Nie wiem skąd Ci się wzięło to wnioskowanie Sat, ale myślę, że czytanie ze zrozumieniem by się przydało podexpić :P Oczywiście, że chodziło mi o poprzednie trzy spływy. Po trzecim razie można powtarzającą się czynność spokojnie nazwać tradycją.Satsuki wrote:To słodkie, że tak mówisz Taii. Były już trzy spływy i wszystkie regularnie robimy co dwa-trzy lata a Ty wychodzisz z założenia, że tradycją stało się to dlatego, że zacząłeś z nami jeździć <3Taii wrote:Może trzymajmy się spływu (+ stacjonarka)? Jako, że był by to już kolejny spływ, przerodziło by się to w tradycję :)
Zjazd Letni 2014
Moderator: Chimeria
Re: Zjazd Letni 2014
"Chłop kopiący ziemniaki, to proza realistyczna; chłop kopiący pomarańcze to fantastyka (lub schizofrenia); ziemniaki kopiące chłopa to Sci-Fi"
R. Kot
R. Kot
No właśnie w tym problem, ze my to nazywamy tradycja juz od jakiegos czasu...........
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Od jakiegoś - w sensie od drugiego? :D
Ja jestem za spływem całym sercem. Za zagranicą trochę mniej niestety, choć nie powiem: wizja nas na Krecie brzmi pociągająco.
Ja jestem za spływem całym sercem. Za zagranicą trochę mniej niestety, choć nie powiem: wizja nas na Krecie brzmi pociągająco.
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
Maczer wrote: choć nie powiem: wizja nas na Krecie brzmi pociągająco.

Couldn't... resist...
Dla nas najlepszym terminem na zjazd jest tradycyjny przełom sierpnia i września lub w ogóle sierpień. Co do opcji, to jesteśmy za wypadem zagranicznym, choć może być to dość karkołomne w świetle wydatków ślubnych...w związku z tym stacjonarka w malowniczym miejscu, gdzie będą jakieś potoki, coś do zwiedzania i trochę szlaków również będzie nam odpowiadała, jeśli na to padnie. Pierwszy głos idzie jednak na tę całą grecjo-chorwacjo-włoską burzę mózgów.
Ja tak się składa, że mam tego urlopu w *uj, bo prawie 6 tygodni, czego nawet nie jestem w stanie zużyć w ciągu roku (no chyba że na chorowanie :P), więc to nie stanowi dla mnie problemu raczej, czy zjazd będzie dłuższy czy krótszy. Zdecydowanie gorzej jest z REnem, bo ma trochę inne warunki. Dlatego też 10 dni z jego perspektywy jest dla nas bardziej realne.
PS. robienie wypadu leśnego w majówkę było by dobrym pomysłem, gdyby nie to, że wtedy Ada i Norrd mają swoje święto i z tego względu lipa, chłopaki. Pomyślcie lepiej nad terminem w okolicy Bożego Ciała. BC wypada w czwartek, więc jest szansa na 4-dniowy wyjazd przy odpowiednim pożonglowaniu urlopem.
Ja tak się składa, że mam tego urlopu w *uj, bo prawie 6 tygodni, czego nawet nie jestem w stanie zużyć w ciągu roku (no chyba że na chorowanie :P), więc to nie stanowi dla mnie problemu raczej, czy zjazd będzie dłuższy czy krótszy. Zdecydowanie gorzej jest z REnem, bo ma trochę inne warunki. Dlatego też 10 dni z jego perspektywy jest dla nas bardziej realne.
PS. robienie wypadu leśnego w majówkę było by dobrym pomysłem, gdyby nie to, że wtedy Ada i Norrd mają swoje święto i z tego względu lipa, chłopaki. Pomyślcie lepiej nad terminem w okolicy Bożego Ciała. BC wypada w czwartek, więc jest szansa na 4-dniowy wyjazd przy odpowiednim pożonglowaniu urlopem.
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
OMG, od dwóch miesięcy się tak ne uśmiałam :DChimeria wrote:Maczer wrote: choć nie powiem: wizja nas na Krecie brzmi pociągająco.
Couldn't... resist...
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Odpowiadając na propozycje zjazdów z 1. posta:
1) i 2) Jeśli padnie na spływ lub chodzenie po górach - Norrdec i ja piszemy się tylko na część stacjonarną.
3) TAK TAK TAK! Podróż poślubna z MW - czyż to nie brzmi świetnie? :P A tak na serio: opcja Grecji wydaje nam się najrozsądniejsza. Chorwację i Włochy też chętnie byśmy zwiedzili, ale na nasze obecne budżety może tam być na razie za drogo. Poza tym: Rzym w 1 dzień? Seriously?
4) Patrz: punkt 1) i 2)
5) i 6) Very no. Siedzenie w domku i planszówki obstawiamy w zjazdy sylwestrowe. Raz w roku naprawdę wystarczy.
Również jesteśmy za opcją wyjazdu 9-10 dniowego. Jeśli do Grecji, to proponuję wrzesień (temperatury robią się znośne, no i powoli turyści zaczynają wracać do domów). Początek października też jest w Grecji bardzo przyjemny (ok. 25 stopni). Jeśli Polska, to lipiec-sierpień ze względu na większe prawdopodobieństwo cieplejszej pogody.
1) i 2) Jeśli padnie na spływ lub chodzenie po górach - Norrdec i ja piszemy się tylko na część stacjonarną.
3) TAK TAK TAK! Podróż poślubna z MW - czyż to nie brzmi świetnie? :P A tak na serio: opcja Grecji wydaje nam się najrozsądniejsza. Chorwację i Włochy też chętnie byśmy zwiedzili, ale na nasze obecne budżety może tam być na razie za drogo. Poza tym: Rzym w 1 dzień? Seriously?
4) Patrz: punkt 1) i 2)
5) i 6) Very no. Siedzenie w domku i planszówki obstawiamy w zjazdy sylwestrowe. Raz w roku naprawdę wystarczy.
Również jesteśmy za opcją wyjazdu 9-10 dniowego. Jeśli do Grecji, to proponuję wrzesień (temperatury robią się znośne, no i powoli turyści zaczynają wracać do domów). Początek października też jest w Grecji bardzo przyjemny (ok. 25 stopni). Jeśli Polska, to lipiec-sierpień ze względu na większe prawdopodobieństwo cieplejszej pogody.
A girl has no name. No nickname.
Bogini ziaren i wypieków.
Bogini ziaren i wypieków.
Plx plx nie październik. Kilka (bez)mozgow jeszcze ciagle studiuje ;<
O nie nie nie nie nie nie nie nieAdA wrote:O
Również jesteśmy za opcją wyjazdu 9-10 dniowego. Jeśli do Grecji, to proponuję wrzesień (temperatury robią się znośne, no i powoli turyści zaczynają wracać do domów). Początek października też jest w Grecji bardzo przyjemny (ok. 25 stopni).
Nie po to wsiadam do samolotu/auta i jade tak dalego, żeby mieć znośną polską temperature. Początek września może być ale potem jest ryzyko chłodniejszych dni i wiatrów, chciałabym sie jednak wygrzać.
zgadzam sie tu z Aria. przelom sierpnia i września to chyba raczej najpózniejszych mozliwy termin