Teoria Wzrostu - Komentarze

Opinie i komentarze forumowiczów na temat prowadzonych wątków
Crow

Re: Teoria Wzrostu - Komentarze

Post by Crow »

Długo czekam na znerfowanie ZCMu, ale nie ma dobrej okazji :<
Satsuki

Post by Satsuki »

Moj post powstał przy wspołpracy z Xellas, Noną, Caibrem oraz Taiiem i wyjściowo zawierał 12 stron logów. Połowa poszła do śmieci i ich dziwnej dyskusji o biologii planety nie ogarniam nawet po przeczytaniu tego po raz trzeci, więc wszystkie pytania do samych zainteresowanych.

Kontynuacja posta Xellas, jak wszyscy siedza przy ognisku i piją.
Avatar stworzony przez tego uzdolnionego Pana.
Xellas
Location: Gdańsk - tu gdzie smoki chodzą koło Fontanny Neptuna

Post by Xellas »

Przyjmuję rolę Time Nazi Lorda _^_ Aktualne zmiany w timeline, w przystępnej formie specjalnie dla Was.

Uwaga, zmieniłam dzień wylotu CA i ZCM, ponieważ wywołaliśmy Sat od razu po przylocie, a ona w swoim poście opisuje wydarzenia z dnia 9, a nie jak wcześniej założyłam 8 dnia questu. Z punktu widzenia opóźnienia jakie mamy w stosunku do akcji jest to korzystne.

7 dzień (poniedziałek):
Wystąpienie PL na Uniwersytecie.
ZCM ma informację o kontakcie z CA oraz o zergach. Wells zostaje wysłany na rozmowę. Wells i Ehren piją wieczorem.
CA znajduje ekspedycje ratunkową.
PL kupuje stację TV.
’Niedobitki z masakry w Farron’ docierają do wiosek na skraju pustyni, zasiedlonych przez północne klany.
Tak jak i dyplomaci z Farron.
Tego samego wieczora nieliczni uciekinierzy z masakry w Farron dotarli
W poniedziałek, bez żadnego wcześniejszego ostrzeżenia, kontakt został zerwany
Stephano znajduje kryształ (7-8dnia questu).

8 dzień (wtorek):
Przybywa: Lucjan (w nocy)
PL ma konferencję z przedstawicielami biznesu i występ na prestiżowej akademii ekonomicznej.
Koranona alchemikuje.
Żaber Ko zostaje przywódcą, czterech zjednoczonych klanów. -->prawdopodobnie od razu zaczyna podtruwać wodę inaczej nie zdąży.

Gdzieś w tych okolicach chodzi inspektor w ZCMie.

9 dzień (środa):
Xell śpi w trumnie, CA w towarzystwie ZCM wyruszają w podróż.
Spotykają Lucjana. Wieczorem wywołują Satsuki.
PL puszcza serial o zbrodniarzach.
Spotkanie Raflika z ninja.
Maczer znajduje kryształ (wieczorem).

W kopalni Agendy, dochodzi do wycieku gazu. Mizergi kwitną.
Lucjan się luzuje i podgląda sytuację w obozie.
Satsuki napada na ZCM+CA mających bibę.
James dowiaduje się od Kaz o truciu wody, informuje o tym ekspedycję ‘jeńców’. Heros Trevor pokonuje demona. Biba i tutaj.

10 dzień(czwartek):
Woda została oczyszczona.
Próby ognia, która przerobiła dżunglę na pustynię.
Trucizna w powinna wchodzić w nowe stadium.
Żaber Ko spotyka i zabija resztę ekspedycji ratunkowej. Ludzie z Farron widzieli to.
Ludzie zaczynali czuć się źle, ale przyjmują odtrutkę od szamana, krasnoludy wymiotują pozbywając się trucizny.
Przebudowa pociągu, zalanie chłodnic wodą.
Ćwiczenia artyleryjskie dookoła zakonu, uczestniczą ludzie z Farron.
Do świtu nie tylko woda została oczyszczona.
w promieniu pięciu kilometrów od dawnego obozowiska nie było dżungli
Demony zniszczyły dostępne źródła wody w swojej okolicy, a trucizna powinna wejść w nowe stadium.
Zakonnicy oczyścili swoje organizmy... dokładnie.
rozstrzelali zarośla wokół perymetru bazy ZCMu w promieniu przynajmniej kilometra
11 dzień(piątek):
Maczer przybywa do Khartum w okolicy godziny 17. PL umawia się z Inspektorem.
Raflik idzie na lotnisko.
Uszkodzony zostaje statek Raflika przewidywany czas naprawy rok.
Uszkodzony zostaje statek PL – przewidywany czas naprawy 1(z nadgodzinami)-2tygodnie.

12 dzień (sobota):
PL oddaje kryształ do banku. Windukind odlatuje wieczorem razem z kryształem.
Człowiek Raflika zostaje ranny, 2 pozostałych złapały Swędzące Kabanosy.
O Rafliku i Krwawych Karwaszach mówią w TV.
Żaber Ko podtruwa wodę już od kilku dni (4 jeśli zaczął od razu).

[quo te]Potrzeba było paru dni, aby ją w pełni wchłonąć, początkowo jedynie zauważalne były lekkie zaburzenia uwagi i pogorszenie nastroju. Jednak już przez to w obozie zaczęto popełniać błędy i wkrótce sytuacja między stacjonującymi stała się bardzo napięta. Przybysze nie do końca znali tradycje i zachowania nomadów, a krasnoludy nigdy nie słynęły ze zbytniej uprzejmości. Wreszcie ktoś kogoś postrzelił przy ćwiczeniach i obozie zaczęło wrzeć od wzajemnej nienawiści. Tu i tam ginęły narzędzia, co jakiś czasu ktoś dokonywał jakiegoś sabotażu, co prowadziło do paranoi i wzajemnych oskarżeń. Brak wodza i kapłanki tylko pogarszał sytuację. Wreszcie kilka osób uciekło wpadając wprost w ręce zwiadowców Ko. [/quo te]

Oczywiście jeśli czegoś brakuje, się nie zgadzacie to dajcie znać.
Poprzednie wyliczenia dlaczego uważam, że co i jak: http://forum.multiworld.pl/viewtopic.ph ... 160#p18073

Jako ciekawostkę dodaję 'wyliczone' dni tygodnia :)

Padam na pyszczek, mam nadzieję, że nic nie pokręciłam, mam nadzieję, że się nie zabijecie zanim dzisiaj wstanę.

Maczu żal mi, że to Ty właśnie biedaku zostajesz z tym wszystkim w spadku po Windu:)
"Oh Xellas, bo przy Tobie nie idzie patrzeć na cycki, kiedy trzeba całą uwagę skupić na Twoich rękach i na tym, co aktualnie w nich trzymasz"
Satsuki

"To nie zjazdy robia sie do dupy. To wy normalniejecie na starość."
Korm
Windukind

Post by Windukind »

Woh spora różnica między taśmami czasu. Miałem nadzieje, że Khartum i baza ZCMu dzieje się mnie więcej równolegle, ale przyznam się nie czytałem wszystkich postów z braku czasu.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Caerth

Post by Caerth »

Windukind wrote:Woh spora różnica między taśmami czasu. Miałem nadzieje, że Khartum i baza ZCMu dzieje się mnie więcej równolegle, ale przyznam się nie czytałem wszystkich postów z braku czasu.
>D

Macz, rządza zwycięstwa w nas płonie ogniem jasnym i sprawiedliwym!
My soul is still the same
But it has many names
Windukind

Post by Windukind »

Post gotowy. Faron dalsza część i Khartum zdarzenia w tle opuszczenia go przez Windukinda.
We do not sow

Oh, the places you will go! There is fun to be done. There are points to be scored. There are games to be won.
Satsuki

Post by Satsuki »

mam propozycje. Skoro Xellas wykonała kawał roboty z przeliczaniem dni, to moze wstawiajmy od tej pory na poczatku naszych postow, ktory aktualnie dzien sie dzieje (oraz dopiszmy do juz napisanych). Przecietny random, ktory bedzie chcial przeczytac questa, na pewno nie przebije sie przez 20 stron komentarzy.
Maczer

Post by Maczer »

Windu nie quitnął questa więc nie wiem w czym problem, Xell <3

Jeśli dobrze rozumiem timeline to ćwiczenia artyleryjskie dzieją się tego samego dnia co przebudowa całego pociągu? (która również trwa tylko jeden dzień)

Przeciętny random nie będzie wnikał tak bardzo w timeline jak my, myślę
Dalej sie uciec chyba nie dalo. Ale to i tak nie pomoglo =]
Satsuki

Post by Satsuki »

ja czytalam wszystkie posty a jakos do mnie nie dotarlo, ze jest taki rozrzut. Jak przestaniemy uzywac dat, to w koncu znowu sie nam pojebia
Windukind

Post by Windukind »

Właśnie pytanie czy jest. Nie widze daty wydobycia kryształu prz PL.
We do not sow

Post Reply