Prawda jest taka, że dopóki więcej osób nie dobrnie chociaż do końca Storm of Swords - a może nawet do wszystkiego ,co do tej pory wyszło - nie powinien sie wypowiadać. Postaci czekają różne zwroty akcji, które, jak się okazuje, trochę wpływają na ich światopogląd, a nawet charakter.
Poza tym trochę chyba tutaj niedokładnie zostało określone, czy dopasowujemy postaci z sagi do charakteru naszych awatarów czy naszych in r34l life. No i racja - pojawiają się spoilery.
Temat taki jak ten pokazuje, jak postrzegamy siebie nawzajem (siebie czy awatary?), próbując używać postaci z sagi jako jakiegoś szablonu. Zabawa jest niebezpieczna x)
ps. Crow, tak Ci chciałam zatytułować przelew za herbatę w Kani xDDDDD żebym chociaż pamiętała, ile ona kosztowała --'
ps2. nie utożsamiam się z Lannisterami, choć przepadam za Jamiem i Tyrionem
[Uwaga Spoilery] Multiświatowa Pieśń Ognia i Lodu
Moderator: GvS
Re: Multiświatowa Pieśń Ognia i Lodu
My boy builds coffins, he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself, one for me too
One of these days he'll make one for you
For you
For you
For you
Sao to tylko fun, dla ludzi, którzy przeczytali już dosyć.
Ja niestety nie mogę się na temat wielu osób wypowiedzieć, bo jak to powiedział Bilbo "nie znam Was nawet w połowie tak jak chciałbym, a przynajmniej nie na tyle ile zasługujecie", ale w mojej opinii:
Gracze pierwszej Ligii:
Khal Drogo - to jest postać z potężną aurą, głównie dzięki sile i umiejętnościom, spokojna, pewna swych umiejętności, widziałbym Mata, ale jemu brakuje aury przywódcy i pierwszego gracza, boję się, że nie mamy takiej postaci na forum
Stannis- tak to Crow, + postawa moralna, + duży gracz, + spokojny, + inicjatywa, + dodzwonić się do niego to jak wyprawić się na wyspę, + potrafi docenić ludzi
Tywin - Distant, + duży gracz, + potrafi wzbudzać niechęć wśród jego grupy,+ cichy,+kasa,
Mace Tyrell - Raflik,+ umie grać, jednak nie tyka pierwszych skrzypiec, + słucha się kobiety
Robb Stark - + ja, nigdy nie byłem tak popularny jak Renly, + mam twarde zasady moralne (moje pozytywne podejście do życia tego nie zmienia), + potrafię potknąć się na prostych rzeczach, + za duży gracz jak Jaimiego (jestem zdrajcą? tylko w grach, spytaj moich przyjaciół czy by mnie wymienili na kogoś i czy można na mnie liczyć o dowolnej porze dnia i nocy). + mam trochę z samotnika (damn chciałem być Lannisterem)
Balon Greyjoy- eee Raven? + strategia, + potrafi mieć twarde podejście do innych, + aspiracje i wizja siebie, + zginął gdzieś i nikogo to nie obchodzi
Królowa Cierni - Chime, + duży gracz, + uprzejma kiedy trzeba, stanowcza i cięta kiedy trzeba, + steruje Macem, ( Chi może za dużo staruszek rysujesz)
Renly - to Bart, + popularny, + wesoły, miły, + posiada aspiracje, + zdolności przywódcze, + lekko homo, + daje szansę brzydki laskom : D
Dannerys - Sao, + najpierw była cicha, potem się rozkręciła, + przejmuje się losem słabych, + posiada własną grupę braci krwi, + dużo zniosła, + potrafi się wkurzyć, + nie gra pierwszych skrzypiec w Westoros, ale o niej ciągle słychać
Littlefinger - GVS? +pro, +lubi loli, + gra we własną grę, duży gracz
Poboczni:
Varys - Korm, + chuć, + spokojny, + sposobu wypowiadania się, + wiedza, + ptaszki
Sandor - Roe, + alkohol, + odrobina szaleństwa, + dobre serce,
Jon Snow - rzeczywiście to Maczer (pamiętacie kto płynął w kajaku z Samwellem, znaczy Drahomirem : D), + postawa moralna, + popularność, + przejmuje się
Loras - Ziza, + wygląd, + popularność, + skill
Catelyn - Sat, + narzeka, przejmuje się, + wydaje jej się, że wie lepiej, + lojalna wobec najbliższych
Melisandre - obecnie to Iza, + religijność, + inicjatywa, + spryt, + siła charakteru, + nie najwyższa popularność na forum
Shae- Noire +nie jest graczem wielkości Ashy Greyjoy, + "mój ty Lanisterski olbrzymie" = rysunki o wielkim penisie Vertisa, + chuć, + ukryta gdzieś w domu Vertisa
Sansa - przyznam się, że nie zgadzam się z podejściem ludzi do niej, tak jest naiwna jak Sat, ale jest też niezwykle dobrze wychowaną, uprzejmą i znającą się na etykiecie postacią, a właśnie tym potrafiła zdobywać sobie sojuszników. I dokładnie z tego drugiego powodu brakuje mi dla niej odpowiednika na forum, a naiwnych to się znajdzie tu i tam.
LARP ME GUSTA
Ja niestety nie mogę się na temat wielu osób wypowiedzieć, bo jak to powiedział Bilbo "nie znam Was nawet w połowie tak jak chciałbym, a przynajmniej nie na tyle ile zasługujecie", ale w mojej opinii:
Gracze pierwszej Ligii:
Khal Drogo - to jest postać z potężną aurą, głównie dzięki sile i umiejętnościom, spokojna, pewna swych umiejętności, widziałbym Mata, ale jemu brakuje aury przywódcy i pierwszego gracza, boję się, że nie mamy takiej postaci na forum
Stannis- tak to Crow, + postawa moralna, + duży gracz, + spokojny, + inicjatywa, + dodzwonić się do niego to jak wyprawić się na wyspę, + potrafi docenić ludzi
Tywin - Distant, + duży gracz, + potrafi wzbudzać niechęć wśród jego grupy,+ cichy,+kasa,
Mace Tyrell - Raflik,+ umie grać, jednak nie tyka pierwszych skrzypiec, + słucha się kobiety
Robb Stark - + ja, nigdy nie byłem tak popularny jak Renly, + mam twarde zasady moralne (moje pozytywne podejście do życia tego nie zmienia), + potrafię potknąć się na prostych rzeczach, + za duży gracz jak Jaimiego (jestem zdrajcą? tylko w grach, spytaj moich przyjaciół czy by mnie wymienili na kogoś i czy można na mnie liczyć o dowolnej porze dnia i nocy). + mam trochę z samotnika (damn chciałem być Lannisterem)
Balon Greyjoy- eee Raven? + strategia, + potrafi mieć twarde podejście do innych, + aspiracje i wizja siebie, + zginął gdzieś i nikogo to nie obchodzi
Królowa Cierni - Chime, + duży gracz, + uprzejma kiedy trzeba, stanowcza i cięta kiedy trzeba, + steruje Macem, ( Chi może za dużo staruszek rysujesz)
Renly - to Bart, + popularny, + wesoły, miły, + posiada aspiracje, + zdolności przywódcze, + lekko homo, + daje szansę brzydki laskom : D
Dannerys - Sao, + najpierw była cicha, potem się rozkręciła, + przejmuje się losem słabych, + posiada własną grupę braci krwi, + dużo zniosła, + potrafi się wkurzyć, + nie gra pierwszych skrzypiec w Westoros, ale o niej ciągle słychać
Littlefinger - GVS? +pro, +lubi loli, + gra we własną grę, duży gracz
Poboczni:
Varys - Korm, + chuć, + spokojny, + sposobu wypowiadania się, + wiedza, + ptaszki
Sandor - Roe, + alkohol, + odrobina szaleństwa, + dobre serce,
Jon Snow - rzeczywiście to Maczer (pamiętacie kto płynął w kajaku z Samwellem, znaczy Drahomirem : D), + postawa moralna, + popularność, + przejmuje się
Loras - Ziza, + wygląd, + popularność, + skill
Catelyn - Sat, + narzeka, przejmuje się, + wydaje jej się, że wie lepiej, + lojalna wobec najbliższych
Melisandre - obecnie to Iza, + religijność, + inicjatywa, + spryt, + siła charakteru, + nie najwyższa popularność na forum
Shae- Noire +nie jest graczem wielkości Ashy Greyjoy, + "mój ty Lanisterski olbrzymie" = rysunki o wielkim penisie Vertisa, + chuć, + ukryta gdzieś w domu Vertisa
Sansa - przyznam się, że nie zgadzam się z podejściem ludzi do niej, tak jest naiwna jak Sat, ale jest też niezwykle dobrze wychowaną, uprzejmą i znającą się na etykiecie postacią, a właśnie tym potrafiła zdobywać sobie sojuszników. I dokładnie z tego drugiego powodu brakuje mi dla niej odpowiednika na forum, a naiwnych to się znajdzie tu i tam.
LARP ME GUSTA
Last edited by Windukind on Tue Jan 10, 2012 11:30 pm, edited 3 times in total.
We do not sow
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Oj Windu jedziesz po bandzie. :DWindukind wrote:Sao to tylko fun, dla ludzi, którzy przeczytali już dosyć.
Oczywiście chodziło mi o to, że Renly nie dawał szans brzydkim laskom (friendzoned Brianne), a nie o pewną wcale nie lekką scenę z Lorasem z serialu. :>
Nothing is impossible
Wiem o tym, oczywiście trzeba tu założyć trochę elastyczności, ale wiedz, że pasuje : D
We do not sow
Takoż przyznaję się, że oglądałam jedynie serial ;/ (i grałam w karciankę jak i planszówkę z 4 lata temu)
In r34l life też tak jest. Od początków forum każdy trochę się zmienił lub nawet radykalnie (:Saovine wrote:Postaci czekają różne zwroty akcji, które, jak się okazuje, trochę wpływają na ich światopogląd, a nawet charakter.
Całkiem racja, chyba przeszło na r34l (Madryt).Saovine wrote:Poza tym trochę chyba tutaj niedokładnie zostało określone, czy dopasowujemy postaci z sagi do charakteru naszych awatarów czy naszych in r34l life.
Tia, taka zabawa integracyjna p; Nagle zastanawiasz się i dochodzisz do wniosku ,że znasz kogoś pięć lat a nic o nim ne wiesz poza powierzchownymi pozorami (:Saovine wrote:Temat taki jak ten pokazuje, jak postrzegamy siebie nawzajem (siebie czy awatary?), próbując używać postaci z sagi jako jakiegoś szablonu. Zabawa jest niebezpieczna x)
Przyznaję ,że mi również po części Mata przypomina.Windukind wrote:Khal Drogo - to jest postać z potężną aurą, głównie dzięki sile i umiejętnościom, spokojna, pewna swych umiejętności, widziałbym Mata, ale jemu brakuje aury przywódcy i pierwszego gracza, boję się, że nie mamy takiej postaci na forum
hehe oj ne tylko on się słucha (z forumowiczów), ale tu to najbardziej rzuca się w oczy.Windukind wrote:Mace Tyrell - Raflik,+ (...)+ słucha się kobiety
No ta cecha nawet pasuje... W sensie z tego co można zaobserwować po kłót...wymianach zdań na forum (:Windukind wrote:Balon Greyjoy- eee Raven? (...) + zginął gdzieś i nikogo to nie obchodzi
Wymienione cechy całkiem pasują (xWindukind wrote:Dannerys - Sao, + najpierw była cicha, potem się rozkręciła, + przejmuje się losem słabych, + posiada własną grupę braci krwi, + dużo zniosła, + potrafi się wkurzyć, + nie gra pierwszych skrzypiec w Westoros, ale o niej ciągle słychać
Przyczajona Noire :DWindukind wrote:Shae- Noire (...)ukryta gdzieś w domu Vertisa
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.