Teoria Wzrostu - Komentarze

Opinie i komentarze forumowiczów na temat prowadzonych wątków
Xellas
Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna

Re: Teoria Wzrostu - Komentarze

Post by Xellas »

Satsuki wrote:ja czytalam wszystkie posty a jakos do mnie nie dotarlo, ze jest taki rozrzut. Jak przestaniemy uzywac dat, to w koncu znowu sie nam pojebia
Bo tylko ja jestem zboczona na tym punkcie_^_'
Windukind wrote:Właśnie pytanie czy jest. Nie widze daty wydobycia kryształu prz PL.
Xellas wrote:
9 dzień (środa):
Xell śpi w trumnie, CA w towarzystwie ZCM wyruszają w podróż.
Spotykają Lucjana. Wieczorem wywołują Satsuki.
PL puszcza serial o zbrodniarzach.
Spotkanie Raflika z ninja.
Maczer znajduje kryształ (wieczorem).

W kopalni Agendy, dochodzi do wycieku gazu. Mizergi kwitną.
Lucjan się luzuje i podgląda sytuację w obozie.
Satsuki napada na ZCM+CA mających bibę.
James dowiaduje się od Kaz o truciu wody, informuje o tym ekspedycję ‘jeńców’. Heros Trevor pokonuje demona. Biba i tutaj.
Zakładam, że znalezienie = wydobycie go, zwłaszcza, że Maczer od razu chciał wyruszać do miasta, ale to był wieczór już.

---
Maczer wrote:Windu nie quitnął questa więc nie wiem w czym problem, Xell <3
Tak ja wiem i jestem przekonana, że będzie knuł bardziej niż do tej pory. Ale sama postać Windukinda odeszła, czyli teraz wszelkie działania notabene spadają na głowę Maczera. W sensie jeśli dojdzie do spotkania awatarów, to kto zostanie uściskany? :D Cieszysz się co?^_^
Maczer wrote:Jeśli dobrze rozumiem timeline to ćwiczenia artyleryjskie dzieją się tego samego dnia co przebudowa całego pociągu? (która również trwa tylko jeden dzień)

Przeciętny random nie będzie wnikał tak bardzo w timeline jak my, myślę
To wszystko z postów i wzmianek w nich wnioskuję, zaraz sprawdzę bo jednak już późno było.
Up. Masz rację, przebudowa sama w sobie trwała jakiś nieokreślony czas wcześniej (nie każcie mi tego określać T-T) natomiast zakończyła się z chwilą nadejścia dnia 10. Wtedy zalano chłodnice, a później jeszcze są ćwiczenia - uzgodnili je jeszcze przed południem.
Przed południem szybkie konsultacje z obozem Zakonu i generałem Trevorem zaowocowały ideą ćwiczeń artyleryjskich
--
Satsuki wrote:mam propozycje. Skoro Xellas wykonała kawał roboty z przeliczaniem dni, to moze wstawiajmy od tej pory na poczatku naszych postow, ktory aktualnie dzien sie dzieje (oraz dopiszmy do juz napisanych).
Do napisanych, moim zdaniem nie specjalnie jest sens, one się działy na czuja, że udało się to złożyć tak ładnie za pierwszym razem to był fuks. Zresztą nie sądzę, żeby nam się chciało edytować... Po to robiłam Timeline, żeby było jakieś odniesienie.
Ale naprawdę jakby, co jakiś czas ktoś wspomniał dokładniej to było by super miło. Bo ja to co prawda mogę liczyć (na swój perversyjny sposób mnie to bawi), ale nie ukrywajmy, że to jest jednak robota na kilka godzin, a często wychodzą nieścisłości, które zmuszają do cofnięcia się parę stron i odnalezienia odpowiedniego akapitu.

I teraz wychodzi Żaber zwłok, który musiał zacząć truć momentalnie bo inaczej nie zdąży. Ja osobiście uważam, że wodę mógł zacząć truć dopiero następnego dnia (czyli 9, a nie jak zakładam 8), bo przecież musiał nadgonić Farrończyków, którzy zasuwali w pociągu już w tym czasie, ale wtedy z punktu całej historii jest to mniej ciekawe, bo trucizna, która się lgnie 2 dni brzmi mniej ciekawie niż taka co kisi się "parę dni".
Windukind wrote:ale przyznam się nie czytałem wszystkich postów z braku czasu.
Image
Czyli to nie brak czytania ze zrozumieniem, ale w ogóle brak czytania. No pięknie...
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Crow

Post by Crow »

Windu wrote:Kurt trzymał jeszcze jednego asa w rękawie, blueprinty, które przywieźli ze sobą inżynierowie Psiej Ligi, ale ujawnienie ich i przekazanie pozostawił sobie na następny dzień.
To trochę podchodzi już pod spawnowanie sobie itamków. Psia Liga ma co prawda inżynierów na planecie, którzy mogliby przygotować nowe blueprinty, ale ci są w bazie na wschodnim kontynencie, więc minie z dzień, nim Kurtowi je dostarczą.
Windukind

Post by Windukind »

Ok. Właściwie chciałem napisać, że od nich je ściągnie, chociaż Psia Liga i tak złożyła zamówienie w fabryce to pewnie chcieli też wysłać blueprinty, a całość była planowana jeszcze w momencie pierwszego wystąpienia Arrain w telewizji (wspominała ona o niespodziance), jako odpowiedź na szlajanie się Raflika po barach w slumsach.

A właśnie Xellas jakim typem wampira jesteś? Jesteś bardziej w formie Twilighta, że błyszczyk i Cię słońce nie rusza, czy musisz go unikać?
Last edited by Windukind on Sun Mar 10, 2013 12:48 pm, edited 1 time in total.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Taii

Post by Taii »

Maczer wrote: Jeśli dobrze rozumiem timeline to ćwiczenia artyleryjskie dzieją się tego samego dnia co przebudowa całego pociągu? (która również trwa tylko jeden dzień)

Przebudowa pociągu ma trwać dwa tygodnie!!!!! :P

WINDU, czemu ja nigdy nie wiem co mi próbujesz niszczyć... precyzuj to jakoś lepiej ;P
Może obniżenie temperatury kadłuba trwało cudownie krótko, ale maszyna była unieruchomiona poprzez szalejący w sterowni pożar. Jeden z trzech, które utrudniały kontrolę sytuacji. Dostarczenie wody z kopalni zajęło też parę ważnych kwadransów i kiedy wreszcie ugaszono ogień, krasnoludom ukazał się obraz rozpaczy. Wiele podzespołów i przewodów stopiło się w jedną masę przykrytą popiołem, inne zostały zalane przy gaszeniu. Ogółem główne działo było niezdatne do obsługi, mostek i wentylacja. Pożary rozprzestrzeniły się też na niektóre korytarze, ale była to mniejsza kwestia. O ile wymiana urządzeń zajęła by kilka dni i nie była większym problem, o tyle jego był tu najbardziej doskwierający. ZCM może przywiózł tonę sprzętu, ale sporo z niego już wykorzystano lub miał być wkrótce potrzebne, a organizacja przecież nie mogła mieć nawet połowy akurat potrzebnych podzespołów. O otworzeniu produkcji nie było mowy.
"Chłop kopiący ziemniaki, to proza realistyczna; chłop kopiący pomarańcze to fantastyka (lub schizofrenia); ziemniaki kopiące chłopa to Sci-Fi"
R. Kot
Windukind

Post by Windukind »

Ok to z czego rozwaliliście 5km :P
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Taii

Post by Taii »

Aaaaa, to Caiowe cacko :D Sory, że tak się czepiam, ale po opisie sądząc, mogły to być co najmniej trzy różne rzeczy ;P
"Chłop kopiący ziemniaki, to proza realistyczna; chłop kopiący pomarańcze to fantastyka (lub schizofrenia); ziemniaki kopiące chłopa to Sci-Fi"
R. Kot
Windukind

Post by Windukind »

Ciągnąłem to, że Caibre postanowił podłączyć maszynę do wody z kopalni, ale nie było informacji, co zrobił z pożarami. Następnym razem skrobnę wyraźniej.
We do not sow

Taii

Post by Taii »

Ale on ten swój reaktor chłodził wodą z kopalni ;P Nie to bombardujące cacko ;)
R. Kot
Windukind

Post by Windukind »

To chyba gorzej dla niego : D, bombardujące cacko będzie potrzebowało napraw.
We do not sow

Xellas
Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna

Post by Xellas »

Taii wrote: Przebudowa pociągu ma trwać dwa tygodnie!!!!! :P
To Cai musi uściślić swój post, bo tam jakąś przebudowę zakończył --> mówiłam co myślę o technicznym opisach, rozumiem każde słowo z osobna, ale za grosz sensu nie ma jak to łączę ^^''''
Windukind wrote:A właśnie Xellas jakim typem wampira jesteś? Jesteś bardziej w formie Twilighta, że błyszczyk i Cię słońce nie rusza, czy musisz go unikać?
Słoneczko opis wrzuciłam już jakiś czas temu, żebyście się nie musieli trudzić z szukaniem informacji http://forum.multiworld.pl/viewtopic.ph ... 111#p18057 co to jest 9 stron tekstu dla takich starych wyg jak wy >D
Mogę się zlitować i uściślić, jeśli powiesz o co dokładnie pytasz.

Słońce krzywdy nie robi - nie licz, że się na nim spali, bo nie jest tylko wampirem, nie lubi go bo męczy jej oczy - myślę, że pilnowałaby, żeby nie stać w otwartym słońcu bez wyraźnej potrzeby - oko zbudowane do widzenia w innych warunkach. Zakładam, że w słońcu widzi na poziomie człowieka, tzn odległości, bo generalnie widzi inaczej, myślę, że w filmach jest to na tyle dobrze przedstawione, że wiesz o co mi chodzi. Widzi więcej szczegółów, inaczej ruch, większa gamma kolorów itp.
Pewnie dlatego zawsze tak szeroko otwierają oczy na filmach XD
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Post Reply