też mi się z podpaloną kupą skojarzyło... morał z tego taki, crow gówniano rysuje...USAGI wrote: @Crow
Na początku myślałam, że to jest kupa z której coś wypływa.... a to wulkan...
Sylwester MW y2k14
Moderator: Chimeria
Re: Sylwester MW y2k14
To podlinkowana grafika, nie jestem autorem.
---
Proponuję w tym roku zrobić ankietę wielokrotnego wyboru - zaznaczamy wszystkie opcje, które uważamy za fajne. Myślę, że to pozwoli nam lepiej to wybrać konwencje pasującą do większościowych upodobań, niż głosowanie tylko na jedną.
Z listy wyrzuciłbym jednak Grę o Tron i Wiedźmina- za wąski temat, lepiej już szeroko pojęte postaci z fantasy. Podobnie z konwencją Pokemonów - nie wiem, czy jest u nas tylu fanatyków tej serii co w mainstreamie, może ponownie lepiej szerzej 'anime'.
Konwencja 'nasze awatary' - niezmiennie liczę, że kiedyś się odbędzie. Nadal jednak jest wiele postaci, które wygląda bardzo normalnie, część uczestników zjazdu nigdy nie pisała w dziale fabularnym a i Ci którzy pisali ostatnio małą aktywnością się wykazują...
Na chwilę obecną najfajniejsze pomysły dla mnie to Boski Sylwester, Punk i Rekiny,Wulkany i Federacja Rosyjska.
---
Proponuję w tym roku zrobić ankietę wielokrotnego wyboru - zaznaczamy wszystkie opcje, które uważamy za fajne. Myślę, że to pozwoli nam lepiej to wybrać konwencje pasującą do większościowych upodobań, niż głosowanie tylko na jedną.
Z listy wyrzuciłbym jednak Grę o Tron i Wiedźmina- za wąski temat, lepiej już szeroko pojęte postaci z fantasy. Podobnie z konwencją Pokemonów - nie wiem, czy jest u nas tylu fanatyków tej serii co w mainstreamie, może ponownie lepiej szerzej 'anime'.
Konwencja 'nasze awatary' - niezmiennie liczę, że kiedyś się odbędzie. Nadal jednak jest wiele postaci, które wygląda bardzo normalnie, część uczestników zjazdu nigdy nie pisała w dziale fabularnym a i Ci którzy pisali ostatnio małą aktywnością się wykazują...
Na chwilę obecną najfajniejsze pomysły dla mnie to Boski Sylwester, Punk i Rekiny,Wulkany i Federacja Rosyjska.
...Rekiny Wulkany i Federacja Rosyjska....

Powoli ujawnia nam się lider ankiety jeszcze bez samej ankiety:DMazoku wrote:Wulkany, Rekiny i Federacja Rosyjska FTW!
Wulkany, Rekiny i Federacja Rosyjska FTW!
BTW: Z dodatkowych atrakcji moglibyśmy zorganizować turniej MTG, ale nie dla mastachów tylko prostych ludzi, bez super pro talii gdzie każdy przecinek w opisie karty się liczy i musisz znać miliard kombinacji by wiedzieć co gdzie kiedy zagrać.
Opcja 1: Gralibyśmy na przygotwanych wczesniej 4-6 taliach opartych głównie na stworkach i dopalaczach dla nich. By było ciekawiej do każdej rozgrywki gracz by losował talię.
Opcja 2: Moglibyśmy do tego dołożyć element rpg i tryb rozgrywki podobny do Herosów 3.
USS George Washington - 90 tysiecy ton dyplomacji.
w kanii raczej nie ma kopalni drewna :Pc914 wrote: Opcja 2: Moglibyśmy do tego dołożyć element rpg i tryb rozgrywki podobny do Herosów 3.
Jeśli mi nic nie wypadnie to chętnie zbuduję takie talie. Mam milion niepotrzebnych kart z ostatnich kilku dodatków i mogę zrobić co najmniej jedną dla każdego koloru.
A necromancer is just a really late healer.
Mało mamy drzew w okolicy? Chyba jest nawet siekiera na wyposażeniu domku.ryuzok wrote:w kanii raczej nie ma kopalni drewna :Pc914 wrote: Opcja 2: Moglibyśmy do tego dołożyć element rpg i tryb rozgrywki podobny do Herosów 3.
Kopalnię drewna da się zrobić a i skrzynia skarbów się znajdzie... ;)
Ja też bym zagrała w takie proste MtG jak ktoś mi na miejscu zasady przypomni :P A Nowęcinie grałam i było zacnie :)
Ja też bym zagrała w takie proste MtG jak ktoś mi na miejscu zasady przypomni :P A Nowęcinie grałam i było zacnie :)
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Dla równowagi do ankiety dodałabym opcje "Sylwester bez przebieranek", czyli opcja dla tych, co chcą się ubrać elegancko, ale niekoniecznie spędzać wieczory na szyciu i kłuciu się igłą. Nie mówię, że jestem przeciwna, ale może kogoś taka opcja uszczęśliwi. Bądźmy tolerancyjni. Ja na dzień dzisiejszy może nie mam zupełnie nastroju na przebieranie, ale może jeszcze się nastrój pojawi, jeśli pojawi się ciekawa konwencja. Aby nie być obrzuconą z góry jajkami, że zrzędzę, a sama nic nie zaproponuję (poza zaproponowaniem niczego...Oo), to dorzuciłabym do listy np. 'Paradę Równości', 'PROTEST, czyli sylwester demonstrantów', 'Kickass - Sylwester naszych super-alter ego', no i może jeszcze Plants vs. ZOMBIES :P
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you