Poranny WF - audycja prowadzona przez redaktorów Wojewódzkiego i Figurskiego w radiu ESKA ROCK cieszy się niesłabnącą popularnością. Zakładam ten temat, gdyż bardzo ciężko mi pojąć fenomen powszechnego poklasku dla tej audycji. Przyznaję, że nie jestem zwolennikiem programów dzwonimy do kogoś, przeszkadzamy mu w pracy i wkręcamy jakiś mniej czy bardziej prawdopodobny film. Forma w jakiej robią to panowie Wojewódzki i Figurski jednak przekracza w mojej ocenie granice dobrego smaku. Prostackie teksty, krańcowa upierdliwość nawet w stosunku do rozmówców na poziomie i humor prosto z wioski powodują że czuję po prostu zażenowanie słuchając zdecydowanej większości audycji z tego cyklu. Przyznaję, że czasem zdarza mi się uśmiechnąć czy nawet zostać solidnie rozbawionym, ale niemal za każdym razem gdy ktoś podsyła mi linka do nagrań z tej audycji, czy też sam w mniej lub bardziej losowy sposób na nie trafiam ręka sama chowa twarz. Zastanawiam się, czy pozostali forumowicze mają podobne odczucia czy też, podobnie jak większość osób z którymi rozmawiałem na ten temat, uznają Poranny WF za audycję dowcipną, inteligentną i zabawną?
Dla niewtajemniczonych - materiały archiwalne dostępne tu:
http://www.eskarock.pl/index.php?page=p ... a_rock_new