Zjazd letni 2013 - dyskusje
Moderator: Chimeria
Re: Zjazd letni 2013 - dyskusje
Dzięki Chi. Jeszcze pytanie. Czy ten bilet jest na wszystkie rodzaje komunikacji tzn. metro, busy, tramwaje? Bo jak sprawdzałem na jakdojade.pl to mamy z 3 przesiadki metro, tramwaj, bus.
Jest na wszystko. Nawet koleje miejskie w obrębie miasta :D To tylko u nas taka masakra z biletami
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
@Maczer
To fajnie. Jak sprawdzałem to tragedii z dojazdem nie ma. Około godziny dojazd, przed 11 powinniśmy być na lotnisku. W Warszawie byłeś, więc mam nadzieję, że się nie zgubimy.
To fajnie. Jak sprawdzałem to tragedii z dojazdem nie ma. Około godziny dojazd, przed 11 powinniśmy być na lotnisku. W Warszawie byłeś, więc mam nadzieję, że się nie zgubimy.
Czyli jak dobrze rozumiem. Kasujesz raz i jeździsz przez godzinę czym chcesz?Jest na wszystko. Nawet koleje miejskie w obrębie miasta :D To tylko u nas taka masakra z biletami
Last edited by Rosomak on Mon Aug 19, 2013 8:50 pm, edited 2 times in total.
Na wyjazd mamy zaplanowanych sporo atrakcji objazdowych. W zasadzie, gdybyśmy chcieli, to każdego dnia możemy gdzieś jechać. Pod koniec zjazdu kilka osób się wykrusza, więc chciałbym zaproponować, byśmy zorganizowali się i najciekawsze rzeczy zobaczyli w pierwszej kolejności. Chciałbym zaproponować następujący szkieletowy plan odwiedzania atrakcji. Na miejscu wszystko będzie zależało od pogody i naszych chęci, ale będzie jakiś punkt odniesienia.
23.VIII - Przyjazd, rozeznanie okolicy, może pierwszy wypad do Barlagfrudo.
24.VIII - Zwiedzanie Miszkolca. Nocna wizyta w Barlangfrudo lub Strandfrudo
25.VIII - Lillafüred (przejazd kolejką przez park, rezydencja arystokracji)
26.VIII - Wyjazd do Aggtelek (jaskinie na północ od Miskolca)
27.VIII - Wyjazd do Eger
28.VIII - Góry Bukowe
29.VIII - Diósgyőr (zamek w Miszkolcu)
30.VIII - Park paleontologiczny w Ipolytarnóc.
31.VIII - Pożegnania, nocne źródła termalne
1.IX - Wyjazd
Z atrakcji myślę, że tylko w Eger zostaniemy do możliwie późnego wieczora. W pozostałe dni po zakończeniu bieżących atrakcji będziemy może mogli jeszcze zachaczać o Barlagfrudo i robić wieczorne eventy. Część wyjazdów stoi w ogóle pod znakiem zapytania. Jeśli macie inne propozycje, dajcie proszę znać!
Myślę, że najciekawsze pozycje na naszej liście to (oprócz źródeł) Eger, Aggtelek i Lillafured. Najsłabszą pozycją jest pewnie Ipolytarnoc, ze względu na konieczność dojazdu.
27.VIII - Wyjazd do Eger
28.VIII - Góry Bukowe
1.IX - Wyjazd
Z atrakcji myślę, że tylko w Eger zostaniemy do możliwie późnego wieczora. W pozostałe dni po zakończeniu bieżących atrakcji będziemy może mogli jeszcze zachaczać o Barlagfrudo i robić wieczorne eventy. Część wyjazdów stoi w ogóle pod znakiem zapytania. Jeśli macie inne propozycje, dajcie proszę znać!
Myślę, że najciekawsze pozycje na naszej liście to (oprócz źródeł) Eger, Aggtelek i Lillafured. Najsłabszą pozycją jest pewnie Ipolytarnoc, ze względu na konieczność dojazdu.
Dokładnie tak. :)Rosomak wrote: Czyli jak dobrze rozumiem. Kasujesz raz i jeździsz przez godzinę czym chcesz?
Obstawiam, że Bart zmotywuje ludzi by tam się wybrać.Najsłabszą pozycją jest pewnie Ipolytarnoc, ze względu na konieczność dojazdu.
Eeee... Garnitury brać?25.VIII - Lillafüred (przejazd kolejką przez park, rezydencja arystokracji)
Tak, Ipolytarnoc pojawiło się na liście mając na uwadze upodobania Barta. Bart - jeśli nie będziemy jechali całą grupą, ale będziesz chciał je zwiedzić w kilka osób to ja się piszę.
Troche mnie martwi, ze tak malo goracych zrodel @_@, chyba za szybko wracamy!
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Teraz rozumiem, czemu zostałem zbesztany za propozycję turnieju gier - nie myślałem, że będziemy mieli tak napęty plan! Ja oczywiście Ipolutarnóc chętnie, ale nie wiem, czy tego dnia nie czeka mnie bonus event w postaci odwiezienia Ani na lotnisko:( Wszystko wskazuje, że będzie musiała wrócić szybciej. Zakładam, że plan nie jest wyryty w kamieniu:)?Crow wrote:
27.VIII - Wyjazd do Eger
28.VIII - Góry Bukowe
1.IX - Wyjazd
Który dni są na tyle luźne, by zaplanować na wieczór eventy?
@Bart
moje typy to"
25.VIII - Lillafüred <- Miejsce jest blisko i sporo atrakcji zdaje się być widocznych z kolejki. Swoją drogą tej samej, która jedzie do Eger jeśli dobrze rozumiem
28.VIII - Góry Bukowe <- Najwyższy szczyt wydaje się być poza naszymi możliwościami a największa atrakcja - prehistoryczna jaskinia znajduje się po zachodniej - przeciwległej stronie tychże gór. Połazimy zatem po kilku pobliskich szczytach i wrócimy do miasta pełni chęci na przesiedzenie grzecznie na krzesełkach kilku kolejnych godzin :P
29.VIII - Diósgyőr (zamek w Miszkolcu) <-Choć zamek okazały z pewnością nie pochłonie nam całego dnia. W szczególności, że jest blisko
@Mat
Tak :D Myślę, że nawet utrudnienia z Metro nie będą przeszkodą
moje typy to"
25.VIII - Lillafüred <- Miejsce jest blisko i sporo atrakcji zdaje się być widocznych z kolejki. Swoją drogą tej samej, która jedzie do Eger jeśli dobrze rozumiem
28.VIII - Góry Bukowe <- Najwyższy szczyt wydaje się być poza naszymi możliwościami a największa atrakcja - prehistoryczna jaskinia znajduje się po zachodniej - przeciwległej stronie tychże gór. Połazimy zatem po kilku pobliskich szczytach i wrócimy do miasta pełni chęci na przesiedzenie grzecznie na krzesełkach kilku kolejnych godzin :P
29.VIII - Diósgyőr (zamek w Miszkolcu) <-Choć zamek okazały z pewnością nie pochłonie nam całego dnia. W szczególności, że jest blisko
@Mat
Tak :D Myślę, że nawet utrudnienia z Metro nie będą przeszkodą
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]