Zjazd letni 2013 - dyskusje

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

Satsuki

Re: Zjazd letni 2013 - dyskusje

Post by Satsuki »

Debart wrote:Jak coś, w razie złej pogody lub złego stanu nóg, proponuje event awaryjny - turniej starcrafta1/warcrafta3. Przećwiczyliśmy już warcrafta 2 na sylwku, warto się wznieść dalej w ewolucji strategii Blizzarda, a w sumie mam nadzieję, że doświadczenie forumowiczów w tych grach jest szczątkowe, więc powinniśmy mniej więcej na jednej stopie grać. Oczywiście jeżeli Usa (lub ktokolwiek) udostępni lapka i damy rady się zsieciować po wifi lub kablu.
ffs are you fucking kidding me?
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Debart

Post by Debart »

Mazoku wrote:Ja na deszczowe dni i spokojniejsze wieczory zabieram planszówki / karcianki:

- Resistance
- GOSU
- Seasons
- Plato 3000
- Android: Netrunner

Lista może ulec skróceniu w zależności od moich umiejętności w upychaniu plecaka.
Maciek mówił, że weźmie jeszcze small worlda!

Sat, why the bulwers?
Crow

Post by Crow »

Nie będzie deszczowych dni, więc obawy są zbędne. Chętnie bym rozegrał turniej SCII kiedyś, ale na tym zjeździe staramy się odejść od zwyczajowego ostatnio siedzenia nad grami.

Skoro już przy tym temacie jestem - chciałbym zaproponować powrót do pewnej starej, dobrej tradycji zjazdowej - wspólnych śniadań. Jeśli będzie dość miejsca, moglibyśmy umówić się na jedzenie razem śniadania o określonej godzinie. Wiem, że sam nie należę do porannych ptaszków ( \_(ツ)_/ ), ale wspólne śniadania bardzo miło wspominam z najwcześniejszych zjazdów (razem ze wspólnymi obiadami, ale tego na razie nie zorganizujemy). Dodatkowo, jako że mamy zaplanowane liczne atrakcje wyjazdowe, pomogłoby to z koordynacją. Proponowałbym godzinę 9:00 albo 9:30. Co Wy na to?
Chimeria

Post by Chimeria »

Hm. Wydaje mi się że od początku organizacji tego zjazdu, organizatorzy starają się sprawić, że zjazd będzie wyjątkowy. Nie tylko poprzez miejsce ale i fakt, że mamy się bardziej socjalizować, chodzić razem w różne miejsca i ciekawie spędzać czas.
A Ty Bart chcesz przynieść kompa i zabić jakiś wieczorek, może więcej niż jeden. Domyślam się że nieświadomie. Tym razem rozrywka tego rodzaju jest niechętnie widziana. W deszczowe dni jeśli już mamy grać to proponuję wyszukać tradycyjne gry towarzyskie.
Mam nadzieję też, że uda nam się ograniczyć typowe dla zjazdów zamykanie się mniejszych grupek w pokojach.

Idea wspólnych śniadań bardzo mi się podoba, będziemy Was budzić o tej nieludzkiej DZIEWIĄTEJ godzinie. ./gg
Satsuki

Post by Satsuki »

@Bartek,
bulwersuje sie, bo zjazd jest drogi (przynajmniej na moj skromny portfel). Deszczowe dni? Pół kilometra od kwatery mamy baseny termalne w grotach. Groty mają to do siebie, że posiadają sufit, a co za tym idzie - woda na głowę nie kapie.
Perspektywa wyjeżdżania na drogie wakacje, żeby siedzieć przed laptopami wydaje mi się marnotrawstwem (nawet, jeśli miałoby się skończyć na jednym dniu).

Ponadto tak jak mówiła Chimeria: w tym roku jedzie nas raptem 18 osób. To daje małe szanse na siedzenie w grupkach i głęboko wierzę, że ludzie będą chcieli się socjalizować i wspólnie spędzać czas (znaczy grupą, nie w 2-3 osoby przed jakąś gierką). Z tego też powodu jestem chętna na resistance (to jest gra na d z i e s i ę ć osób), a mniej chętna na wszystkie pozostałe gierki. Planuję też zabrać kalambury, które z Chimerią tworzyłyśmy na sylwestra.

@Crow,
jestem jak najbardziej za. Wspólne śniadania brzmią elo elo trzy dwa zero.
Morgana

Post by Morgana »

Zamiast klasycznych gierek wzięłam na ten zjazd Pictionary - aby po prostu pograć potrzeba 4-6 osób, można też zorganizować większy turniej (wtedy drużyny po 2-3 osoby). Gra polega na rysowaniu haseł - podobnie jak w kalamburach - i ze względu na wysoki poziom abstrakcji bywa niezwykle emcjonująca. Liczę raczej na rozgrywki wieczorne, bo nie wierzę w złą pogodę na Węgrzech. Śniadania owszem - 9.30.
Satsuki

Post by Satsuki »

Morgana: kojarze te gre, super pomysl!

Co do pogody na Węgrzech: od tygodnia sprawdzam w sieci takie 40dniowe i na razie najgorsza możliwa zawierała przelotne deszcze przez DWA dni i temperaturę między 37 a 24 stopni w dzień.
Windukind

Post by Windukind »

Everybody hakuna matata! : D Jadę na zjazd i rzucić jakaś grę ruchowo-logiczną dla większej ilości osób z rękawa to nie problem! Co więcej wiem, że dawno nie było larpa, chciałbym coś wymyślić, ale organizuję firmową imprezę na 500 osób i jestem wypruty z pomysłów, ale zamiast tego zrobimy jakąś fajną dramę (pomysł pewnie się na rodzi drugiej czy trzeciej nocy).

Mimo to o 2 w nocy< if not orgy>, myślę, że znudzi mnie tłum i z chęcią oddam się jakimś przyjemnościom w mniejszych grupka w stylu planszówki,
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Satsuki

Post by Satsuki »

Zawsze mozemy powtorzyc bitches bitches
Windukind

Post by Windukind »

We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Post Reply