Sylwester MW y2k14
Moderator: Chimeria
Re: Sylwester MW y2k14
Post Sao zainspirował mnie do pewnej myśli, którą proponuję do ankiety:
"Gender-Swap"
czyli faceci przebierają się za babki, a babki za facetów.
Konwencja ta generuje zarówno dużo śmiesznych i bekowych strojów (lol, facet w spódniczce i pełnym make-upie) jak i ukłon w stronę osób mniej zainteresowanych przebiernkami (aktualny Dress-Code jest na tyle luźny że kobiety bez problemów ganiają w Jeansach i T-shircie, ba... częściej zobaczysz kobietę ubraną jak facet (spodnie + bluza) niż jak kobietę).
Minusem pomysłu jest to że panie mają nieco trudniejsze zadanie (facet wskoczy w sukienkę i jest baba, kobieta w spodnie i bluzę i... dalej jest babą), ale ogólnie uważam go jako ciekawy i do rozważenia.
"Gender-Swap"
czyli faceci przebierają się za babki, a babki za facetów.
Konwencja ta generuje zarówno dużo śmiesznych i bekowych strojów (lol, facet w spódniczce i pełnym make-upie) jak i ukłon w stronę osób mniej zainteresowanych przebiernkami (aktualny Dress-Code jest na tyle luźny że kobiety bez problemów ganiają w Jeansach i T-shircie, ba... częściej zobaczysz kobietę ubraną jak facet (spodnie + bluza) niż jak kobietę).
Minusem pomysłu jest to że panie mają nieco trudniejsze zadanie (facet wskoczy w sukienkę i jest baba, kobieta w spodnie i bluzę i... dalej jest babą), ale ogólnie uważam go jako ciekawy i do rozważenia.
Spoko Sao, też rozważałam opcję 'bez przebieranek', bo tematy w tym roku trochę nie dopisały. :P Aczkolwiek nie poddawajmy się, to jedyna rzecz dzięki której odróżniamy od siebie te zjazdy! Nie możemy tego stracić! :P
@Crow - ja z kolei uważam, że zawężenie tematyki daje czasem lepsze efekty. Zwłaszcza, że rzucając hasłami, nagle okazuje się, że większość już była, bo nie zaproponujemy kreskówek z CN, Hanny-Barbery czy oldschoola. Anyway przynajmniej jakoś to zbalansujmy. Wulkany, Rekiny i Federacja Rosyjska jest dla mnie tematem... na tyle abstrakcyjnym, że czuję faila w powietrzu. Niezbyt to inspirujące, a na dodatek wyłącza gros osób z zabawy, bo w mema się nie bawiły.
Ja chętnie widziałabym tematy, w których można się poinspirować wizualnie, no i oczywiście jeśli może być efekt wow, jak w hasłach typu "Tim Burton", "Marvel" itp.
@Crow - ja z kolei uważam, że zawężenie tematyki daje czasem lepsze efekty. Zwłaszcza, że rzucając hasłami, nagle okazuje się, że większość już była, bo nie zaproponujemy kreskówek z CN, Hanny-Barbery czy oldschoola. Anyway przynajmniej jakoś to zbalansujmy. Wulkany, Rekiny i Federacja Rosyjska jest dla mnie tematem... na tyle abstrakcyjnym, że czuję faila w powietrzu. Niezbyt to inspirujące, a na dodatek wyłącza gros osób z zabawy, bo w mema się nie bawiły.
Ja chętnie widziałabym tematy, w których można się poinspirować wizualnie, no i oczywiście jeśli może być efekt wow, jak w hasłach typu "Tim Burton", "Marvel" itp.
Ankieta up, ale dodam jeszcze, że zgadzam się, iż za szeroka konwencja też jest nieciekawa. Pisząc 'anime' miałem na myśli te anime już zawężone, np. do lat 90.
W obronie pomysłu na wulkany, rekiny i Federację Rosyjską - to, że nie wszyscy współuczestniczyli w ciągłych rozmowach o tej trójce nie zmienia faktu, że temat daje bardzo duże pole do popisu. Każdą z trzech kategorii można potraktować dość swobodnie. Zwolennicy przebrań fantastycznych mają sporo różnych magma-manów, Ci którzy wolą przebrania historyczne znajdą bardzo wiele inspiracji w dziejach naszych wschodnich sąsiadów. Filmowi mają plejadę bohaterów wyższych lub niższych lotów filmów z rekinami. Jako dodatkowy bonus - to niepowtarzalna konwencja. Każdy choć raz w życiu był na, lub chociaż słyszał o sylwestrze z bogami, postaciami fantastycznymi, czy mangowymi Cosplayami. Do końca życia nie spotkamy już nikogo innego, kto byłby na sylwestrze w konwencji rekinów, wulkanów i Federacji Rosyjskiej.
W obronie pomysłu na wulkany, rekiny i Federację Rosyjską - to, że nie wszyscy współuczestniczyli w ciągłych rozmowach o tej trójce nie zmienia faktu, że temat daje bardzo duże pole do popisu. Każdą z trzech kategorii można potraktować dość swobodnie. Zwolennicy przebrań fantastycznych mają sporo różnych magma-manów, Ci którzy wolą przebrania historyczne znajdą bardzo wiele inspiracji w dziejach naszych wschodnich sąsiadów. Filmowi mają plejadę bohaterów wyższych lub niższych lotów filmów z rekinami. Jako dodatkowy bonus - to niepowtarzalna konwencja. Każdy choć raz w życiu był na, lub chociaż słyszał o sylwestrze z bogami, postaciami fantastycznymi, czy mangowymi Cosplayami. Do końca życia nie spotkamy już nikogo innego, kto byłby na sylwestrze w konwencji rekinów, wulkanów i Federacji Rosyjskiej.
Argumentacja Crowa bardzo mi sie spodobała!
- Cześć, gdzie byłeś na sylwestrze?
- Tam gdzie zwykle, Kania Polska wciąż niezmienna
- Uh huh, nie nudzi wam się tam? Ale zaraz, ostatnio mieliście przebieranego sylwestra, w tym roku tez?
- Tak! W konwencji REKINOW, WULKANOW I FEDERACJI ROSYJSKIEJ!
- ?? @.@
I wtedy mozna opowiedzieć całe story tej tematyki a nastepnie zaprosic randoma na kolejny zjazd!
- Cześć, gdzie byłeś na sylwestrze?
- Tam gdzie zwykle, Kania Polska wciąż niezmienna
- Uh huh, nie nudzi wam się tam? Ale zaraz, ostatnio mieliście przebieranego sylwestra, w tym roku tez?
- Tak! W konwencji REKINOW, WULKANOW I FEDERACJI ROSYJSKIEJ!
- ?? @.@
I wtedy mozna opowiedzieć całe story tej tematyki a nastepnie zaprosic randoma na kolejny zjazd!
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Nie zgadzam się, po latach '90 pojawiło się dużo fajnych anime (Death Note, Code Geass, Soul Eater, Madoka, NHK, Gintama, Sword Art Online, Animatrix, Saiyuki, Durarara, Sayonara Zetsubou Sensei, Redline, Appleseed, Fate/Stay Night, Bakemonogatari, Kill la Kill, Black Lagoon, Chobits, Claymore, Darkerk Than Black, Disaperance of Haruhi Suzumiya, Dogs, JOJO'S BIZZARE ADVENTURE, Zero no Tsukaima, FLCL, Full Metal Alchemist, Macross Frontier (i inne Macrossy), Gungrave, Samurai Champloo, Gurren Lagann.. moge bez końca :D )Crow wrote:Ankieta up, ale dodam jeszcze, że zgadzam się, iż za szeroka konwencja też jest nieciekawa. Pisząc 'anime' miałem na myśli te anime już zawężone, np. do lat 90.
To ograniczenie jest nieco sztuczne i obcina nam sporo innych, ciekawych tytułów. Nie widzę sensu wprowadzania go, tak jak nie było zazwyczaj tego typu regulacji przy innych konwencjach -zwłaszcza, że wizualnie też to nic nie zmieni, bo anime pokrywa wszystkie gatunki. Zawężanie miałoby więcej sensu, gdyby dotyczyło tylko jednego typu anime (np fantasy, science fiction). Ponadto jak już odbywa się jedna konwencja, to zazwyczaj nie wróci się do niej przez x-lat i wątpie byśmy kiedyś ekstra organizowali konwencje dla 'Anime po latach '90) :D
Ale to tylko dygresja, bo moim pierwszym typem są bogowie :D
Conquered, we conquer.
Chcialam tylko powiedziec, ze ja juz wiem, ze bede chodzic odziana w czerwien i powtarzac Wam, ze 'de najt is dark end ful of ERRORS', przyswiecajac zapalniczka...
Zaklepuje Chlora, tzn R'hllora :P
Zaklepuje Chlora, tzn R'hllora :P
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
Zieffff... nowe głosowanie było... bogowie wygrali... ziefff
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
Czy ktoś z Trójmiasta jedzie na sylwester samochodem i mogę się z nim zabrać (tam i z powrotem)?
Ja planuję wybrać się autem. Przyda mi się ktoś, kto zna drogę :D
Your favourite fearless hero.
Niestety drogi nie znam. Zawsze ją przesypiam. Ale zabrać się dalej z Tobą mogę? :DMazoku wrote:Ja planuję wybrać się autem. Przyda mi się ktoś, kto zna drogę :D