Sylwester MW 09/10

Tu dowiesz się o wszystkich spotkaniach i zjazdach mających miejsce w realu.

Moderator: Chimeria

Chimeria

Re: Sylwester MW 09/10

Post by Chimeria »

GvS wrote:Chlebowa chata bardzo ładnie się prezentuje. Do tego dobry dojazd jest bardzo istotny w zimie, żeby znowu nie błądzić po pustkowiach w snieżycy.
Ej, przynajmniej zabawnie było i masz co wspominać P;

Aria wrote:Co do Brennej dojazd jest zajebisty, przystanek jest zaraz koło chlebowej chaty
Musieliśmy coś przeoczyć jak tam jechaliśmy ;J Trasa na piechotę spod PKP zajmuje koło 3 godzin. Góry...lasy...pomyślcie o tych ilościach śniegu =]
Busy może i fajne tam są (przystanki widziałam), ale jeśli będą kursować tak jak ostatnio to cienko to widzę (przerwa świąteczna).

Co by sprawiedliwie było, wyczyściłam i tu.
~Chi The Broomstick Witch
Saovine

Post by Saovine »

Czy ktoś może przedstawić wstępną listę ludu, który się wybiera na sylwestra i analizowane przez was dalsze opcje? Wróbelki ćwierkają, że ktoś siętym zajmuje, ale ciągle mam wrażenie, że skład organizacyjny jest albo inco gnito albo jestem jakaś ślepa, bo sie konkretnego dopatrzeć nie mogę? Disu? Sami i Alienka? Chi? oO

Wielka szkoda, że odpadła Kania...może rzeczywiście lepiej zaklepywać ją na zimę już na wakacjach ;x Chlebowej chaty też szkoda, pff. Osobiście podobałaby mi się też opcja z zeszłoroczną Wólką, chociaż wiem, że większość woli miejscówkę bez właścicieli pod nosem ;x

*personal whining mode on*
Grabówko wygląda bardzo ciekawie, ale mi osobiście bardzo nie pasuje, że miejscówka jest daleko na północy :/ Wybieram się na podkarpacie na święta i już widzę te godziny w pociągu :/
*personal whining mode off*

Niemniej w ostateczności się dostosuję ;/ Chyba że dalej szukacie (w sumie mogę się też 'porozglądać, o ile mnie nikt nie zlinczuje za to ;x)
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
Chimeria

Post by Chimeria »

Dis ani ja nie mamy czasu na organizację. Sam i Alienka mieli coś zaproponować, ale na razie cisza. Z tego co widzę, to Noire zaczęła coś kombinować (ku chwale ojczyzny!).
Distant
Demokratyczny Moderator

Post by Distant »

Jeszcze się nie poddałem, Noire bierze czynny udział w poszukiwaniach :)
Nothing is impossible
Saovine

Post by Saovine »

Ziomy złote:

http://www.ciosowa.wczasywpolsce.pl/ <- DO WYNAJĘCIA!!

odp na mejla z zapytaniem:

Witam,
tak oczywiście jest możliwość wynajęcia piętnastu miejsc noclegowych, będą mieli Państwo na wyłączność całą powierzchnię:)
cena noclegu za osobę to 60 zł/doba, ewentualnie może Pani zadzwonić pod nr 691653770 do właścicielki jeżeli ma Pani jakiekolwiek zapytania.
Pozdrawiam serdecznie:)

jak wszyscy zauważyli, spory mankament to CENA: 60 zł/osoba/doba
;/

Być może udalo by sie jakoś wynegocjowac niższą, jakby nas wiecej jechało, ale na teraz potrzebuję opinii mniej i bardziej utajonych organizatorów i Was, czy miejscówka się podoba (najbliższe big miasto , to chyba Kielce), czy cena jest oka w razie czego i czy zaklepywać tę chatkę.

Oo
For you
For you
For you
Chimeria

Post by Chimeria »

Eh wth?! 60zł za dobę? To prawie dwa razy drożej niż lokacja Noire!
Nawet jeśli właściciele zgodzą się na obniżkę przy większej ilości osób wątpię by zeszło do 150 zł za całość na osobę. Oczywiście niczemu nie szkodzi, aby wysłać maila czy przy ilości dwudziestu osób zechcą zejść do 35 zł za dobę. Albo się uśmieją, albo potrzeba pieniądza zwycięży.
Szczerze to przy takiej cenie wolę jechać w okolice pomorza. x;
Saovine

Post by Saovine »

Yhh..taa..No trudno. Nie myślałam, że to tyle wyjdzie. Na stronie z noclegami przy tej miejscówce cena podana byla w przedziale 35 - 70. Myślę więc, że przy większej ilości luda, dało by się i zjechać do 175 zł za pobyt od osoby. Imho kwestia naszej liczebności :] Mogę po weekendzie zadzwonić tam i spróbować wydębić niższą cenę. Nie wiem tylko, czy jest sens. I mean, czy już postanowiliście z tą północną miejscówką.

Jeśli tak, to mi osobiście się pewnie koszty wyrównają, bo to będzie 10 h podróży :/ Ble.
For you
For you
For you
Caerth

Post by Caerth »

*personal whining mode on*
Grabówko wygląda bardzo ciekawie, ale mi osobiście bardzo nie pasuje, że miejscówka jest daleko na północy :/ Wybieram się na podkarpacie na święta i już widzę te godziny w pociągu :/
*personal whining mode off*
Jeśli tak, to mi osobiście się pewnie koszty wyrównają, bo to będzie 10 h podróży :/ Ble.
Trzynaście godzin pośpiesznym. Siostro, zgramy się czasowo i pojedziemy ekipą, zaczniemy integrację wcześniej, przerazimy współpasażerów....

Moje szanse na zjazd maleją, niestety. Jeśli praca i siła pieniądza pozwolą, będę. Jeśli nie..cóż, do zobaczenia latem==
My soul is still the same
But it has many names
Distant
Demokratyczny Moderator

Post by Distant »

Ok, oficjalnie ogłaszam lokacji pod sylwestra nie ma. Nawet te drogie lokacje zostały wykupione. Wydzwoniłem całe Kujawy i wszystko zajęte. Potem Bart wydzwonił Kujawy jeszcze raz i Mazury i też nic. Zatem jak to Bart powiedział, poszukujemy Mesjasza z wolną chatą 31-1 albo na tym kończymy.
Nothing is impossible
Drahomir

Post by Drahomir »

Wiećie. a może Pardubice, tu jest hotelik, z pokojami dwu osobowymi, w cenie 3700 kc miesięcznie, to daje jakieś 125 kc dzienni, płatne za tydzień z góry, i chatka, za jakieś 3000, pln, dość duża. w górach, I może dojazd, Sobieskim, z wa-wy, to 7 godzin. A jak preferuje ktoś tani transport, z Kudowy, sto koron. Jak byście chcieli więcej, to dajcie smsa. Bo na kombinacjach z biletami można zaoszczędzić 100! A ja krzywa, robię aż do 31, bo polska potrzebuje N-tv!
Post Reply