Ponadto ludzie w centrach handlowych będą inaczej patrzeć na mijane nastolatki, czasem zapewne niesłusznie krzywdząco...
Choć jak to bywa z głosami wskazującymi problemy, często giną w natłoku innych oraz za koncertem Dody.
Mam tylko nadzieję, że film jest dobrze zrealizowany...
Ominęłam wiele ciekawych rzeczy, które wysunęliście, ale nie mam czasu się do nich dokopywać, spammerzy! =D