Substytut czegoś nigdy nie zastąpi tego czegoś. A każdy człowiek ma granicę wytrzymałości i cierpliwości, jednak jeśli będzie chciał więcej i więcej, to nadrukowana celuloza stanie się niewystarczająca.korm wrote:[...] Potencjalny pedofil zamiast pokazywać wspomnianemu dziecięciu kotki w piwnicy <jeśli wiecie co mam na myśli> może rozładować się tryskając radośnie ma monitor/wydrukowane kartki i chyba wszyscy zgodzą się, że jest to mniej szkodliwe. [...]
"Poprawność polityczna" XXI wieku
Moderator: Crow
Re: "Poprawność polityczna" XXI wieku
'cos im the definition of the worst kind of mean
so... are you rebel?
so... are you rebel?
Najgorze jest to, że politykom wystarczy krzyknąć "THINK OF THE CHILDREN!!!11one" aby przepchnąć ustawy poważnie ograniczające naszą wolność i prywatność. Szpiegowanie, logowanie, cenzurowanie internetu - rzadko kiedy jest to skuteczne w walce z prawdziwymi przestępcami, a nader często nadużywane do zablokowania zupełnie nie zwiazanych treści albo z głupoty albo ze złej woli ludzi u władzy. W wielu krajach sytuacja przypomina tą z powieści Orwella. Do tego należy dodać wielkie sukcesy moralfagów w stylu zatrzymywania ludzi np. za zdjęcia swoich dzieci w kapieli. Korm ma rację, również widziałem te statyski, takie zakazy niczemu nie służą. Zresztą wystarczy poczytać jaką dobrą zabawę mieli zakonnicy w Irlandii: LINK.
A necromancer is just a really late healer.
i co? ma mi stanac? bo tak napisales? gosh....
so... are you rebel?
so... are you rebel?
Chociaż jestem agnostykiem, to szczerze mówiąc sprawa tych krzyży w klasach mi wisi. Nigdy nie przeszkadzały mi one jakoś specjalnie i nadal tak jest. Nie jestem za masowym ściąganiem krzyży z sal klasowych, jest to w końcu jakiś element tradycji.
Natomiast uważam, że jesli w szkole/klasie znajduje się uczeń innej wiary powinien mieć możliwosc powieszenia swojego symbolu religijnego.
Jednak dziś przeczytałam tego newsa
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... l?skad=rss
Moja tolerancja i olewactwo chyba jednak ma granice, bo uważam że to już jest gruba przesada.
Natomiast uważam, że jesli w szkole/klasie znajduje się uczeń innej wiary powinien mieć możliwosc powieszenia swojego symbolu religijnego.
Jednak dziś przeczytałam tego newsa
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... l?skad=rss
Moja tolerancja i olewactwo chyba jednak ma granice, bo uważam że to już jest gruba przesada.
Conquered, we conquer.
To są ci sami co od protestów przeciw Madonnie i Chrystusa Króla Polski. Można im wybaczyć...
I tak dyskusja poleci w kierunku symboli religijnych tak jak we Włoszech. Jest zawsze ten sam problem, albo zakazać wieszania wszystkich, albo obok siebie powiesić wszystkie. Bardzo trudno osiągnąć kompromis. Osobiście zepchnąłbym decyzję na najniższy poziom. Czyli akceptacja większością przez pracowników/rodziców uczniów itd. Decyzja równie grzecznościowa jak niepalenie w obecności osoby niepalącej. Podobnie jest z chustami, krzyżykami i podobnymi elementami ubioru. Każda instytucja ma mniej więcej swój "dress code", jak obecność chusty tego nie łamie to po co walczyć. Chodź i tak sądzę, że moja wizja jest idealistyczna i nierealistyczna w implementacji.
I tak dyskusja poleci w kierunku symboli religijnych tak jak we Włoszech. Jest zawsze ten sam problem, albo zakazać wieszania wszystkich, albo obok siebie powiesić wszystkie. Bardzo trudno osiągnąć kompromis. Osobiście zepchnąłbym decyzję na najniższy poziom. Czyli akceptacja większością przez pracowników/rodziców uczniów itd. Decyzja równie grzecznościowa jak niepalenie w obecności osoby niepalącej. Podobnie jest z chustami, krzyżykami i podobnymi elementami ubioru. Każda instytucja ma mniej więcej swój "dress code", jak obecność chusty tego nie łamie to po co walczyć. Chodź i tak sądzę, że moja wizja jest idealistyczna i nierealistyczna w implementacji.
Nothing is impossible
Chyba ich bozia opuściła z tym pomysłem z newsa...
lol to może zrobimy coś takiego z pentagramem i Gwiazdą Dawida ?
Jestem pewna ,ze znajdą się ludzie co nas poprą p; Kto wie, może przejdzie [;
lol to może zrobimy coś takiego z pentagramem i Gwiazdą Dawida ?
Jestem pewna ,ze znajdą się ludzie co nas poprą p; Kto wie, może przejdzie [;
- Roe, co robisz?
- Już dwie godziny czekam na autobus przy zmywaku.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- To nie możesz zbliżać się do zmywaka.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
Brakuje pentagramu i pustki przypisywanej ateistom p;
so... are you rebel?
so... are you rebel?
Uznaj duże przerwy między literami/symbolami jako hołd dla ateistów.pustki przypisywanej ateistom p;
Screw you guys, I'm going home!
Dzięki ARek za pamięć o ateistach ;P
Jeszcze wielkie drzewo dla wyznawców natury >]
Jeszcze wielkie drzewo dla wyznawców natury >]
- Roe, co robisz?
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.
- Roe, nadal zmywasz?
- Nie, rysuję talerze.
- Roe, pomóc ci zmywać?
- A masz wyższe?
- Nie.