Zjazd Letni 2014
Moderator: Chimeria
Re: Zjazd Letni 2014
Ale jaka masz umowe? Bo to co ci powiedza, a jak to wyglada prawnie to 2 rozne rzeczy :DAria wrote: Ekstra poszłam sie spytać czy musze mieć 14 dni. "Njeeeeeeeeeeeeeeee, nie tu." więc dalej jestem za krótszym niż 2tygodniowym zjazdem.
< korm> O JEZU PANIE KURCZAKU NIECH PAN TEDY NIE WYCHODZI Q_Q
< korm> TAK UCZY JEZUS
< korm> TAK UCZY JEZUS
poprostu mają inną karteczke do zusu a inną dla siebie
At least now you know.
Jeśli zdecydujemy się na ~10 dni zjazdu za granicą, to pewnie będzie podobnie do Węgier - domek na tydzień a pozostałe dni w jakichś hostelach w miejscowościach tranzytowych. Wiele ofert przeznaczonych jest do rezerwacji na całe tygodnie. Ale zobaczymy, jeśli zbierzemy i policzymy się w tym roku z rozsądną prędkością, to będzie więcej czasu na szukanie lokacji.
Jeśli zdecydujemy się na ~10 dni zjazdu za granicą, to pewnie będzie podobnie do Węgier - domek na tydzień a pozostałe dni w jakichś hostelach w miejscowościach tranzytowych. Wiele ofert przeznaczonych jest do rezerwacji na całe tygodnie. Ale zobaczymy, jeśli zbierzemy i policzymy się w tym roku z rozsądną prędkością, to będzie więcej czasu na szukanie lokacji.
Lokacja na Węgrzech była bardzo fajna. Świetnie się spisałeś Crow <3
Anyway, pewnie wyjdzie nam podobnie jak w zeszlym roku: wsiadamy w samolot i dwa dni na zwiedzanie miasta z lotniskiem :D
Anyway, pewnie wyjdzie nam podobnie jak w zeszlym roku: wsiadamy w samolot i dwa dni na zwiedzanie miasta z lotniskiem :D
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
JeeeJ Dis do nas wraca :D!
@ Aria
Ta, wiem jak to jest. Ja miałam normalną umowę o pracę, urlop dostawałam wedle dobrej woli kierowniczki a kierownik obszarowy z góry zabronił nam brać urlopy w miesiącach od maja do września, tylko jeden pracownik mógł mieć urlop w danym miesiącu i ne można było brać 14 dni urlopu mimo prawa pracy... Które było bardzo często naginane i łamane w miejscu, w którym pracowałam. Pocieszałam się tylko, że na świecie ludzie mają gorzej.
Hm, po wypowiedziach daje się odczuć, ze nieoficjalnie została wybrana opcja wyjazdu zagranicznego.
@ Aria
Ta, wiem jak to jest. Ja miałam normalną umowę o pracę, urlop dostawałam wedle dobrej woli kierowniczki a kierownik obszarowy z góry zabronił nam brać urlopy w miesiącach od maja do września, tylko jeden pracownik mógł mieć urlop w danym miesiącu i ne można było brać 14 dni urlopu mimo prawa pracy... Które było bardzo często naginane i łamane w miejscu, w którym pracowałam. Pocieszałam się tylko, że na świecie ludzie mają gorzej.
Hm, po wypowiedziach daje się odczuć, ze nieoficjalnie została wybrana opcja wyjazdu zagranicznego.
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Jeszcze sporo osób się może wypowiedzieć, dopiero niecały dzień dyskutujemy. Zgadzamy się przynajmniej w tym, że jedziemy do taniej zagranicy a nie np. do Japonii :)
Ja nadal chcę pojechać do Japonii! Ale wszystko w swoim czasie. Opcja wyjazdu zagranicznego spotkała się z dużo większym zainteresowaniem, niż wynikało to z wstępnych rozmów, ale nic nie jest jeszcze przesądzone. Zwłaszcza, że część zwolenników opcji nie koniecznie w ogóle na zjazd pojedzie.
Tak czy inaczej - jeśli jesteś zwolennikiem / zwolenniczką innych wariantów, teraz jest dobry moment, żeby przedstawić swoje stanowisko.
Tak czy inaczej - jeśli jesteś zwolennikiem / zwolenniczką innych wariantów, teraz jest dobry moment, żeby przedstawić swoje stanowisko.
Ok, sprawdziłem, gdzie w ogóle można do Grecji polecieć. Z Warszawy są do wyboru:
Chania (Kreta), Ryanair (ok. 600 zł)
Saloniki (północ Grecji), Ryanair (ok. 550 zł)
Ateny, tylko rejsowe - najtańsze są Aegan Air i Ukraine International Airlines (od 550 - 800 zł w zależności od dat)
Heraklion (Kreta), Wizzair (ok. 800 zł)
Korfu (wyspa na zachodzie Grecji), Wizzair (ok. 900 zł)
Ceny sprawdzałem dla sierpnia, w dwie strony.
Chania (Kreta), Ryanair (ok. 600 zł)
Saloniki (północ Grecji), Ryanair (ok. 550 zł)
Ateny, tylko rejsowe - najtańsze są Aegan Air i Ukraine International Airlines (od 550 - 800 zł w zależności od dat)
Heraklion (Kreta), Wizzair (ok. 800 zł)
Korfu (wyspa na zachodzie Grecji), Wizzair (ok. 900 zł)
Ceny sprawdzałem dla sierpnia, w dwie strony.
Your favourite fearless hero.
W nowym roku ceny na bilety lotnicze sa raczej wysokie, za miesiąc powinno byc trochę taniej