Teoria Wzrostu - Komentarze

Opinie i komentarze forumowiczów na temat prowadzonych wątków
Taii

Re: Teoria Wzrostu - Komentarze

Post by Taii »

Crow wrote: Nagra to imię własne matki? Opis "skrzyżowanie kota, ptaka, jaszczurki i bogowie czego jeszcze" też dotyczy wywern?
Narga to własnie ten latający kotek ;P
"Chłop kopiący ziemniaki, to proza realistyczna; chłop kopiący pomarańcze to fantastyka (lub schizofrenia); ziemniaki kopiące chłopa to Sci-Fi"
R. Kot
Crow

Post by Crow »

Ok, ale w poście Caia czytamy:
Wywerna była piękna, z bliska jej futro okazało się, nie czarne, ale raczej atramentowo granatowe, kolczasty ogon uniesiony był ponad resztę ciała, nerwowo nim machała
Czy 'latający kotek' to w końcu wywerna czy jakieś inne stworzenie? I czy Narga - mamusia to nazwa własna, czy gatunkowa?
Windukind

Post by Windukind »

Krwawiące kamienie - Niemiecki pływaczki czy grupa feministek? To chyba jednak obciach należeć do gangu robionego z randomizera nazw artefaktów do Diablo 2. Raflik proszę Cię nie upadaj tak nisko : D
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Xellas
Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna

Post by Xellas »

Naah, wywerny to typ, żeby nie powtarzać w kółko potwór, bestia, a mamy tu 3 rodzaje: Zingore, Yian Gargua i Nargacuga, w skrócie Narga:D Nazwę ją Puszek i będę głaskać i kochać i tulić...<3
Opis "skrzyżowanie kota, ptaka, jaszczurki i bogowie czego jeszcze" też dotyczy wywern?
To, też Nargi, tylko Caibrowi kojarzą się inaczej niż Taiiowi, zresztą ja uważam, że to raczej skrzyżowanie kota, nietoperza i gryfa...

A tak wyglądają moje kocięta<3
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Crow

Post by Crow »

Ok. Zakładam, że spotkanie Caibra z ZCMem nadal trwa i że pozostający w kontakcie z stolicą Zakon nie doniósł jeszcze o odnalezieniu Chaotików. Dobrze by było Taii, gdybyś w kolejnym poście zaznaczył, czy zatajasz tą informację, czy przekazujesz dalej. Informacje przekazane do Khartum dotrą do wszystkich organizacji które jakiś kontakt z Radą utrzymują - do Akademii, Psiej Ligi, Agendy (i ZCMu ofc). Poprzez wieści z ulicy dowie się o tym pewnie również Raflik.
Caerth

Post by Caerth »

Crow wrote:Hym, czy ja się tu nie zgubiłem? Mamy słoniowate, elektryczne Zingore, ptakokształtne Yian Gargua i wywerny. Wywerny na Coddar są futrzaste, a Nagra to imię własne matki? Opis "skrzyżowanie kota, ptaka, jaszczurki i bogowie czego jeszcze" też dotyczy wywern?
Już spieszę z wyjaśnieniem. Wywerny to zbiorcza nazwa wszystkich wyżej wymienionych stworzeń - wszystkie zostały pożyczone z serii gier Monster Hunter gdzie to określenie opisuje wszystkie stworzenia podpadające pod kategorię "zajebisty boss". Czyli w zasadzie wszystko co nie jest roślinożernym dinozaurem. Nargacugi to, dokłaniej mówiac, pseudowywerny, Yian Garuga to ptasie wywerny a Zinogre to 牙竜種, czyli cośtam z zębami.
My soul is still the same
But it has many names
Taii

Post by Taii »

Crow wrote: Dobrze by było Taii, gdybyś w kolejnym poście zaznaczył, czy zatajasz tą informację, czy przekazujesz dalej.
Z racji, ze nie napisałem o przekazaniu informacji wydawało mi się logicznym, że wiadomość została zatajona ;P Następnym razem będę to lepiej precyzował :)
"Chłop kopiący ziemniaki, to proza realistyczna; chłop kopiący pomarańcze to fantastyka (lub schizofrenia); ziemniaki kopiące chłopa to Sci-Fi"
R. Kot
Caerth

Post by Caerth »

Powyższą kwestię uzgodnimy w najbliższych postach.
My soul is still the same
But it has many names
Raflik

Post by Raflik »

To chyba jednak obciach należeć do gangu robionego z randomizera nazw artefaktów do Diablo 2. Raflik proszę Cię nie upadaj tak nisko : D
Spadaj, Nie każdy czuje się c00l należąc do gangu "Nakimushi" czy inne "whasikazi", ja tworząc nazwę gangu chciałem zaczerpnąć z lokalnego folkloru (w końcu było nie było, większośc mieszkańców stolicy opiera się o górnictwo) jak i oddać ogólną tendencję do nazewnictwa mafijnego ("Nasza rzecz/sprawa - Cosa Nostra)
Jak ci źle możesz przemianować ją do "Rozgoryczonych" czy innych "Fakjuandbakstabppl" , ja swojej nazwy trzymał się będe
Xellas
Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna

Post by Xellas »

Rafciu, pamiętaj, że uwagę zwraca Ci dowódca Psiej Ligi ;)
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Post Reply