Teoria Wzrostu - Komentarze

Opinie i komentarze forumowiczów na temat prowadzonych wątków
Maczer

Re: Teoria Wzrostu - Komentarze

Post by Maczer »

Benjamin Fox jest zarówno Inspektorem jak i członkiem najwyższej rady w Orcadis? :D Fishy...
Crow w 10 poście wrote:Ponieważ straż pełni w Khartum rolę policji, prokuratury, ochotniczej straży pożarnej i służby celnej
Druga sprawda, rozumiem, że skoro wszyscy jesteśmy w okolicach 21 dnia to mazoku Sat trzyma od dnia 13 - 8 dni - kryształ w żołądku?
Crow wrote:Praktycznie wszystkie odnalezione kryształy mają wielkość pięści dorosłego mężczyzny
Damn...
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
Xellas
Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna

Post by Xellas »

Maczer wrote:Benjamin Fox jest zarówno Inspektorem jak i członkiem najwyższej rady w Orcadis? :D Fishy...
Crow w 10 poście wrote:Ponieważ straż pełni w Khartum rolę policji, prokuratury, ochotniczej straży pożarnej i służby celnej
Witamy w Orkadis...

Nie mam siły już... daje miasto pokoju jest źle. Daje ostrożnego, ale nie zamkniętego NPCa jest źle. Daje w radzie NPCa, który ma kontakty z Khartum, jest wysoko postawiony i może mieć wpływ na decyzje, może być pomocny jest ŹLE...

Image
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Windukind

Post by Windukind »

Xellas wrote:Windu, miałam rezerwację, ustąpiłam w kolejce Crowowi. Wbiłeś mi się bezprawnie, więc edytuj to co się nie zgadza ze moim postem.
Kochanieńka rezerwacja trwa kilka godzin, nie dwa dni, więc nie mów mi nic o bezprawiu. Jednak posta mogę edytować.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Aria

Post by Aria »

Tymczasem Agenda

Image
Xellas

Post by Xellas »

Windukind wrote:
Xellas wrote:Windu, miałam rezerwację, ustąpiłam w kolejce Crowowi. Wbiłeś mi się bezprawnie, więc edytuj to co się nie zgadza ze moim postem.
Kochanieńka rezerwacja trwa kilka godzin, nie dwa dni, więc nie mów mi nic o bezprawiu. Jednak posta mogę edytować.
Gdzie masz 2 dni? Wczoraj o 1:30 zaklepałam. Crow chciał coś wrzucić puściłam go rano. Między postem Crowa, a moim nie minęło 16h - napisałam dziś o 3, gdzie masz dwa 2dni?

Aria, lol, wrzuć na da to favne XD
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

Korm
Crow

Post by Crow »

Mam propozycję uściślenia zasad dotyczących rezerwacji, żeby uniknąć kilku nieporozumień. Rezerwacje przez komentarze miały powstrzymać blokowanie kolejki, ale zdaje się, że tworzy to tylko więcej problemów. Wcześniejsze ustalenia, w kwestii rozsądnego korzystania z rezerwacji pozostają w mocy, ale w przypadku konfliktu między postującymi potrzebny jest konkretniejszy regulamin.

-> Komentarze służą do dyskusji na temat questa i uzgadniania dalszego przebiegu wydarzeń. Posty w komentarzach, w tym te o rezerwacjach, nie mają charakteru wiążącego.
-> Rezerwacji dokonujemy zamieszczając post w queście.
-> Jeśli rezerwacja dotyczy tylko wybranych wątków, zaznaczamy to w samej rezerwacji. Pozostałe wątki mogą być rozwijane za rezerwacją.
-> Jeśli powstaną w ten sposób niespójności, osoba która pisała za rezerwującą powinna dostosować swojego posta.
-> Po zamieszczeniu w miejscu rezerwacji właściwego posta należy poinformować o tym pozostałych uczestników questa poprzez post w komentarzach, bądź przez fizyczne usunięcie posta i zamieszczenie go ponownie.
-> Po zamieszczeniu rezerwacji należy posta zamieścić w przeciągu 16 godzin. Jeśli tego nie zrobi rezerwacja zostanie usunięta, a dowolny z uczestników questa może opisać jakieś negatywne konsekwencje fabularne dla rezerwującego.
-> Osoba rezerwująca może poprosić o przedłużenie w/w czasu. Jeśli nikt nie zgłosi sprzeciwu, przedłużenie zostaje automatycznie zaakceptowane.
-> W przypadku powstania kolejki rezerwacji, 16 godzin kolejnej osoby liczone jest od zamieszczenia posta przez poprzednika.
-> Należy unikać cyklicznych rezerwacji prowadzących do zawłaszczenia questa przez kilka postaci. W szczególności, jeśli w czasie pisania przez nas posta ktoś dokona rezerwacji, to nasza kolejna rezerwacja nie powinna mieć miejsca przed wyczyszczeniem kolejki rezerwacji.

Jak Wam odpowiadają takie reguły? Na razie to tylko propozycja, ale jeśli dojdziemy do jakiegoś porozumienia, to zasady zaczną obowiązywać jeszcze w tym queście.
Windukind

Post by Windukind »

16 godzin to dużo. Wcześnie powiedziane było, że rezerwujemy w momencie kiedy bierzemy się do pisania. Czyli na dwie cztery godziny bodajże. Chociaż po namyśle, jednak się zgodzę. Da to szansę osobom miej aktywnym.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Crow

Post by Crow »

Jedną z problematycznych sytuacji, które trzeba zaadresować, jest 'gankują mi bazę, ale ja jestem w pracy i nie mogę teraz napisać. Odpiszę wieczorem'. Stąd proponuje 16 godzin, prosząc jednocześnie o nienadużywanie.
Maczer

Post by Maczer »

Xellas wrote:
Maczer wrote:Benjamin Fox jest zarówno Inspektorem jak i członkiem najwyższej rady w Orcadis? :D Fishy...
Witamy w Orkadis...

Nie mam siły już... daje miasto pokoju jest źle. Daje ostrożnego, ale nie zamkniętego NPCa jest źle. Daje w radzie NPCa, który ma kontakty z Khartum, jest wysoko postawiony i może mieć wpływ na decyzje, może być pomocny jest ŹLE...

Image

Nie mówię, że to źle. Nie chciałem aby zabrzmiało to jak atak. Chodzi o uściśnienie pewnych faktów. Inspektor to, jak rozumiem, funkcja w Khartum, nie całej planety. Ma to znaczenie o tyle, że jak rozumiem funkcja ta w Coddar nie jest odpłatna. Pracuje tam 5% ludzi, reszta jest tak bogata, że ma na wszystko wylane. Analogia we wschodnim kontynencie może zajść ale podejrzewam, że stanowiska obu inspektorów a także motywacja do podjęcia tej roli nie są do końca równe. Proszę o ewentualne wyprowadzenie mnie z błędu.
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
Xellas

Post by Xellas »

Crow wrote: -> Komentarze służą do dyskusji na temat questa i uzgadniania dalszego przebiegu wydarzeń. Posty w komentarzach, w tym te o rezerwacjach, nie mają charakteru wiążącego.
-> Rezerwacji dokonujemy zamieszczając post w queście.
Don't care. Chociaż powinno być, że jak ktoś prosi o nie ruszanie danego wątku to jakaś reakcja by się przydała.
-> Jeśli rezerwacja dotyczy tylko wybranych wątków, zaznaczamy to w samej rezerwacji. Pozostałe wątki mogą być rozwijane za rezerwacją.
-> Jeśli powstaną w ten sposób niespójności, osoba która pisała za rezerwującą powinna dostosować swojego posta.
-> Po zamieszczeniu w miejscu rezerwacji właściwego posta należy poinformować o tym pozostałych uczestników questa poprzez post w komentarzach, bądź przez fizyczne usunięcie posta i zamieszczenie go ponownie.
Agree.
-> Po zamieszczeniu rezerwacji należy posta zamieścić w przeciągu 16 godzin. Jeśli tego nie zrobi rezerwacja zostanie usunięta, a dowolny z uczestników questa może opisać jakieś negatywne konsekwencje fabularne dla rezerwującego.
Tu mam 'ale' - jeśli za rezerwującym nie ma osób, które wyraziłyby chęć pisania o danym wątku to nie widzę powodu do usuwania rezerwacji-> np. ja sobie zajmę kolejkę, zaznaczę, że piszę o fortecy, a za mną nie ma chętnych od kilku dni. Kolejna osoba napisze, ze ona chce o balu pisać. Mój czas się skończy, a ja się nie wyrobiłam, ale za mną nadal nie będzie chętnych na ten wątek. To co wtedy?

-> Osoba rezerwująca może poprosić o przedłużenie w/w czasu. Jeśli nikt nie zgłosi sprzeciwu, przedłużenie zostaje automatycznie zaakceptowane.
Ustalić czas na coś takiego, bo jak to będzie ostatnie 5 minut, to trochę nie fair i rozumiem, że dotyczy to tylko osoby, która zaklepała w kolejce, że pisze?
-> W przypadku powstania kolejki rezerwacji, 16 godzin kolejnej osoby liczone jest od zamieszczenia posta przez poprzednika.
Agree.
-> Należy unikać cyklicznych rezerwacji prowadzących do zawłaszczenia questa przez kilka postaci. W szczególności, jeśli w czasie pisania przez nas posta ktoś dokona rezerwacji, to nasza kolejna rezerwacja nie powinna mieć miejsca przed wyczyszczeniem kolejki rezerwacji.
A to rozwiń, bo ja teraz pilnuje 3 wątków, to znaczy, że nie mogę pisać co drugą osobę? Tzn mój post 1 wątek. Ktoś mój post 2 wątek. Ktoś. powrót wątku 1?
16 godzin to dużo. Wcześnie powiedziane było, że rezerwujemy w momencie kiedy bierzemy się do pisania. Czyli na dwie cztery godziny bodajże. Chociaż po namyśle, jednak się zgodzę. Da to szansę osobom miej aktywnym.
Też myślałam, że za dużo, a teraz wychodzi, że rezerwuję dopiero jak jestem w połowie pisania, bo inaczej za cholerę się nie wyrabiam-.-
Satsuki

Korm
Post Reply