Edward Snowden
Moderator: Crow
Re: Edward Snowden
Na tym oparłem mój żart : P.
We do not sow
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Rosja... a jeszcze nikt ne załatwił mu lewych papierów :P
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
Szczerze mówiąc, to czy małżeństwo ze szpiegiem nie byłoby dla Snowdena aktem hipokryzji? W końcu w swoim kraju przeciwstawił się szpiegostwu ...
Koleś jest w ciężkiej sytuacji, ale imho małżeństwo z rosyjskim szpiegiem to złe rozwiązanie (ale może myśli inną głową skoro ona taka ładniutka P:)
Koleś jest w ciężkiej sytuacji, ale imho małżeństwo z rosyjskim szpiegiem to złe rozwiązanie (ale może myśli inną głową skoro ona taka ładniutka P:)
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
For you
For you
For you
Mieć żonę, która jest szpiegiem? Jedna z top moich top pozycji : P Myślę, że Snowden mógłby to zrobić z miłości : P
We do not sow
Rozumiem, że Jian szpiegowała Polskę dla Chin x)Windukind wrote:Mieć żonę, która jest szpiegiem? Jedna z top moich top pozycji : P Myślę, że Snowden mógłby to zrobić z miłości : P
My boy builds coffins, he makes them all day
For you
For you
For you
For you
For you
For you
Nic o tym nie wiem, ale to może oznaczać, że jest dobra : P
We do not sow
W zasadzie nie jest chyba powiedziane, że jest przeciw szpiegostwu w całości. Myślę, że chodzi bardziej o złamanie pewnych zasad moralnych. O ile można oczywiście mówić o takowych przy szpiegowaniu. Coś na zasadzie łamania Konwencji Genewskiej
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
Snowden występuje przeciwko inwigilacji obywateli przez swój własny rząd, a nie przeciw szpiegowaniu w ogólności. W końcu sam pracował wiele lat w wywiadzie. Swoją drogą, za wiki, "w większości krajów świata szpiegostwo na rzecz obcego państwa jest przestępstwem kryminalnym zagrożonym najwyższymi karami". Ale co jeśli szpiegostwo nie jest na rzecz obcego państwa, a na rzecz obywateli swojego własnego?
Kolejna odsłona materiałów dostarczonych nam przez Snowdena. Tym razem o bezpośrednim podsłuchu ruchu internetowego.
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiat ... 43896.html
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiat ... 43896.html
Barrack Obama, "zawiedziony decyzją Rosji, by udzielić azylu Edwardowi Snowdenowi", odwołał zaplanowaną na przyszły miesiąc wizytę w Moskwie. Powstałą lukę w grafiku zapełni ... wizytą w Szwecji. Jeśli Julian Assange rozważa powrót do tego kraju na 'sprawiedliwy proces', to ten gest powinien dać mu do myślenia.