Zjazd Sylwestrowy 20/21/22 - Topic Dyskusyjno/Organizacyjny

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

Post Reply
USAGI

Re: Zjazd Sylwestrowy 20/21 - Topic Dyskusyjno/Organizacyjny

Post by USAGI »

Nowe rozporządzenia:

https://www.gov.pl/web/koronawirus/100- ... z-covid-19
Od 28.12 etap stabilizacji – zależnie od sytuacji epidemicznej możliwy stopniowy powrót do stref czerwonych, żółtych i zielonych

Wesela, komunie i konsolacje
Zakaz organizacji

Targi i wydarzenia
Wyłącznie w formie online

Hotele
Działalność zawieszona, z wyjątkiem gości przebywających w podróży służbowej, sportowców oraz medyków

Czyyyli trzeba się dowiedzieć czy podchodzi pod to agroturystyka i czy domek do którego jedziemy jest agro
czy hotelem. Teraz do agro można jechać, ale w sumie i tak nie można robić tam chyba party, więc jak
pojedziemy to każdy będzie siedział w swoim pokoju D: Takoż posiadając już teraz takie informacje jak dla mnie
możemy zacząć podejmować decyzję co z sylwestrem i zacząć oddawać zaliczkę dla Crowa którą jak rozumiem
dzielimy na te 17 osób wpisanych na listę.
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
KptKenji

Post by KptKenji »

Usa, dzięki za opublikowanie zarządzeń!

Jeśli faktycznie większosść grupy będzie na nie - to proponuję trzy opcje:

1) Zreimbursować Crowowi zaliczkę, tak jak sugeruje USA
2) Negocjować z właścicielem przeniesienie rezerwacji na inny termin - np Sylwester 2021
3) Zrobić nielegalny Sylwester - gdyby wpadli bagietnicy udawać, że się nie znamy

Najlepiej byłoby zebrać się na callu i niech kto się zgłosił na Sylwka niech się wypowie.
"You are trying to understand madness with logic. This is not unlike searching for darkness with a torch."
USAGI

Post by USAGI »

Jak dla mnie najlepsza opcją jest przeniesienie terminu na przyszły rok o ile właściciel się na to zgodzi... Jest też ryzyko, że do przyszłego roku zawinie się albo działalność i kasa przepadnie acz lepiej mieć nadzieję na za rok niż stracić ją teraz :D
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Chimeria

Post by Chimeria »

Chwila, moment, z tego co rozumiem to wszystko zależy od tego, w której strefie zląduje lokalizacja z domkiem, jeśli będzie w żółtej to działalność hoteli i turystyki nie jest ograniczona, więc trochę za szybko teraz na podejmowanie decyzji? W sytuacji, w której Polanica-Zdrój będzie w strefie żółtej (już nie szalejmy z zieloną), właściciel ma prawo przyjąć zaliczkę i nie przekładać nam rezerwacji, ponieważ może prowadzić działalność.

Wg mnie sytuacja jest taka, że wszystko okaże się... 28 grudnia.

Tu bardzo dobrze widać rozpiskę, że wszystko jest rozłożone w czasie i zależne od koloru strefy: https://www.skyscrapercity.com/cdn-cgi/ ... pg.761891/

Możemy z góry założyć, że przenosimy sylwestra na za rok, ale może poczekamy jeszcze chwilę, chociaż do połowy grudnia? Mi osobiście decyzja podejmowana w ostatniej chwili jest BARDZO nie na rękę, bo jeśli ma nie być sylwka, to zamierzam siedzieć na północy, a nie na śląsku, ale nadal tli się we mnie nadzieja, że uda nam się spotkać.
Noire

Post by Noire »

True, mysle ze w połowie grudnia powinnismy podjac decyzje.
Conquered, we conquer.
Czosnek

Post by Czosnek »

Z ciężkim sercem to piszę, ale nie mogę być na sylwestrze MW.

Za taki obrót spraw mogę podziękować temu po(żałowania god)nemu rządowi, który jest po brzegi wypchany (fekaliami), no żeż by go (w)uj jasny strzelił w tych niedo(koch)anych skur(cz)ysynów. Mógłbym nominować jeszcze wiele zmiennych i "ludzi" (tia, jestem rasistą i ty też) za taki obrót spraw... ale nie o to w tym chodzi.

IMO lepiej byłoby przenieść sylwester MW na przyszły rok, bo teraz za dużo w tym kombinatorstwa i ryzyka z powodu "ludzi". Dość powiedzieć, że okoliczne atrakcje mogą być pozamykane... Oczywiście, w razie takiej opcji, jeśli trzeba będzie zrzucić się za samą zaliczkę, to nie widzę dyskusji żadnej.

Plus tego wszystkiego jest taki, że będę mógł lokalnie głosić dobre słowo nt. MW i może za rok będzie lepiej (już boję się pisać "ciekawiej", bo ten rok jest wystarczająco CIEKAWY, rwał jego nać).
Crow

Post by Crow »

Wspomniana powyżej 'połowa grudnia' nadeszła i czas podjąć ostateczną decyzję w sprawie Sylwestra. Wcześniejsze nieformalne rozmowy, czy to na Facebooku, czy różnych voicecommach, sugerowały, żeby poczekać, czy sytuacja prawna w jakiś sposób się wyklaruje. W ciągu ostatnich tygodni jednak nowych doniesień brak i musimy podjąć decyzję z takim samym stanem wiedzy jak we wcześniejszych tygodniach.

Część osób zrezygnowała już wprost, pozostawiając nas z 15 dorosłymi uczestnikami Sylwestra. Z tego sześcioosobowa grupa impostorowa zgłasza skłonność do rezygnacji. Ze swojej strony (i w imieniu Sat) też jestem gotowy odpuścić w tym roku.

Z dość krótkim więc wyprzedzeniem czasowym, ale proszę o deklaracje w kwestii udziału w zjeździe Sylwestrowym. Dziś o 21ej będę na Google Meet'cie, porozmawiać z wszystkimi chętnymi: meet.google.com/rbh-bazq-owc

Jeśli w odpowiedzi na tego posta i/lub na wieczornym spotkaniu nie wypracujemy innej strategii, zadzwonię do Markowego Wzgórza odwołując rezerwację, z propozycją przeniesienia zaliczki na przyszły rok.
Rosomak

Post by Rosomak »

Ja rezygnuję z sylwester w tym roku. Przenieść na przyszły.
Chimeria

Post by Chimeria »

Z ciężkim sercem, ale nie ma tu co gdybać. Oficjalnie mówią, że nie zniosą restrykcji, a nawet je przedłużą do 17 stycznia, zaś tabelke, która dawała trochę nadziei można o kant dupy obić. Trzeba przenieść imprezę na przyszły rok. Przynajmniej mamy z głowy głosowanie na konwencję i dużo czasu na zrobienie kostiumów. ^_^
Xellas
Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna

Post by Xellas »

Niestety trzeba przełożyć myślę, że to jedyna rozsądna opcja.

Za to w przyszłym roku stroje muszą być już wypasione, mamy cały rok na przygotowanie :)
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Post Reply