Ale jest do nich klucz:D! Poświęciłem dobre 2 godziny by nikt mi przez ramię nie podglądnął tytułów:P besides, nawet nie mam skąd wziąć niezmienionych plików, gdyż WSZYSTKO przyszło z youtube'a. Dziś rano dorzuciłem brakujące 50 piosenek, jak również przebieg punktacji i program do zgadywania:) Have fun!Saovine wrote:Kurde, Bart, wrzuciłeś kawałki z eventu muzycznego na chomika - cool, ale czemu nie są stagowane T___T
Windu to zwykły bezczelny prowokator, co udowodnił eventem z kluczami :P Za to event z klockami lego był fajny.
Zjazd letni 2013 - dyskusje
Moderator: Chimeria
Re: Zjazd letni 2013 - dyskusje
http://statuemap.com/0j4zto
kto by pomyślał, że ten urokliwy pomnik w Miszkolcu postawił pan Kutas ;<
kto by pomyślał, że ten urokliwy pomnik w Miszkolcu postawił pan Kutas ;<
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
Może ktoś wrzucić skany ulotek informacyjnych które dostawaliśmy na wejściu do jaskiń?
Ja mam tylko jedną ulotkę - z pierwszej jaskini, drugą widziałam, ze miały niektóre tylko osoby.
Ma @ mogę wysłać w większej rozdzielczości :)

Ma @ mogę wysłać w większej rozdzielczości :)

- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Skoro już jesteśmy po, to muszę powiedzieć, że zjazd w tym roku był super. Chciałbym podziękować wszystkim, którzy byli obecni, a w szczególności:
Satsuki - za zaplanowanie bezproblemowego transportu na miejsce i z powrotem, z noclegiem i zwiedzaniem Budapesztu po drodze,
Bartowi i Ani - za challenging event muzyczny,
Windukindowi - za przywiezienie klocków LEGO i pokazanie nam, co robią ludzie na zarządzaniu,
Morganie - za event z Pictionary (mimo, że za pierwszym razem punktacja była imba),
Chi i Raflikowi - za nocki z brydżem,
Maczerowi i małej grupce wytrwałych ludzi - za wycieczkę w "góry" wokół Miszkolca,
Cyferowi - za wyjazd do Eger i oprowadzanie po Budapeszcie,
i last but not least Crowowi - za zaprowadzenie nas do niesamowitych jaskiń Aggtelek, ogólną organizację i niezmienną wytrwałość w motywowaniu ludzi do przybycia.
Mam nadzieję, że za rok zobaczymy się ponownie na XI zjeździe MW!
PS. Mam obie ulotki z jaskiń, ale nie mam pod ręką skanera.
Satsuki - za zaplanowanie bezproblemowego transportu na miejsce i z powrotem, z noclegiem i zwiedzaniem Budapesztu po drodze,
Bartowi i Ani - za challenging event muzyczny,
Windukindowi - za przywiezienie klocków LEGO i pokazanie nam, co robią ludzie na zarządzaniu,
Morganie - za event z Pictionary (mimo, że za pierwszym razem punktacja była imba),
Chi i Raflikowi - za nocki z brydżem,
Maczerowi i małej grupce wytrwałych ludzi - za wycieczkę w "góry" wokół Miszkolca,
Cyferowi - za wyjazd do Eger i oprowadzanie po Budapeszcie,
i last but not least Crowowi - za zaprowadzenie nas do niesamowitych jaskiń Aggtelek, ogólną organizację i niezmienną wytrwałość w motywowaniu ludzi do przybycia.
Mam nadzieję, że za rok zobaczymy się ponownie na XI zjeździe MW!
PS. Mam obie ulotki z jaskiń, ale nie mam pod ręką skanera.
Your favourite fearless hero.
Ja tam dziękuję wszystkim za mile spędzony czas i mam nadzieję, że za rok spotkamy się w szerszym gronie P:
Jak widać planszówek była umiarkowana ilość i tylko 2 osoby na nie marudziły, z czego jedna sama w planszówkę grała a druga w karciankę...
Zobaczymy czy przy nowym queście wzrośnie ruch na forum ;)
@Maz
Zrób zdjęcie telefonem ;P
Jak widać planszówek była umiarkowana ilość i tylko 2 osoby na nie marudziły, z czego jedna sama w planszówkę grała a druga w karciankę...
Zobaczymy czy przy nowym queście wzrośnie ruch na forum ;)
@Maz
Zrób zdjęcie telefonem ;P
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Jak pisałam wcześniej - wielkie brawa dla organizatorów, którzy poświęcili kupę czasu i odwalili kawał świetnej roboty, przygotowując cały zjazd.
Mam wrażenie, że odrobiliśmy chodzenia i zwiedzania za trzy ostatnie zjazdy, co wniosło powiew świeżości i przygody. Nikt nie robił dram, gdy party się rozdzielało, cieszę się że szanujemy różnice w swoich potrzebach. Sugerowałoby to powolne dorastanie naszej społeczności, choć dramy na eventach wskazywałyby stały poziom naszego wewnętrznego przedszkolaka. ;) Dało mi to motywację, by na następnym zjeździe raczej robić eventy, niż się kłócić z przekrzykującymi się ludźmi jako uczestnik.
A skoro jesteśmy przy eventach to wielkie gratulacje dla Mazoka, który jest przekoksem i był chyba jedyną osobą w grupie, która umiała rozpoznawać piosenki, do tego stopnia, że do samego końca była realna szansa na zwycięstwo!
Bardzo się cieszyłam z eventu Windu, jak zawsze kreatywność na wysokim poziomie!
Pictionary, Plato i brydż to WIN'y tego roku, a oszałamiająca ilość łazienek sprawiła, że czułam się jak na prawdziwych wakacjach!
See ya next time!
Mam wrażenie, że odrobiliśmy chodzenia i zwiedzania za trzy ostatnie zjazdy, co wniosło powiew świeżości i przygody. Nikt nie robił dram, gdy party się rozdzielało, cieszę się że szanujemy różnice w swoich potrzebach. Sugerowałoby to powolne dorastanie naszej społeczności, choć dramy na eventach wskazywałyby stały poziom naszego wewnętrznego przedszkolaka. ;) Dało mi to motywację, by na następnym zjeździe raczej robić eventy, niż się kłócić z przekrzykującymi się ludźmi jako uczestnik.
A skoro jesteśmy przy eventach to wielkie gratulacje dla Mazoka, który jest przekoksem i był chyba jedyną osobą w grupie, która umiała rozpoznawać piosenki, do tego stopnia, że do samego końca była realna szansa na zwycięstwo!
Bardzo się cieszyłam z eventu Windu, jak zawsze kreatywność na wysokim poziomie!
Pictionary, Plato i brydż to WIN'y tego roku, a oszałamiająca ilość łazienek sprawiła, że czułam się jak na prawdziwych wakacjach!
See ya next time!
Idę odsypiać zjazd więc będzie bardzo krótko*:
Best Zjazd Ever.
Wyjazd poza Polskę był świetnym pomysłem, wyjazd do Węgier - jeszcze lepszym. Pogoda dopisała jak nigdy a spotkanie ze "smutną rzeczywistością" (deszcz i zimno) po wylądowaniu w Warszawie było mentalnie bolesne. Mam nadzieję, że propozycja zjazdów za granicą będzie kontynuowana. Dla mnie to chyba jedne z najlepiej zainwestowanych pieniędzy w tym roku.
Parę słów dla uczestników:
@Crow: Awesome lokalizacja. Niby zadupie ale blisko do wielu super miejsc. Z jednej strony czułam się jak na zjeździe MW (ah, te dwuosobowe jednoosobowe łóżka i pakowanie ludzi gdzie się da) z drugiej miałam łazienkę do podziału z 3 innymi osobami. W dodatku łazienkę z prawdziwego zdarzenia, czystą, wykafelkowaną i z PRYSZNICEM. Wow ;D Codzienne poranne questy żeby z ekspresu do espresso zrobić kilka kubków kawy - priceless. Wspólne śniadania - love it (na sylwestra nie mają szansy powodzenia ale mam nadzieję, że zagoszczą na kolejnych zjazdach wakacyjnych). Wyjazd do Aggtelek uważam za jedną z lepszych atrakcji tego wyjazdu.
@Mazoku: Świetnie zorganizowane zwiedzanie Miszkolca i Giant Wodospadu na szczycie góry. Wykonałeś kawał dobrej roboty, party nie gubiło się wsiadając w random autobusy (pozdrawiamy linie 7E). Najbardziej podobała mi się wycieczka kolejką wąskotorową (szkoda, ze nie trwała obiecanych dwóch godzin :D) ale pewnie dlatego, że reszta atrakcji wymagała ode mnie chodzenia wzwyż :)
@Cyfer: Dziękuję za pomoc przy ogarnianiu Budapesztu, dzięki Twojej pomocy na pewno gubiliśmy się zdecydowanie mniej :) Szkoda, że wypad do Eger nie udał się tak dobrze jak miałam nadzieję, ale zrzucam winę na deszcz i kiepską pogodę. Dobrze zapamiętam jak to jest robić poranną kawę z prawdziwym WĘŻEM, jeść kolację z WĘŻEM, pić z WĘŻEM i robic PORANNE KARDIO. Także z WĘŻEM! Radom górą~!
@Morgana: Za winowe party, pictionary (gdy karty przestały dochodzić randomowo, nie miałam już nawet na co hejtować) i termy, które rzeczywiście były gorące ;D
@Maczer: nie podziekuję Ci za organizacje Gór Bukowych więc dzięki za pożyczanie ładowarki i podzielenie się poduszką ;*
@Sao: za zupkę owocową. Była tak zajebista jak w Twoich pieśniach pochwalnych :)
@Chi i Raflik: za bycie super współlokatorami <3 Oraz before i after party, dalej twierdze, że powinniście dorobić mi klucz do domu ;p (Ale nie każcie mi dziękować za parówki :D) Po chwili zastanowienia muszę także dodać podziękowanie za mnóstwo cierpliwości przy uczeniu mnie gry w brydża. Zawsze chciałam się go nauczyć a wy byliście super nauczycielami.
@Bart: Świetny Event Coverowy. Jestem z siebie dumna bo nawet wiedziałam parę odpowiedzi!
@Windu: Psia Liga może i nie jest zbyt fajna ale klockowy event był awesome!
@Usa: Dziękuję za laptopa <333333333 O to, że nie wrzucam fotek zjazdowych, pretensje do tej Pani :D Dzięki Twojemu towarzystwu nie zgubiłam się nigdzie w grotach ^^.
@Mat: Zawsze można było liczyć na naszego Multiworldowego Berserkera ;D
@Ch4os: To wino było na prawdę pyszne :)
@Ren: Za podzielenie się pyszną bułką ;D Oraz podanie nadziewanej papryki!
@Ania: Do końca będę mówić, że pojechałaś na zjazd głównie dzięki mnie ;D Myślę, że już nigdy nie zapomnę nazwiska Boba Dylana!
@Gosia i Gabriel: Super, że się wam podobało, czekamy na posty fabularne!
Powyżej to taki wstępny komentarz, postaram się jeszcze coś później dopisać.
Na samym końcu chciałabym podziękować wszystkim, którzy pomogli mi przy mini evencie kubkowym:
Chimerii za wspaniałe logo CA i dobre rady przy samym układzie kubka,
Cyferowi za logo Zgromadzenia i także nieocenioną pomoc przy układzie,
Maczerowi za logo Psiej Ligi, chociaż była to droga przez męki,
Roemu za logo Triumwiratu. Co prawda to Wielka Wagina ale za to załatwiał ją z samego Paryża!
Arii za logo Agendy. To najzajebistrze logo ever. Jedyne, o które nie musiałam się upraszać bo zrobiono je wieki temu. Drogie organizacje, bierzcie przykład z Agendy :D
Seyowi i Usie za logo ZC (dalej mam WTFa)
Tsunekiemu za fajne logo Multiworldu (nie musiałam robić go od zera ._.)
oraz Crowowi, bez którego ten event nie miałby miejsca. Pamiętajcie, że Crow co roku z własnych funduszy organizuje zjazdowe upominki a w tym roku przeszedł samego siebie. Jesteś najlepszy.
ps. Kubki są zajebiste i myślę, że zdecydowanie za mało miały group fotek :D
Ja i moje Satło pozdrawiamy
* fck, co to za wall of text D:
Best Zjazd Ever.
Wyjazd poza Polskę był świetnym pomysłem, wyjazd do Węgier - jeszcze lepszym. Pogoda dopisała jak nigdy a spotkanie ze "smutną rzeczywistością" (deszcz i zimno) po wylądowaniu w Warszawie było mentalnie bolesne. Mam nadzieję, że propozycja zjazdów za granicą będzie kontynuowana. Dla mnie to chyba jedne z najlepiej zainwestowanych pieniędzy w tym roku.
Parę słów dla uczestników:
@Crow: Awesome lokalizacja. Niby zadupie ale blisko do wielu super miejsc. Z jednej strony czułam się jak na zjeździe MW (ah, te dwuosobowe jednoosobowe łóżka i pakowanie ludzi gdzie się da) z drugiej miałam łazienkę do podziału z 3 innymi osobami. W dodatku łazienkę z prawdziwego zdarzenia, czystą, wykafelkowaną i z PRYSZNICEM. Wow ;D Codzienne poranne questy żeby z ekspresu do espresso zrobić kilka kubków kawy - priceless. Wspólne śniadania - love it (na sylwestra nie mają szansy powodzenia ale mam nadzieję, że zagoszczą na kolejnych zjazdach wakacyjnych). Wyjazd do Aggtelek uważam za jedną z lepszych atrakcji tego wyjazdu.
@Mazoku: Świetnie zorganizowane zwiedzanie Miszkolca i Giant Wodospadu na szczycie góry. Wykonałeś kawał dobrej roboty, party nie gubiło się wsiadając w random autobusy (pozdrawiamy linie 7E). Najbardziej podobała mi się wycieczka kolejką wąskotorową (szkoda, ze nie trwała obiecanych dwóch godzin :D) ale pewnie dlatego, że reszta atrakcji wymagała ode mnie chodzenia wzwyż :)
@Cyfer: Dziękuję za pomoc przy ogarnianiu Budapesztu, dzięki Twojej pomocy na pewno gubiliśmy się zdecydowanie mniej :) Szkoda, że wypad do Eger nie udał się tak dobrze jak miałam nadzieję, ale zrzucam winę na deszcz i kiepską pogodę. Dobrze zapamiętam jak to jest robić poranną kawę z prawdziwym WĘŻEM, jeść kolację z WĘŻEM, pić z WĘŻEM i robic PORANNE KARDIO. Także z WĘŻEM! Radom górą~!
@Morgana: Za winowe party, pictionary (gdy karty przestały dochodzić randomowo, nie miałam już nawet na co hejtować) i termy, które rzeczywiście były gorące ;D
@Maczer: nie podziekuję Ci za organizacje Gór Bukowych więc dzięki za pożyczanie ładowarki i podzielenie się poduszką ;*
@Sao: za zupkę owocową. Była tak zajebista jak w Twoich pieśniach pochwalnych :)
@Chi i Raflik: za bycie super współlokatorami <3 Oraz before i after party, dalej twierdze, że powinniście dorobić mi klucz do domu ;p (Ale nie każcie mi dziękować za parówki :D) Po chwili zastanowienia muszę także dodać podziękowanie za mnóstwo cierpliwości przy uczeniu mnie gry w brydża. Zawsze chciałam się go nauczyć a wy byliście super nauczycielami.
@Bart: Świetny Event Coverowy. Jestem z siebie dumna bo nawet wiedziałam parę odpowiedzi!
@Windu: Psia Liga może i nie jest zbyt fajna ale klockowy event był awesome!
@Usa: Dziękuję za laptopa <333333333 O to, że nie wrzucam fotek zjazdowych, pretensje do tej Pani :D Dzięki Twojemu towarzystwu nie zgubiłam się nigdzie w grotach ^^.
@Mat: Zawsze można było liczyć na naszego Multiworldowego Berserkera ;D
@Ch4os: To wino było na prawdę pyszne :)
@Ren: Za podzielenie się pyszną bułką ;D Oraz podanie nadziewanej papryki!
@Ania: Do końca będę mówić, że pojechałaś na zjazd głównie dzięki mnie ;D Myślę, że już nigdy nie zapomnę nazwiska Boba Dylana!
@Gosia i Gabriel: Super, że się wam podobało, czekamy na posty fabularne!
Powyżej to taki wstępny komentarz, postaram się jeszcze coś później dopisać.
Na samym końcu chciałabym podziękować wszystkim, którzy pomogli mi przy mini evencie kubkowym:
Chimerii za wspaniałe logo CA i dobre rady przy samym układzie kubka,
Cyferowi za logo Zgromadzenia i także nieocenioną pomoc przy układzie,
Maczerowi za logo Psiej Ligi, chociaż była to droga przez męki,
Roemu za logo Triumwiratu. Co prawda to Wielka Wagina ale za to załatwiał ją z samego Paryża!
Arii za logo Agendy. To najzajebistrze logo ever. Jedyne, o które nie musiałam się upraszać bo zrobiono je wieki temu. Drogie organizacje, bierzcie przykład z Agendy :D
Seyowi i Usie za logo ZC (dalej mam WTFa)
Tsunekiemu za fajne logo Multiworldu (nie musiałam robić go od zera ._.)
oraz Crowowi, bez którego ten event nie miałby miejsca. Pamiętajcie, że Crow co roku z własnych funduszy organizuje zjazdowe upominki a w tym roku przeszedł samego siebie. Jesteś najlepszy.
ps. Kubki są zajebiste i myślę, że zdecydowanie za mało miały group fotek :D
Ja i moje Satło pozdrawiamy
* fck, co to za wall of text D:
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
A właśnie. Orientuje się ktoś od kogo się zaczęło OREO? @@ Bo ja kojarzę tylko, że od łóżka Mazoka, lol.
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.