Zjazd letni 2015 - stacjonarka
Moderator: Chimeria
Re: Zjazd letni 2015 - stacjonarka
Pytanie: Gdzie jedziemy w te "góry"?
@Mat, pierwszy post tego topiku.USAGI wrote:Park Krajobrazowy Orlich Gniazd, nocleg w okolicy - Żarki, Żarki-Letnisko, albo Myszków.
Termin: 24-30.08 albo 31.08-06.09.
"Szlak jest jedną z najciekawszych atrakcji Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Znajduje się na terenie Parku Krajobrazowego Orlich Gniazd, położonego na ponad 60 ha wyżyny, będącego zarazem jej największym parkiem krajobrazowym.""Orle Gniazda to ruiny zamków, warowni i strażnic położone na wysokich do 30 m skałach. Wyjątkową atrakcją Jury Krakowsko-Częstochowskiej są średniowieczne zamczyska, które z powodu usytuowania na skalnych, trudno dostępnych wniesieniach, otrzymały nazwę Orlich Gniazd. Większość z nich to obiekty powstałe w czasach Kazimierza Wielkiego dla obrony ówczesnej, przebiegającej niedaleko granicy Królestwa Polskiego. Większość z nich znajduje się obecnie w ruinie. Na obszarze parku leży jedna z największych w Europie warowni, zamek Ogrodzieniec w Podzamczu. Inne, najbardziej znane obiekty Szlaku Orlich Gniazd, to twierdze w Mirowie, Bobolicach, Morsku i Smoleniu. Listę tutejszych zabytków uzupełniają ponadto mniejsze fortyfikacje, pałace, a także interesujące obiekty sakralne, wśród których wyróżniają się warowne klasztory oraz kościółki."
Ktoś chętny na hasanie po lasach, zwiedzanie ruin zamków i temu podobnych : )?
Conquered, we conquer.
Wiem. Tylko potem zaczęła się dyskusja, że za dużo łażenia itp. Więc chcę się upewnić czy dalej jest to aktualne.Noire wrote:@Mat, pierwszy post tego topiku.USAGI wrote:Park Krajobrazowy Orlich Gniazd, nocleg w okolicy - Żarki, Żarki-Letnisko, albo Myszków.
Termin: 24-30.08 albo 31.08-06.09.
"Szlak jest jedną z najciekawszych atrakcji Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Znajduje się na terenie Parku Krajobrazowego Orlich Gniazd, położonego na ponad 60 ha wyżyny, będącego zarazem jej największym parkiem krajobrazowym.""Orle Gniazda to ruiny zamków, warowni i strażnic położone na wysokich do 30 m skałach. Wyjątkową atrakcją Jury Krakowsko-Częstochowskiej są średniowieczne zamczyska, które z powodu usytuowania na skalnych, trudno dostępnych wniesieniach, otrzymały nazwę Orlich Gniazd. Większość z nich to obiekty powstałe w czasach Kazimierza Wielkiego dla obrony ówczesnej, przebiegającej niedaleko granicy Królestwa Polskiego. Większość z nich znajduje się obecnie w ruinie. Na obszarze parku leży jedna z największych w Europie warowni, zamek Ogrodzieniec w Podzamczu. Inne, najbardziej znane obiekty Szlaku Orlich Gniazd, to twierdze w Mirowie, Bobolicach, Morsku i Smoleniu. Listę tutejszych zabytków uzupełniają ponadto mniejsze fortyfikacje, pałace, a także interesujące obiekty sakralne, wśród których wyróżniają się warowne klasztory oraz kościółki."
Ktoś chętny na hasanie po lasach, zwiedzanie ruin zamków i temu podobnych : )?
Zaklepałem urlop w terminie 31.VIII - 4.IX.
Noire prawdę Ci powie : )Noire wrote:@Mat, pierwszy post tego topiku.
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Uprzejmie proszę o dopisanie Rena i mnie do listy w góry od 1.09. Deklarowałam nas w drugim poście.USAGI wrote:Szanowna Komisjo, Wysoka Izbo.
Sprawa wygląda następująco:
Przy czym, ne są to jeszcze wszystkie osoby, gdyż będę jeszcze niektóre osoby ścigać o deklarację : )
Acz myślę, że osoby oznaczone obecnie na liście na zielono są główną ekipą zjazdu.
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
Uso twój wykresik jest zafałszowany. Twoje pytanie brzmiało na ircu gdzie wolałbym jechać na zjazd a nie czy jadę na zjazd. Na zjazd się raczej nie wybiorę. Mam teraz zamieszanie w pracy :)Crow wrote:D... Distant? Na zjeździe MW ???
Nothing is impossible
Teraz się wykręcasz Niebieski : P Szkoda, next time Cię dorwę : )
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
To jedźmy do Distanta, dzięki temu będzie na zjeździe ;) ;P
"Chłop kopiący ziemniaki, to proza realistyczna; chłop kopiący pomarańcze to fantastyka (lub schizofrenia); ziemniaki kopiące chłopa to Sci-Fi"
R. Kot
R. Kot
Takoż zjazd stacjonarny 2015 WM! :D
Termin:
31.08.2015 - 06.09.2015 - pierwszy tydzień września/6 nocy.
Miejsce:
Pokoje Gościnne "U Grażynki"
ul. Szkolna 5
42-311 Żarki-Letnisko
woj. śląskie
Pod Częstochową, koło Myszkowa.
Jura Krakowsko - Częstochowska.

Opłaty:
20zł za noc od osoby - cena nie jest uzależniona ani od ilości osób, ani od ilości noclegów.
Dzięki czemu ne będzie wiecznego problemu z podziałem poprzecznym przez ilość osób i
pierwiastkowaniem z ilości noclegów, żeby każdy zapłacił właściwy ułamek całości. Takoż osoby,
które będą od poniedziałku do niedzieli płacą po prostu za 6 noclegów, czyli 120zł, a osoby
przybywające od piątku do niedzieli za 2 noclegi, czyli 40zł :) Dla Benka załatwię jakieś specjalne rabaty :P
Nocleg:
Na chwilę obecną wynajęty mamy domek 4 osobowy + pokój 4 osobowy. Nie każdy jeszcze się potwierdził,
czy jedzie skoro morze odpadło. Na dniach będę jeszcze męczyć ludzi, który się ne zadeklarowali konkretnie.
Jednocześnie na pewno na sam weekend będziemy do tego brać jeszcze 1 lub 2 pokoje 3 osobowe, gdyż
dojadą do nas oddziały Warszawskie i (mam nadzieję) Częstochowskie :)
W domku oraz pokoju jest kuchnia z wyposażeniem, łazienka oraz w pokoju internet WiFi. Miejsce na grilla i ognisko/parking.
Dojazd:
Z każdej strony PL dojazd PKP, dworzec jest niedaleko, wiec spokojnie będzie można dojść z budka. Acz
zapewne 95% uczestników przyjedzie samochodami P:
Eventy
Jak widać po mapie, niedaleko mamy również wodę, takoż i lasy + pagórki - dla każdego coś miłego : )
Będzie co robić, na dniach ogarnę wycieczkę szlakiem orlich gniazd.
Ktoś chętny na przygotowanie jakichś eventów? Ze swojej strony na pewno ogarnę wycieczkę, oraz mam
już prawie skończony jeden event i jak dam radę jeden konkurs (:
PPL:
Na dniach wrzucę również już konkretną listę osób, które jadą i kiedy.
Termin:
31.08.2015 - 06.09.2015 - pierwszy tydzień września/6 nocy.
Miejsce:
Pokoje Gościnne "U Grażynki"
ul. Szkolna 5
42-311 Żarki-Letnisko
woj. śląskie
Pod Częstochową, koło Myszkowa.
Jura Krakowsko - Częstochowska.

Opłaty:
20zł za noc od osoby - cena nie jest uzależniona ani od ilości osób, ani od ilości noclegów.
Dzięki czemu ne będzie wiecznego problemu z podziałem poprzecznym przez ilość osób i
pierwiastkowaniem z ilości noclegów, żeby każdy zapłacił właściwy ułamek całości. Takoż osoby,
które będą od poniedziałku do niedzieli płacą po prostu za 6 noclegów, czyli 120zł, a osoby
przybywające od piątku do niedzieli za 2 noclegi, czyli 40zł :) Dla Benka załatwię jakieś specjalne rabaty :P
Nocleg:
Na chwilę obecną wynajęty mamy domek 4 osobowy + pokój 4 osobowy. Nie każdy jeszcze się potwierdził,
czy jedzie skoro morze odpadło. Na dniach będę jeszcze męczyć ludzi, który się ne zadeklarowali konkretnie.
Jednocześnie na pewno na sam weekend będziemy do tego brać jeszcze 1 lub 2 pokoje 3 osobowe, gdyż
dojadą do nas oddziały Warszawskie i (mam nadzieję) Częstochowskie :)
W domku oraz pokoju jest kuchnia z wyposażeniem, łazienka oraz w pokoju internet WiFi. Miejsce na grilla i ognisko/parking.
Dojazd:
Z każdej strony PL dojazd PKP, dworzec jest niedaleko, wiec spokojnie będzie można dojść z budka. Acz
zapewne 95% uczestników przyjedzie samochodami P:
Eventy
Jak widać po mapie, niedaleko mamy również wodę, takoż i lasy + pagórki - dla każdego coś miłego : )
Będzie co robić, na dniach ogarnę wycieczkę szlakiem orlich gniazd.
Ktoś chętny na przygotowanie jakichś eventów? Ze swojej strony na pewno ogarnę wycieczkę, oraz mam
już prawie skończony jeden event i jak dam radę jeden konkurs (:
PPL:
Na dniach wrzucę również już konkretną listę osób, które jadą i kiedy.
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.