Zjazd letni 2013 - dyskusje

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

Xellas
Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna

Re: Zjazd letni 2013 - dyskusje

Post by Xellas »

Windukind wrote:Ok lenie kanapowe.
Windu przestań myśleć jak facet o facetach i pomyśl też o laskach. Przy niedyspozycji brak kanalizy jest kur***ko wielkim problemem, nie chciałabym znaleźć się w tak zamkniętej fortyfikacji z laską z takim problemem :D
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Windukind

Post by Windukind »

Co za różnica to czy kajaki? Tym bardziej, że w tej wiosce ciepły prysznic można wziąć.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
ryuzok

Post by ryuzok »

Dajcie znać jak się ogarniecie z jakimś w miarę normalnym pomysłem....IF it is possible...
Distant
Demokratyczny Moderator

Post by Distant »

Windukind wrote:Co za różnica to czy kajaki? Tym bardziej, że w tej wiosce ciepły prysznic można wziąć.
Zwróć uwagę ile osób jeździ na kajaki.
Nothing is impossible
Crow

Post by Crow »

@Ryu - Nie 'dajcie znać' tylko teraz jest czas na wysyłanie własnych pomysłów.

@Ada - Na razie nic pewnego, sprawdzamy co pojawi się z propozycji w tym temacie. W prywatnych rozmowach najczęściej padała propozycja wyjazdu do Chorwacji.

@Windu - Ta druga lokalizacja położona jest u ujścia Krutyni. Można za rok rozważyć spływ Krutynią + stacjonarka tam. Nie wiem tylko, czy nie za drogo.
Aria

Post by Aria »

Crow wrote: @Ada - Na razie nic pewnego, sprawdzamy co pojawi się z propozycji w tym temacie. W prywatnych rozmowach najczęściej padała propozycja wyjazdu do Chorwacji.
Chorwacja? Przemyślałam to od kiedy ostatnio mi o tym mówiłeś. Całe zjazdy polegają na graniu w planszówki i histerycznym ukrywaniem się przed słońcem. Tomek ma nawet kremy UV na zime. Do tego z tego co mówiłeś to jednak zrezygnowałabym z autokaru, ludzie z 3miasta będą mieć 30 h jazdy. Ja miałam z Cieszyna 13 i to było piekło wierzcie mi.

Albo po co zaczynać z grubej rury? Ostatni zjazd był chyba za 10 zł na dzień i nagle Chorwacja 300 zł na dzień? Jak marudziłam na warunki miałam raczej na myśli, żeby poszukać czegoś w Polsce za 50 zł zamiast za 20 i być nawet tydzień krócej dla tych co nie dają rady finansowo.

Co do tanszych rozwiązań na kajaki to to http://www.biebrza.com.pl/
W cenie są kajaki (z których nie trzeba korzystać), opłata za przebywanie w parku narodowym, i chyba śniadanie z obiadokolacją.
Hm... kiedyś tam umiałam sie dokopać do oferty teraz chyba trzeba zadzwonić. Ale rok temu było 100zł za osobe z jedzeniem i kajakami.
Maczer

Post by Maczer »

Był kiedyś fajny plan z Back to the Radków z opcjonalnym kilkudniowym przemarszem w górach. Czy idea ta została stłumiona?
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
Aria

Post by Aria »

O tak. Zróbmy trase po bungalowach.
Satsuki

Post by Satsuki »

Ją sie w tynk wypadku zgadzam z Aria... Lepiej cos za 50 zl w Polsce niz za dwa razy tyle za granica. Na chodzenie po górach Z WAMI sie nie pisze.
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Xellas
Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna

Post by Xellas »

Ponieważ ja zawsze jestem uzależniona od kasy, więc zawsze wypowiem się za opcją sensownie tańszą.

Dla mnie zagranica odpada już na starcie. Wleczenie się przez pół kraju w najlepszym wypadku - bo w tym roku południe - tylko po to, żeby posiedzieć 5 dni też nie specjalnie jeśli cena będzie za duża.

Pomijając fakt, że akurat konkretnie Radków mi się nie podobał to wypad w góry dla chętnych brzmi miło, ciekawe jakby wyszło to poza teorią.

Za to kiedyś ktoś zaproponował, żeby jak wy macie kajaki reszta poruszała się w inny sposób, to brzmiało ciekawie. Chociaż myślę, że trzeba by znaleźć mocno poskręcaną trasę, żebyście wy mogli sobie popływać, a reszta nie padła trupem dochodząc do miejsc postojowych.

Niskie standardy mają też zalety.
Pamiętacie wspólne prysznice z Łeby? To było fajne :D Ja to naprawdę miło wspominam. A w krzyżu fajnie było wychodzić z domku i widzieć, że ktoś stoi obok i gotuje. Ilość palników wymuszała integrację między domkami.
A tak im więcej domków o wyższym standardzie, tym więcej ludzi siedzi i ogląda anime, we własnym gronie.
No i później jest co wspominać 'stary i tu nagle schody się rozleciały!' 'awsome bro O_o'
Chociaż ja w zasadzie do szczęścia potrzebuję głównie huśtawki (a w Radkowie nie było!) i miejsca do patrzenia w gwiazdy.
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Post Reply